Αμπουμπακάρ Καμαρά: Ένας κύκλος που έκλεισε (pics)

Οταν έγινε η μετεγγγραφή, το καλοκαίρι του 2021, ήταν η ακριβότερη στην ιστορία του Άρη. Το deal με τη Φούλαμ είχε κλείσει στη Λονδίνο και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ποσό ήταν στα 3.5 εκ. ευρώ.

 Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά ερχόταν για να δώσει λύση στον Άρη στο θέμα του γκολ και ο ίδιος αυτό είχε πει, μεταξύ άλλων,

στις πρώτες του δηλώσεις κατά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη, στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”. 

“Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Είμαι έτοιμος να μπω στο γήπεδο και να παίξω. Υπόσχομαι να βάλω πολλά γκολ” είχε πει στις 16 Αυγούστου 2021.

Λίγες μέρες μετά, ήταν η ώρα της επίσημης παρουσίασης τόσο του ίδιου όσο και των άλλων -τότε- μετεγγραφικών αποκτημάτων του Άρη. 

Ηταν το φιλικό με με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο “Κλεάνθης Βικελίδης” στις 21 Αυγούστου, ένα παιχνίδι μάλιστα που ο Καμαρά σκόραρε πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο γκολ.

Ο Καμαρά ερχόταν σε έναν Άρη που αναζητούσε λύση στο θέμα του γκολ, έψαχνε τον σέντερ φορ, τον εκφραστή επιθετικών προσπαθειών. Ο διεθνής Μαυριτανός δύο χρόνια μετά αποχωρεί από τον Άρη. Δεν είναι πια, αυτός η πιο ακριβή μετεγγραφή στην ιστορία του Άρη καθώς ακολούθησε, τον Ιούλιο του 2022, η μετεγραφή του Ισπανού, Μάνου Γκαρθία. 

Ο Καμαρά αποχωρεί με τη δήλωση του Ρόμπερτ Παλίκουτσα, στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, να είναι λιτή. Τα χρήματα -μιας και μιλάμε για ακριβές μετεγγραφές- μπήκανε στην αναφορά του νέου τεχνικού διευθυντή του Άρη. “Υπάρχει όρος παραμονής για τον Καμαρά, αλλά δεν θα τον ενεργοποιήσουμε. Μπορώ να βρω έναν παίκτη καλύτερο και με λιγότερα χρήματα”, είπε.

Ο Καμαρά αποχωρεί από τον Άρη έχοντας παίξει 50 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Η πρώτη του σεζόν ήταν γεμάτη από συμμετοχές, έκανε 35 (τις 34 βασικός) και πέτυχε 10 γκολ.

Ακολούθησε η μετεγγραφή στον Ολυμπιακό όπου έπαιξε ελάχιστα. Στο πρώτο μισό αυτής της σεζόν έκανε 6 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό (μόνο δύο ως βασικός) χωρίς να σκοράρει. Από τον προηγούμενο Ιανουάριο, γύρισε στον Άρη.

Σε αυτό το διάστημα, έκανε 15 παιχνίδια και πέτυχε 4 γκολ

Ο Καμαρά, συνολικά με τον Αρη, είχε 50 παιχνίδια, σκοράροντας σε 13 από αυτά, πετυχαίνοντας 14 γκολ. Αποχωρεί και ο Άρης αναζητά παίκτη σε μία θέση, αυτή του σέντερ φορ που οι παίκτες που ήρθαν τα προηγούμενα χρόνια δεν γέμισαν τις καρτέλες τους με γκολ

Keywords
Τυχαία Θέματα