Wimbledon: Στα ημιτελικά ο Σίνερ με εξαιρετική εμφάνιση!

Ο Γιάννικ Σίνερ με τη νίκη του κόντρα στον Ρόμαν Σαφιούλιν, έγινε ο μικρότερος σε ηλικία μετά το 2007 και τον Νικ Κύργιο, που φτάνει στα ημιτελικά του Wimbledon!

O 21 ετών Ιταλός αθλητής, παίζοντας εξαιρετικό τέννις, πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά όμως ο Ρώσος αντίπαλός του, κατάφερε να τον κοιτάξει στα μάτια, τουλάχιστον για ένα σετ!

Ο Σαφιούλιν νούμερο 96 στον κόσμο, πάλεψε αρκετά στο πρώτο σετ, κρατούσε το σερβίς του και πίεζε τον Σϊνερ όσο μπορούσε. Ο Ιταλός βρέθηκε στο 3-2 να έχει δύο ευκαιρίες

για να σπα΄σει το σερβίς του αντίπαλού του, ωστόσο ο Ρώσος, τις έσωσε και ισοφάρισε σε 3-3 δείχοντας πως δεν πρόκειται ν΄αποτελέσει εύκολο αντίπαλο παρά την θέση του.

Στο πρώτο σετ, ο Σίνερ, πήρε μπρέικ στο ιδανικότερο σημείο για να προηγηθεί με 5-4! Έπειτα με καλό σερβίς έγραψε το 6-4 σε 35 λεπτά!

Πίεσε και ισοφάρισε!

Ο Σαφιούλιν ανέβασε αρκετά την απόδοσή του στο δεύτερο σετ! Αν και ο Σίνερ ξεκίνησε με μπρέικ για να προηγηθεί με 2-1, ο 25χρονος Ρώσος έδειξε πως δεν πρόκειται να καταθέσει τα όπλα. Απάντησε με μπρέικ για το 3-3 ενώ πήρε ένα ακόκμη για το 5-3! Με λοβ γκέιμ έγραψε το 6-3 και 1-1 σετ σε 31 λεπτά.

Καταιγιστικός Σίνερ!

Ο Ιταλός, ήταν απλά καταιγιστικός στο τρίτο και τέταρτο σετ! Ο Σίνερ είχε εξαιρετικές επιστροφές, έβγαζε καταπληκτικά χτυπήματα με πολλή δύναμη και δεν έδινε πολλές επιλογές στον Σαφιούλιν να απαντήσει.

Το μπρέικ για το 4-2 έβαλε για τα καλά τον Σίνερ μπροστά στο σκορ και στο σετ, ενώ ο Σαφιούλιν έδειξε πως δεν μπορούσε νά ακολουθήσει τον ρυθμό του Ιταλού. Σημείο κλειδί του παιχνιδιού, πέραν του εξαιρετικών επιστροφών του Σίνερ, ήταν τα διαδοχικά διπλά σφάλματα του Ρώσου στο τρίτο σετ, ενώ έκανε σερβίς για να μείνει ζωντανός στο ματς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μπρέικ για το 6-2 και 2-1 σετ.

Στο τέταρτο σετ, ο Σίνερ πήρε επίσης δύο μπρέικ για το 4-2 και 6-2 για να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Γουίμπλεντον.

epa10740138 Roman Safiullin (R) of Russia reacts after losing against Jannik Sinner (L) of Italy during their Men’s Singles quarter final match at the Wimbledon Championships, Wimbledon, Britain, 11 July 2023. EPA/ISABEL INFANTES EDITORIAL USE ONLY ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα