ΑΕΚ: “Καμπανάκι” η συγκομιδή με τις ομάδες των Playoffs

Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης κλείνοντας με νίκη την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και περιμένοντας την κλήρωση των play-off, τα οποία θα είναι και μια όχι εύκολη διαδικασία για τους «κιτρινόμαυρους». Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα πεπραγμένα της «Ένωσης» στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κόντρα στις ομάδες που θα συναντήσει στο μίνι πρωτάθλημα με το οποίο θα ολοκληρωθεί η φετινή Σούπερ Λίγκα.

Διαβάστε επίσης: Κέρδισε απλά ηρεμία.

Πήρε 8 βαθμούς από τους 30 προσδοκώμενους

Αν

κάνουμε μια αναδρομή στους αγώνες που έδωσε η ΑΕΚ στην κανονική περίοδο κόντρα στις ομάδες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στα play-off θα διαπιστώσουμε ότι η συγκομιδή δεν είναι καθόλου καλή, κάτι που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναληφθεί στο από εδώ και πέρα, γιατί σε αυτή την περίπτωση ο στόχος της εξασφάλισης του ευρωπαϊκού εισιτηρίου θα κινδυνεύσει αρκετά. Στα 10 ματς πρωταθλήματος απέναντι σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη, Παναθηναϊκό και ΟΦΗ, η ΑΕΚ κατάφερε να μαζέψει 8 βαθμούς από τους 30 προσδοκώμενους. Ας δούμε πιο αναλυτικά τι έκανε η ΑΕΚ με τον καθένα από τους πέντε αντιπάλους που θα συναντήσει στα playoffs.

Δείτε το video blog για τους 7 προπονητές που δεν πρόλαβαν “Αγια Σοφιά”

Με Ολυμπιακό – Ήττα – Ήττα – 0 βαθμοί

Με ΠΑΟΚ – Ήττα – Ισοπαλία – 1 βαθμός

Με Άρη – Νίκη – Ήττα – 3 βαθμοί

Με Παναθηναϊκό – Νίκη – Ήττα – 3 βαθμοί

Με ΟΦΗ – Ισοπαλία – Ήττα – 1 βαθμός

Η μικρή διαφορά και το «καμουφλάρισμα» με την ατομική ποιότητα

Η «Ένωση», βέβαια, μπαίνει στα playoffs έχοντας ως όπλο μια -έστω μικρή- βαθμολογική απόσταση από τους ανταγωνιστές της για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι 2 βαθμοί από τον Άρη και οι 4 από τον Παναθηναϊκό, δεν εξασφαλίζουν από μόνοι τους κάτι, ωστόσο όπως και να το κάνουμε είναι μια καλύτερη αφετηρία της ΑΕΚ σε σχέση με τις δυο ομάδες που την καταδιώκουν έχοντας τις ίδιες βλέψεις με την ίδια.

Το βασικό όπλο της «Ένωσης», πάντως, είναι η ατομική ποιότητα από την οποία η ομάδα μπορεί να περιμένει ότι θα της ξεκλειδώσει κάποια παιχνίδια. Μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη ατομική ποιότητα δεν στάθηκε εφικτό να δώσει κάτι ουσιαστικό στα δύσκολα ματς και ήρθε η ώρα να το κάνει τη στιγμή που η μπάλα καίει, για να καμουφλαριστούν οι όποιες αδυναμίες του συνόλου που δεδομένα υπάρχουν.

Πηγή: www.aek365.org

Keywords
Τυχαία Θέματα