ΑΕΚ: Η μπάλα της δημιουργεί… προβλήματα (infographics)

Έχεις τη μπάλα στα πόδια; Δεν κερδίζεις! Δεν την έχεις; Κερδίζεις. Κάτι τέτοιο συμβαίνει με τη φετινή ΑΕΚ, η οποία δυσκολεύεται να κερδίζει τους αγώνες της όταν η κατοχή μπάλας είναι υπέρ της στα παιχνίδια με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της.

Μάλιστα κάτι τέτοιο επιβεβαιώθηκε και στο πρόσφατο παιχνίδι της στη Λαμία, όπου η Ένωση χωρίς να έχει την κατοχή της μπάλας κατάφερε να επικρατήσει με 2-0.

Εναντίον της Λαμίας οι “κιτρινόμαυροι”

είχαν την κατοχή σε ποσοστό 45%, εκμεταλλευόμενη τόσο το γκολ του Γκαρσία, αλλά και την αστοχία των γηπεδούχων, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαν περισσότερους χώρους για να δράσουν και να “κλειδώσουν” τη νίκη με το τέρμα του Άμραμπατ στο 83ο λεπτό.

Το εντελώς αντίθετο έγινε στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος για το 2021, όπου η ΑΕΚ προηγήθηκε μεν με το γκολ του Βράνιες, αλλά η κατοχή του 61% περισσότερα προβλήματα της δημιούργησε παρά την βοήθησε να φτάσει σε δεύτερο τέρμα που θα της χάριζε ενδεχομένως και τη νίκη. Η κυριαρχία της στο γήπεδο ήταν ανούσια με τον ΟΦΗ να εκμεταλλεύεται τις στιγμές του και να παίρνει τη νίκη με 2-1 και τον Άμραμπατ να χάνει πέναλτι στο τέλος για την ισοφάριση.

Κέρδισε χωρίς να έχει κατοχή μπάλας

Φέτος η ΑΕΚ, μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν είχε την κατοχή της μπάλας σε τέσσερα παιχνίδια και μάλιστα πέτυχε ισάριθμες νίκες.

Δείτε τη σχετική κάρτα με την κατοχή και τις νίκες της ΑΕΚ.

Είχε την κατοχή, αλλά δεν κέρδισε

Επί των ημερών του Αργύρη Γιαννίκη η ΑΕΚ κυριάρχησε μέσα στο γήπεδο σε τρία παιχνίδια, αλλά δεν κέρδισε κανένα. Βέβαια, το ένα δεν έπρεπε καν να διεξαχθεί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, όμως έχει καταγραφεί κανονικά στην στατιστική και στην… ιστορία. Σε αυτά τα τρία παιχνίδια η Ένωση μέτρησε δύο ισοπαλίες και μία ήττα, από τον Ολυμπιακό.

Δείτε τη σχετική κάρτα:

Κέρδισε έχοντας την κατοχή μπάλας

Υπάρχουν ωστόσο και οι περιπτώσεις που η κυριαρχία της ΑΕΚ εντός των τεσσάρων γραμμών αποτυπώθηκε με νικηφόρο αποτέλεσμα στο τέλος του αγώνα. Σε τρεις περιπτώσεις ο “Δικέφαλος” ήταν ανώτερος των αντιπάλων του στο γήπεδο, είχε την κατοχή της μπάλας, έκανε παιχνίδι και επιβραβεύθηκε στο φινάλε κατακτώντας τους τρεις βαθμούς.

Δείτε τη σχετική κάρτα με τα νικηφόρα παιχνίδια της ΑΕΚ:

Keywords
Τυχαία Θέματα