ΑΕΚ: Έχει το μομέντουμ, αλλά πρέπει να το αποδείξει στο χορτάρι (vids)

Τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ δεν το είχε με τα ντέρμπι καθόλου. Ελάχιστες ήττες και αρκετές βαριές ήττες, ειδικά από τον Ολυμπιακό. Λογικό ήταν ο κόσμος της να είναι δυσαρεστημένος και να περιμένει εναγωνίως κάθε ντέρμπι για να πανηγυρίσει μία νίκη. Μπορεί να γεύθηκε πολλές πίκρες, αλλά πλέον αυτές ανήκουν στο παρελθόν.

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα έχει

γεμίσει πίστη και αισιοδοξία των “κιτρινόμαυρο” λαό. Οι φετινές εμφανίσεις της Ένωσης είναι πειστικές και απολαυστικές. Αν είσαι οπαδός της χαίρεσαι να την βλέπεις να παίζει ποδόσφαιρο.

Την Κυριακή, τελειώνει ένας αναμφίβολα πετυχημένος πρώτος γύρος για την ΑΕΚ με το ματς στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” κόντρα στον Ολυμπιακό. Η Ένωση πάει να παίξει σε μια έδρα που δεν έχει κερδίσει από τον Φεβρουάριο του 2018 και το περιβόητο γκολ του Γιακουμάκη που την έφερε ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η φετινή ΑΕΚ έχει δείξει ακόμα και στα ντέρμπι πως δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Ο Παναθηναϊκός την κέρδισε με δύο πέναλτι, ενώ κόντρα σε Άρη στο “Βικελίδης” και ΠΑΟΚ στην “Αγιά Σοφιά” κυριάρχησε πλήρως, πετυχαίνοντας δύο άνετες νίκες με σκορ που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο.

Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα σε καλύτερη θέση απ’ ότι ήταν στο ξεκίνημα της χρονιάς, είναι ομάδα που παιχνίδι με παιχνίδι πατάει καλύτερα στο γήπεδο, έχει παίκτες με ποιότητα και έδειξε και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο πως μπορεί να κάνει τη ζημιά στον αντίπαλο ποικιλοτρόπως.

Προφανώς και δεν θα είναι εύκολο ματς για την ΑΕΚ, όταν όμως θέλεις να διεκδικήσεις και να κατακτήσεις το πρωτάθλημα θα πρέπει να το αποδεικνύεις και σε αυτά τα ματς. Τα πιο δύσκολα του πρωταθλήμαοτος. Σαφώς και δεν έγινε τίποτα ακόμα κι αν ηττηθεί, διότι υπάρχει ακόμα δρόμος στο πρωτάθλημα, όμως μια νίκη στο “Καραϊσκάκης” θα είναι δήλωση… τίτλου από πλευράς ΑΕΚ. Έχει αυτ΄ή τη στιγμή το μομέντουμ με το μέρος της, έχει διαδοχικές νίκες, “τρέχει” αήττητο σερί 9 αγώνων σε πρωτάθλημα και κύπελλο, όμως πρέπει να το αποδείξει και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Αγωνιστικά, δεν πρόκειται να δούμε διαφορές στη φιλοσοφία του παιχνιδιού της ΑΕΚ, ούτε φυσικά αξίζει να σταθούμε στις σημαντικές απουσίες των Σιμάνσκι, Ελίασον. Πολύ απλά γιατί πλέον η Ένωση δεν στέκεται στην απόδοση ενός ή δύο παικτών, αλλά στη συνολική δουλειά και στο πλάνο Αλμέιδα που εφαρμόζουν όποιοι βρίσκονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα