ΑΕΚ: Δεν θα ανατρέπει πάντα την κατάσταση (vids)

Η ΑΕΚ σε ακόμα ένα παιχνίδι στη φετινή σεζόν έπαιξε με πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε ένα ακόμα παιχνίδι δέχθηκε γκολ πρώτη και από εκεί και έπειτα άρχισαν τα δύσκολα για τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα.

Οι «κιτρινόμαυροι» εγκλωβίστηκαν στην αμυντική τακτική του ΟΦΗ και το 5-3-2 του Νταμπράουσκας, με αποτέλεσμα να μην βρουν χώρους και να μπορούν να γίνουν απειλητικοί προς την εστία

των γηπεδούχων.

Λίγο οι πολλές αλλαγές του Αλμέιδα, λίγο οι καλές τοποθετήσεις των παικτών του ΟΦΗ στον αγωνιστικό χώρο και το διάβασμα του Νταμπράουσκας, έφεραν την ΑΕΚ σε μειονεκτική θέση στο γήπεδο. Το γρήγορο γκολ που πέτυχαν οι γηπεδούχοι άλλαξε τα δεδομένα στο παιχνίδι και από τη στιγμή που η Ένωση δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης απέτυχε και στο να φτάσει στην ανατροπή. Ο ΟΦΗ έφτασε σε μια δίκαιη νίκη, όπως παραδέχθηκε και ο Αλμέιδα ακόμα και αν τα γκολ που σημείωσε ήρθαν από λάθη της Ένωσης. Έτσι μπαίνουν τα γκολ, από λάθη.

Η φετινή σεζόν για την ΑΕΚ είναι διαφορετική, τα πολλά απαιτητικά παιχνίδια κάθε τρεις μέρες οδηγούν τον Αλμέιδα και σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα σε κάθε ματς. Είναι λογικό να υπάρχει και κούραση και έλλειψη χημείας. Εννοείται πως όλοι υπηρετούν το πλάνο του Αλμέιδα, αλλά κάποιες φορές η κούραση και το διάβασμα του αντιπάλου μπορούν να φέρουν αρνητικά αποτελέσματα.

Με μία ήττα στην 7η αγωνιστική δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου για την ΑΕΚ, ούτε φυσικά και η απώλεια του τίτλου. Η ίδια ομάδα είναι αυτή που κέρδισε τον Παναθηναϊκό, αυτή που έκανε 15 τελικές σε ένα ημίχρονο με τον Ατρόμητο και αυτή που έχασε από τον ΟΦΗ, κόντρα στον οποίο στο δεύτερο ημίχρονο έκανε μόλις δύο φάσεις.

Ο Αλμέιδα γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα μας τι φταίει και τι μπορεί να διορθωθεί. Αυτό που εστιάζω εγώ είναι ότι πάει να γίνει συνήθεια το να δέχεται πρώτη γκολ στα παιχνίδια της η ΑΕΚ. Αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει, καθώς ναι μεν υπάρχει η ποιότητα για να φτάσουν στην ανατροπή οι «κιτρινόμαυροι», αλλά θα υπάρχουν και φορές που ο αντίπαλος θα την «βραχυκυκλώνει» και δεν θα φτάνει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα