ΑΕΚ: Το απαιτητικό πρόγραμμα θέλει γεμάτο… οπλοστάσιο (videos)

Είναι αλήθεια πως από την αρχή της φετινής σεζόν ο Ματίας Αλμέιδα σπάνια (έως καθόλου) είχε στη διάθεσή του για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι της ΑΕΚ όλους τους παίκτες του με αποτέλεσμα η Ένωση να μην μπορέσει σε καμία στιγμή να βρει την περυσινή… χημεία της.

Ο Ματίας Αλμέιδα είδε την ομάδα του να κλείνει το 2023 με δύο αναπάντεχες ισοπαλίες με Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό και να πετάει μια τεράστια ευκαιρία το τέλος της χρονιάς να την βρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Επίσης, η ΑΕΚ

αποχαιρέτησε το 2023 με οκτώ βασικούς παίκτες της νοκ-άουτ, κάτι που αν είχε συμβεί σε άλλη ομάδα πιθανότατα οι απώλειές της να ήταν μεγαλύτερες.

Στάνκοβιτς, Πόνσε, Αραούχο, Πινέδα, Κάλενς, Άμραμπατ, Σιντιμπέ και Πισάρο τέθηκαν νοκ-άουτ με τον Αλμέιδα να έχει “δεμένα” τα χέρια του σε ότι έχει να κάνει με τις επιλογές του από τη μέση και μπροστά. Όλοι αυτοί οι παίκτες θα ήταν πιθανότατα βασικοί σε κάποιο από τα δύο τελευταία παιχνίδια της χρονιάς, με τον Αλμέιδα να ευελπιστεί πως η εκκίνηση στο 2024 θα τον βρει να υπολογίζει στους περισσότερους εξ αυτών διότι θα έχει να αντιμετωπίσει και προβλήματα που θα προκύψουν λόγω Κυπέλλου Ασίας (12 Ιανουαρίου – 10 Φεβρουαρίου), αλλά και Κόπα Άφρικα (13 Ιανουαρίου – 11 Φεβρουαρίου), με τους Μουκουντί, Χατζισαφί, Μοχαμάντι και Ζίνι να φεύγουν από τα Σπάτα, ενώ είναι άγνωστο τι θα συμβεί με τις κλήσεις της Εθνικής Μαρόκου και τον Νόρντιν Άμραμπατ.

Με τέσσερις νέες απουσίες που προκύπτουν λόγω εθνικών ομάδων (μπορεί και πέντε) είναι “ζωτικής” σημασίας για την ΑΕΚ να επιστρέψουν αν όχι όλοι οι περισσότεροι από τους τραυματίες που ταλαιπώρησαν ΑΕΚ και Αλμέιδα στα τελευταία παιχνίδια. Και μπορεί τα ματς της Ευρώπης να βγήκαν από το πρόγραμμα, αλλά ο Ιανουάριος με τα ματς κυπέλλου να μπαίνουν στην καθημερινότητα της ΑΕΚ είναι ιδιαίτερα πιεσμένος και απαιτητικός και ο Αργεντινός προπονητής χρειάζεται στη διάθεσή του γεμάτο… οπλοστάσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα