Superleague: Έτσι μπαίνουν στα play off

Το μεγάλο φαβορί

Έχασε το αήττητο στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όμως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε απόσταση 12 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ που του παρέχει άνεση όχι μόνο να φτάσει στην μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και να διαμορφώσει πλήρη εικόνα του έμψυχου υλικού πριν μπει στην υλοποίηση του σχεδιασμού της νέας σεζόν. Χαρακτηριστικά παραδείγματα Κίτσος και Βρουσάι που χρησιμοποιούνται από τον Μαρτίνς στα άκρα της άμυνας στα τελευταία

παιχνίδια.

Ο αήττητος δεύτερος γύρος

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει στο πρωτάθλημα από τις 5 Δεκεμβρίου και το ματς στη Νεάπολη. Τρέχει σερί 14ων αγωνιστικών με 10 νίκες και 4 ισοπαλίες, ενώ παράλληλα συνεχίζει και στην Ευρώπη, όπου και προφανώς μπορεί να επικεντρωθεί για το καλύτερο δυνατό στη συνέχεια της σεζόν.

Στόχος το τέλος της αστάθειας

Για την ΑΕΚ το φινάλε  της κανονικής περιόδου χαρακτηρίστηκε από αστάθεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ολόκληρο τον δεύτερο γύρο η «Ένωση» δεν έχει κάνει δύο συνεχόμενες νίκες σε ματς πρωταθλήματος. Ο τρόπος και η εικόνα που ο «δικέφαλος» θα τελειώσει τη σεζόν προφανώς θα έχουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του ρόστερ το  καλοκαίρι μπαίνοντας στο νέο της γήπεδο.

Πήρε πίσω τους βαθμούς και ψυχολογία

Ο Άρης απέδειξε στο ματς με τον Ολυμπιακό τόσο με την απόδοση όσο και με τον τρόπο που γύρισε το ματς ότι έχει αποκτήσει ψυχολογία και αποφορτίστηκε από την πίεση που τον έβαλε το -6 και η αβεβαιότητα του στόχου της Ευρώπης. Οι «κίτρινοι» πέτυχαν 7 γκολ σε τρία ματς με τον Μπούργος στον πάγκο, όσα είχαν στα επτά παιχνίδια που είχαν προηγηθεί της παρουσίας του Αργεντινού.

Ψάχνει ταυτότητα εκτός έδρας

Ο Παναθηναϊκός έδειξε στο πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ και το δεύτερο με τον Ατρόμητο ότι έχει διαστήματα παραγωγικού ποδοσφαίρου και κυριαρχίας. Η συνολική του εικόνα εκτός έδρας είναι το πρόβλημα που καλείται να βελτιώσει ο Γιοβάνοβιτς με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι «πράσινοι» έχουν τη 2η εντός έδρας συγκομιδή του πρωταθλήματος με 29 βαθμούς, αλλά και την 5η χειρότερη εκτός έδρας με 13, όσους Βόλος και Αστέρας.

Παραμένει ΠΑΣ(ας)

Άλλαξε προπονητή και ήξερε πως δεύτερη διαδοχική σεζόν σε αυτό το επίπεδο για τα δικά του… κυβικά είναι σχεδόν… ανέφικτη. Ο Μεταξάς παρουσίασε μια ομάδα που εξέπληξε ευχάριστα και δίκαια όπως παραδέχθηκε δημοσίως ο προπονητής του συνδιεκδικητή ΟΦΗ Νϊκος Νιόπλιας. Επόμενο στοίχημα για τους Ηπειρώτες το μεγαλύτερο βαθμολογικό κέρδος στους αγώνες κατάταξης.

Η δήλωση του Νίκου Νιόπλια για την τιμωρία και την παρουσία του ΠΑΣ Γιάννενα και πως δίκαιο θα ήταν να βρίσκεται στα play off πριν την αλλαγή της απόφασης και της επιστροφής των 5 βαθμών στον ΠΑΣ είναι το ποδόσφαιρο που ονειρεύονται όσοι το αγαπούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα