Stop στους ανεμβολίαστους: Με rapid test η είσοδός τους σε τράπεζες και δημόσιο – Ποια είναι τα άλλα μέτρα που εξετάζονται

“Ελευθέρας” σε εμβολιασμένους και αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από χώρους που έως τώρα έχουν πρόσβαση, αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος στις 6 το απόγευμα θα δώσει στη δημοσιότητα τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Με αρνητικό rapid test η είσοδος ανεμβολίαστων σε τράπεζες
και δημόσιες υπηρεσίες

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, σχεδιάζεται ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων πολιτών. Δεν αποκλείεται να απαιτείται η επίδειξη αρνητικού rapid test για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες.

Οι ίδιες πηγές ξεκαθάριζαν ότι δεν θα περιοριστούν καθόλου οι ελευθερίες των εμβολιασμένων πολιτών.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του πανδημικού κύματος εκτός από τους ανεμβολίαστους έχει δύο ακόμη άξονες:

Την ενίσχυση του συστήματος Υγείας, ειδικά σε περιοχές όπου ασκείται μεγάλη πίεση καιΤην αύξηση των εμβολιασμών με έμφαση στην επαναληπτική, τρίτη δόση.Φόβοι για πάνω από 6.000 κρούσματα σήμερα

Η αλματώδης αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων αλλά και των περισσότερων δεικτών της πανδημίας του κορονοϊού έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό στην κυβέρνηση αλλά και τους ειδικούς.

Σήμερα αναμένεται ο ΕΟΔΥ να ανακοινώσει πάνω από 6.000 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των επιστημόνων που δεν αποκλείουν μέσα στο επόμενο διάστημα οι μολύνσεις να φτάσουν έως και 10.000 ημερησίως.

Χαρακτηριστικά, ο καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης ανέφερε ότι μπορούμε πολύ εύκολα κάποια στιγμή στα μέσα Νοεμβρίου να φτάσουμε στις 10.000 κρούσματα.

“Νομίζω δεν υπάρχει άλλος τρόπος από την επιμονή στον εμβολιασμό, και την υποχρεωτικότητα, ενώ υπήρχε χρόνος για να καλυφθεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού ειδικά του δημόσιου τομέα, και να πάμε σε αυτούς που φοβούνται για κάποιο λόγο. Αυτοί δεν είναι αρνητές. Νομίζω ότι έχουμε εγκαταλείψει την προσπάθεια να πλησιάσουμε αυτούς τους ανθρώπους”, πρόσθεσε ο ίδιος.

“Πράσινο φως” για νέα μέτρα – Μάσκες παντού

Με κάθε τόνο η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξει οριζόντιο lockdown. Με την πανδημία εκτός ελέγχου όμως ξανά, τα πράγματα, ειδικά στις “κόκκινες” περιοχές, θα αλλάξουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα σε αυτά που θα ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, και σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και μάλιστα για όλους, στις “κόκκινες” περιοχές. Δεν αποκλείεται τα μέτρα να επεκταθούν και στις “πορτοκαλί” περιοχές, αλλά αυτό ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στα μέτρα που εξετάζονται ειδικά στις κόκκινες περιοχές και θα προταθούν στην κυβέρνηση, είναι ακόμα:

– Τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης να κλείνουν στη 1 τα ξημερώματα, καθώς μετά από εκείνη την ώρα η κατάσταση κρίνεται ανεξέλεγκτη

– Αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας στους ανοικτούς μικτούς χώρους, ώστε να μην υπάρχει το φαινόμενο οι ημιυπαίθριοι να μετατρέπονται κατ΄ουσία σε κλειστούς χώρους, με τα διάφορα προστατευτικά που χρησιμοποιούν οι εστιάτορες όπως πχ τις νάυλον κουρτίνες

– Απαγόρευση μουσικής στους μεικτούς χώρους διασκέδασης

– Αύξηση των εργαστηριακών τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, με δική τους οικονομική επιβάρυνση

ΠΗΓΗ: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα