UEFA Champions League: Τα έξι ρεκόρ του Κριστιάνο που κυνηγάει ο Μέσι

Ο Πορτογάλος επιθετικός, γνωστός και ως “Mr Champions League”, έχει στην κατοχή του πολλά εκπληκτικά ρεκόρ στη διοργάνωση μέχρι σήμερα. Ωστόσο, επειδή δεν αγωνίζεται αυτή τη σεζόν, ο παλιός αντίπαλος του, ο Λιονέλ Μέσι, ήδη κάτοχος πολλών ρεκόρ στο Champions League, θα μπορούσε να διεκδικήσει μερικά από αυτά.

Τα περισσότερα χατ-τρικ στο Champions League
Τόσο ο Μέσι όσο και ο Ρονάλντο έχουν πετύχει οκτώ χατ τρικ σε αγώνες Champions League

στην καριέρα τους. Ο Μέσι λοιπόν, χρειάζεται απλώς ένα ακόμη χατ-τρικ για να ανέβει μόνος του στην κορυφή.

Τα περισσότερα γκολ σε τελικούς Champions League
Εάν η Παρί Σεν Ζερμέν φτάσει στον τελικό (ένα μεγάλο αν σε αυτό το σημείο μετά την ήττα της με 1-0 από την Μπάγερν) και σκοράρει ο Μέσι, θα ισοφαρίσει τον Ρονάλντο και θα είναι οι μοναδικοί παίκτες που θα έχουν βρει δίχτυα σε τρεις διαφορετικούς τελικούς στη διοργάνωση. Σκόραρε και στις δύο εμφανίσεις του, το 2009 και το 2011 εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το ένα από αυτά μάλιστα το πέτυχε με κεφαλιά!

◉ Most UCL goals scored
◉ Most UCL finals scored in
◉ Most UCL goals after turning 35
◉ Most goals versus one opponent
◉ Joint-most Champions League hat-tricks

Cristiano Ronaldo’s #UCL records are crazy.

— Squawka (@Squawka) February 14, 2023

Τα περισσότερα γκολ στο Champions League μετά τα 35
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει πετύχει 12 γκολ στο Champions League από τότε που έγινε 35 ετών, ενώ ο Μέσι έχει οκτώ. Ο Αργεντινός θα μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του να σκοράρει τέσσερα στα νοκ άουτ αυτή τη σεζόν, εάν η Παρί ξεπεράσει την Μπάγερν. Λογικά όμως ίσως χρειαστεί να περιμένει μέχρι την επόμενη σεζόν.

Μισός αιώνας γκολ στις νοκ άουτ φάσεις του Champions League
Ο CR7 είναι ο μόνος παίκτης που έχει σκοράρει 50+ γκολ σε αγώνες Champions League από τη φάση των 16 και μετά. Ο Μέσι έχει 49 γκολ, ενώ ο Ρονάλντο έχει 67 γκολ στις νοκ άουτ φάσεις. Μοιάζει λοιπόν απίθανο να πιάσει τον Πορτογάλο.

Τα περισσότερα γκολ εναντίον ενός αντιπάλου του Champions League
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο φόρεσε τη φανέλα της Γιουβέντους, αλλά έχει σκοράρει 10 γκολ στο Champions League εναντίον της, ενώ έπαιζε σε άλλους συλλόγους. Ένα από αυτά ήταν σίγουρα το πιο αξέχαστο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης, ένα bicycle kick, που έκανε ακόμη και τους οπαδούς των “μπιανκονέρι”να σηκωθούν από τις θέσεις τους και να χειροκροτήσουν.

Ο Μέσι έχει οκτώ γκολ εναντίον της Μίλαν όλα αυτά τα χρόνια και επτά εναντίον της Σίτι. Ωστόσο, έχει εννέα κόντρα στην Άρσεναλ και οι “κανονιέρηδες” φαίνονται έτοιμοι να προκριθούν στο Champions League την επόμενη σεζόν. Ίσως ο Αργεντινός, μπορεί να περιμένει την επόμενη σεζόν για να σπάσει αυτό το συγκεκριμένο ρεκόρ.

Τα περισσότερα γκολ στο Champions League
Το ρεκόρ του Ρονάλντο με 140 γκολ στη διοργάνωση είναι εκπληκτικό, αλλά ο Λίο Μέσι Μέσι είναι μόλις 11 πίσω του, με 129. Δύσκολο να τον ξεπεράσει, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα