ΑΕΚ: Αντίδραση με τη γνωστή συνταγή (pics, vid)

ΑΕΚ: Αντίδραση με τη γνωστή συνταγή (pics, vid)gvasilioΔευ, 02/01/2021 - 11:11

Η ΑΕΚ έκανε ακριβώς ότι ζήτησε ο Χιμένεθ, εγκλώβισε τον αντίπαλο, είχε ένταση και αυτά τα στοιχεία έφεραν την αντίδραση που αναζητούσαν οι “κιτρινόμαυροι”. 

Πριν αρχίσουμε να αναλύουμε το παιχνίδι της ΑΕΚ πρέπει να τονίσουμε ότι η Ένωση απειλήθηκε ελάχιστα

από τον ΟΦΗ και όποτε έγινε αυτό ο Γιώργος Αθανασιάδης αντέδρασε σωστά κρατώντας το μηδέν.

Δείτε πως ήρθε η νίκη της ΑΕΚ επί του ΟΦΗ στην Κρήτη.

Απενεργοποίησε τον ΟΦΗ, απλοποιώντας το έργο της

Ο Μανόλο Χιμένεθ στην ανάλυση που είχε κάνει προς τους παίκτες της ΑΕΚ είχε ζητήσει πίεση ψηλά, ώστε να γίνει το λάθος στο μισό του ΟΦΗ, στον Σιμάνσκι να ελέγχει την πρώτη πάσα των στόπερ προς τον Μεγιάδο για να δημιουργήσει πρόβλημα στην ανάπτυξη και στα άλλα δύο χαφ, Γαλανόπουλο και Σάχκοφ να μην επιτρέψουν στον Στάρτζεον να πάρει μπάλα για να φτιάξει προϋποθέσεις στην επίθεση των γηπεδούχων.

Οι παίκτες της ΑΕΚ εκτέλεσαν άψογα το πλάνο του προπονητή τους, βραχυκύκλωσαν το παιχνίδι του ΟΦΗ και παράλληλα με την ποιότητα που διαθέτουν από τη μέση και μπροστά βρήκαν γκολ σε καίρια σημεία του παιχνιδιού. 

Δείτε όσα δήλωσε μετά το ματς ο Μανόλο Χιμένεθ.
 

Με συνταγή Χιμένεθ

Η ΑΕΚ έκανε ότι και στα προηγούμενα παιχνίδια της. “Έπνιξε” τον αντίπαλο με τα τρεξίματα και την πίεση και μπροστά βρήκε σε μία-δύο ευκαιρίες που τις παρουσιάστηκαν το γκολ που την έβαλε μπροστά στο σκορ. Αυτή είναι η φιλοσοφία του Μανόλο Χιμένεθ. Θέλει τους παίκτες του να είναι στα “κόκκινα”. Να μην παίρνουν ανάσα τόσο οι ίδιοι, όσο και οι αντίπαλοι. Μπροστά, όπως έχω ξαναγράψει, έχει ο Θεός. Θα βρεθούν οι στιγμές με την ποιότητα που υπάρχει στο ρόστερ της ομάδας.

Δείτε όσα δήλωσε μετά το ματς ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς.

Εκτός του πρώτου γκολ που ήρθε από στημένη μπάλα, στο δεύτερο γκολ ξεδιπλώθηκε η ποιότητα των “κιτρινόμαυρων” στον αγωνιστικό χώρο, με Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Ολιβέιρα και Τάνκοβιτς να αλλάζουν εξαιρετικά τη μπάλα για να σκοράρει ο Σουηδός. To θέμα για την ΑΕΚ είναι όταν θα έχει αντιπάλους αμυντικά τακτοποιημένους και με κοντά τις γραμμές τους πως θα αντιδράσει, αλλά αυτή είναι κουβέντα που θα γίνει άλλη στιγμή. 

 

Τακτική κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Σιμάνσκι

Η ένταση και τα τρεξίματα που ζητεί ο Μανόλο Χιμένεθ στο παιχνίδι της ΑΕΚ ταιριάζουν γάντι στον Ντάμιαν Σιμάνσκι. Ο Πολωνός χαφ, που δείχνει να έχει αφήσει πίσω του μια και καλή τον τραυματισμό, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι τρέχει ακόμα, ενώ “κατάπιε” τόσο τον Μεγιάδο, όσο και όποιον άλλον αντίπαλο βρέθηκε στο δρόμο μου.

Δείτε όσα δήλωσε μετά το ματς ο Ντάμιαν Σιμάνσκι.

Από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν επίσης πολλές επιθέσεις, όπως και το ότι είχε συμμετοχή στα δύο γκολ της Ένωσης. Εκτέλεσε το κόρνερ στο πρώτο που σκόραρε ο Σάκχοφ μετά την κεφαλιά του Λάτσι και στο δεύτερο έκανε την πάσα στον Ολιβέιρα πριν ο Πορτογάλος βγάλει σε θέση βολής τον Τάνκοβιτς. Είναι μια σημαντική λύση ο Σιμάνσκι για τον Χιμένεθ και αυτό θα φανεί ακόμα περισσότερο στη συνέχεια. 
 

ΥΓ: Σιμάνσκι και Λάτσι, που αποτέλεσαν επιλογές του Ίλια Ίβιτς, αποτελούν δύο σημαντικά κεφάλαια για την ΑΕΚ. Τόσο ο Πολωνός, όσο και ο Σλοβένος στόπερ είναι σε νεαρή ηλικία και το μέλλον τους ανήκει. Αρκεί να έχουν τις κατάλληλες βοήθειες και από την ΑΕΚ στο δρόμο προς την ανάδειξή τους.

Ειδικότερα ο Λάτσι, ο οποίος σε ηλικία 18 ετών δείχνει παιχνίδι με παιχνίδι ότι μπορεί να προσφέρει και περισσότερα στην Ένωση. Η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του θα τον βοηθήσει να ξεδιπλώσει όλο το ταλέντο που έχει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως όλοι οι συμπαίκτες του μιλούν με τόσο κολακευτικά λόγια για εκείνον.

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ - Ποδόσφαιρο Off Off gvasilio Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ Article publish on Δευ, 02/01/2021 - 11:11 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα