ΑΕΚ-Μαρούσι 88-85: Πρώτη εντός έδρας νίκη για το 2024 και «αναρρίχηση» στην έβδομη θέση (highlights)

Η ΑΕΚ νίκησε το Μαρούσι (88-85) στο κεκλεισμένων θυρών κλειστό των Άνω Λιοσίων και “προσπέρασε” στην βαθμολογία τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον Κολοσσό που αγωνίζεται στο Toπ-6, ενώ το Μαρούσι πού ήταν άκρως ανταγωνιστικό στην δεύτερη αγωνιστική των play outs, “άγγιξε” την νίκη, αλλά έμεινε στο 7-16.

Το Μαρούσι είχε εντυπωσιακή εκκίνηση στο πρώτο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ

έδειξε να μην είχε…βγεί από τα αποδυτήρια και οι φιλοξενούμενοι, προηγήθηκαν με διαφορά εφτά πόντων, ενώ στην δεύτερη περίοδο και με τις φωνές του Ηλία Ζούρου, οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν και στις δυο πλευρές του γηπέδου, νικώντας στο επιμέρους σκορ με 28-19 και ανέκτησαν το προβάδισμα με βραχεία κεφαλή (41-39).

Καλύτερη η ΑΕΚ και στην τρίτη περίοδο, με Κουζμίνσκας, Μακ Ρέι και Ράντλ να σκοράρουν με συνέπεια και καλά ποσοστά, ενώ το Μαρούσι δεν έχασε την επαφή στο σκορ, χάριν στους γνώριμους σκόρερ τους, Τζάστον, Χιλ και Μπρίσκοε. Το παιχνίδι κρίθηκε στα τρία τελευταία λεπτά και ενώ το Μαρούσι μείωσε σε 87-84 στα 38 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη. Στην επόμενη επίθεση, η ΑΕΚ δεν σκόραρε, παρά το επιθετικό ριμπάουντ του Κουζμίνσκας (πάτησε την πλάγια γραμμή), μετά από άστοχο λει απ του Καράμπελα και οι παίκτες του Νίκου Βετούλα, είχαν κατοχή για τα 10 τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Φάουλ του Καράμπελα στον Τζούστον, ο οποίος ευστόχησε στην πρώτη βολή και αστόχησε στην δεύτερη, με τον Μακ Ρει να κερδίζει φάουλ στο κερδισμένο ριμπάουντ και να έχει επίσης 1/2 βολές για το 88-85. Στην τελευταία επίθεση του Αμαρουσίου, ο Γούνταρντ αστόχησε σε σουτ 3 πόντων για να οδηγούσε το ματς στην παράταση.

Δεκάλεπτα: 13-20, 41-39, 66-60, 88-85

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα