ΑΕΚ - Βόλος 2-2: "Χ"αμένη ευκαιρία!

ΑΕΚ - Βόλος 2-2: "Χ"αμένη ευκαιρία! ntzouaniΔευ, 12/21/2020 - 21:31

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στην... ουδέτερη Ριζούπολη, ο Βόλος έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ, πήρε το πολύτιμο 2-2 και ανάγκασε τους "κιτρινόμαυρους" σε νέα, σημαντική, βαθμολογική απώλεια. Ο Τάνκοβιτς με εκτέλεση... κόρνερ και ο Ανσαριφάρντ οι σκόρερ της Ένωσης, Φεράρι και Ουάρντα σημείωσαν τα γκολ

των φιλοξενούμενων, τρεις κόκκινες κάρτες βγήκαν στο παιχνίδι. Δύο για την ΑΕΚ (Παουλίνιο, Σάκχοφ), μια για τους Βολιώτες (Κολόμπο). 

Εξαιρετική τακτική και πλάνο από τον τεχνικό του Βόλου, Άνχελ Λόπες, ενώ η ΑΕΚ "πλήρωσε" εκ νέου τα αμυντικά της κενά και μετά το εντός έδρας "στραβοπάτημα", έμεινε οκτώ βαθμούς μακριά από την κορυφή του πρωταθλήματος. 

Τα πλάνα των προπονητών

Το 1-4-3-3 ήταν ο σχηματισμός που επέλεξε ο Μάσιμο Καρέρα για την ΑΕΚ. Ο Τσιντώτας υπερασπίστηκε την εστία της Ένωσης, οι Μιτάι, Τζιγκρίνσκο, Σβάρνας και Παουλίνιο αγωνίστηκαν στην αμυντική γραμμή, ενώ στην τριάδα του κέντρου έπαιξαν οι Μάνταλος, Σιμόες και Σιμάνσκι. Ο Τάνκοβιτς βρέθηκε στην αριστερή πτέρυγα, ο Λιβάι Γκαρσία στο δεξί "φτερό" και ο Ολιβέιρα ήταν ο σέντερ φορ των γηπεδούχων. 

Ο προπονητής του Βόλου επέλεξε τον Κλέιμαν στη θέση του τερματοφύλακα, στην άμυνα τους Φεράρι, Σάντσες, Κολόμπο και Ντεντάκη, ενώ αμυντικά χαφ ήταν οι Μπαριέντος και Ριένστρα. Οι Μπαρτόλο και Περέα έπαιξαν στις πτέρυγες, ο Ουάρντα σε ελεύθερο ρόλο και ο Δουβίκας στην κορυφή της επίθεσης σε σχηματισμό 1-4-2-3-1.  

Βολιώτικη ανατροπή!

Με το... πόδι στο γκάζι μπήκε στο γήπεδο η ΑΕΚ, καθώς είχε δοκάρι και γκολ στο πρώτο δίλεπτο! Στο δεύτερο λεπτό ο Γκαρσία έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Κλέιμαν έδιωξε τη μπάλα, η οποία αρχικά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βόλου και στη συνέχεια βγήκε κόρνερ. 

Ο Τάνκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ και με ένα απίθανο χτύπημα άνοιξε το σκορ στη Ριζούπολη! Ο παίκτης της Ένωσης πέτυχε το δεύτερο εφετινό τέρμα της ομάδα του με εκτέλεση κόρνερ, καθώς ο Γκαρσία είχε κάνει την... αρχή και μάλιστα στο ίδιο γήπεδο! 

Η ΑΕΚ είχε νέα σημαντική ευκαιρία στο 12ο λεπτό μετά από ατομική ενέργεια του Ολιβέιρα και σουτ του Πορτογάλου, ενώ ο Βόλος βρήκε... απάντησε στο 16ο λεπτό. Ο Φεράρι εκμεταλλεύτηκε την κακή αμυντική αντίδραση των γηπεδούχων και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Τσιντώτα και έκανε το 1-1. Η ομάδα της Μαγνησίας έφτασε μια... ανάσα από την ανατροπή στο 23ο λεπτό. Ο Μπαρτόλο ξέφυγε από τον Παουλίνιο και με σουτ έστειλε τη μπάλα λίγα εκατοστά εκτός! 

Ο επίμονος Βόλος κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα στο παιχνίδι, καθώς στο 33ο λεπτό έγινε το 2-1! Μετά από σέντρα του Μπαρτόλο από την αριστερή πλευρά, ο ανενόχλητος Ουάρντα πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και έκανε το 2-1 στη Ριζούπολη!

Άντεξε ο Βόλος, δεν βρήκε λύσεις η ΑΕΚ

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με μεγαλύτερη προσοχή στο αμυντικό κομμάτι και δυσκόλεψαν την ΑΕΚ στην επιθετική της ανάπτυξη. Πάντως οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρία στο 61ο λεπτό με τον Ολιβέιρα μετά από σέντρα του Μιτάι να μην καταφέρνει να σκοράρει με κοντινό πλασέ. 
 
Στο 70ο λεπτό ο Δικέφαλος βρήκε τη λύση από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα στο παιχνίδι ως αλλαγή. Μετά από φάση διαρκείας, ο Ιρανός φορ βγήκε κερδισμένος από τις κόντρες και με κοντινό πλασέ ισοφάρισε για την ΑΕΚ!

Η Ένωση έμεινε με δέκα παίκτες στο 74ο λεπτό, καθώς ο Παουλίνιο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στο 76' ο Ουάρντα δεν μπόρεσε να σκοράρει με κοντινό πλασέ. 

Μετά από ατομική προσπάθεια του Αλμπάνη, ο Ολιβέιρα έκανε το πλασέ στο 77ο λεπτό και η μπάλα βγήκε σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης ο Σάκχοφ με κεφαλιά έστειλε άουτ τη μπάλα.

Στο 85ο λεπτό έμεινε και ο Βόλος με 10 παίκτες, καθώς ο Κολόμπο, ο οποίος αρχικά είχε δει την κίτρινη κάρτα, μετά από εξέταση του φάουλ που έκανε στον Ολιβέιρα, αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα του Σιδηρόπουλου. 

Ο Βόλος απέκτησε εκ νέου αριθμητικό πλεονέκτημα στο 88ο λεπτό, καθώς ο Σάκχοφ μετά από φάουλ στον Ουάρντα και κίνηση προς τον Αιγύπτιο, είδε την κόκκινη κάρτα. 

Στο 89΄ ο Λιβάι Γκαρσία απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ωστόσο ο Κλέιμαν ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε τη μπάλα, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μπαρτόλο έχασε σπουδαία ευκαιρία για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, καθώς σε τετ α τετ νικήθηκε από τον Τσιντώτα. 

ΑΕΚ - Βόλος 2-2

Σκόρερ: 2' Τάνκοβιτς - 16' Φεράρι, 33' Ουάρντα
Κίτρινες κάρτες: 17' Μάνταλος, 45' Ολιβέιρα, 52' Παουλίνιο - 52' Μπαρτόλο. 90' Μήτογλου, 90' Σάντσες
Κόκκινη κάρτα: 74' Παουλίνιο, 88' Σάκχοφ - 85' Κολόμπο

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νιας)
Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας)
Τέταρτος: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Γρεβενών)
VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Τσιντώτας, Σβάρνας (67' Ανσαριφάρντ), Τσιγκρίνσκι, Μιτάι (81' Λόπες), Παουλίνιο, Σιμόες, Σιμάνσκι (46' Σάκχοφ), Μάνταλος, Γκαρσία, Ολιβέιρα, Τάνκοβιτς (58' Ανσαριφάρντ)

Βόλος: (Α. Λόπεζ): Κλέιμαν, Ντεντάκης, Κολόμπο, Σάντσες, Φεράρι, Μπαριέντος, Ριένστρα, Περέα (67' Μαρτίνες), Ουάρντα, Μπαρτόλο, Δουβίκας (85' Μήτογλου)

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ - Ποδόσφαιρο Βόλος - Ποδόσφαιρο Off Off ntzouani Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στη Ριζούπολη, ο Βόλος έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ, πήρε το πολύτιμο 2-2 και ανάγκασε τους "κιτρινόμαυρους" σε νέα, σημαντική, βαθμολογική απώλεια. Article publish on Δευ, 12/21/2020 - 21:31 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα