Rally Dakar: Πρώτη ημέρα ο Αλ Ατίγια στην κορυφή

Περισσότεροι από 500 γενναίοι οπαδοί ξεκίνησαν από την Λίμα το πρωί για να δουν τις πρώτες διαδρομές του Rally Dakar το οποίο φέτος γιορτάζει την 40η του επέτειο. Πρώην πρωταθλητές, ντόπιοι αγωνιζόμενοι, πρώτοι φορά συμμετέχοντες ξεκίνησαν το ταξίδι από την πόλη της Λίμα μέχρι τους αμμόλοφους της Pisco.

Με περισσότερα από 9.000 χιλιόμετρα αγώνα συνολικά σε μία περίοδο δύο εβδομάδων, το Dakar είναι σίγουρα περισσότερο μαραθώνιος από ό, τι ένα σπριντ.
Ωστόσο, η πρώτη φάση των 31 χλμ. ήταν μακράν η συντομότερη ημέρα αγώνων φέτος.

Το γρηγορότερο αυτοκίνητο στο αμμώδες περιβάλλον κοντά στην ακτή του Περού ήταν αυτό του Νάσερ Αλ Ατίγια, που έφερε το Toyota Hilux πάνω από τους αμμόλοφους για να τελειώσει την ημέρα με προβάδισμα στη συνολική κατάταξη. Ο Αλ Ατίγια είναι αποφασισμένος όχι μόνο να ακολουθήσει την ομάδα της Peugeot που κυριάρχησε στο περασμένο Dakar, αλλά και να κερδίσει τον αγώνα. Ο οδηγός από το Κατάρ εμπιστεύεται τον συνοδηγό του Μάθιου Μπομέλ, ο οποίος θεωρείτε από τους ειδικούς στο πέρασμα των αμμόλοφων. Πίσω από τον Αλ Ατίγια ακολουθούν οι Στεφάν Πετερανσέλ και Σιρίλ Ντεπρέ. Άτυχος ήταν ο Σεμπαστιάν Λεμπ, που είχε βλάβη στα φρένα στα πρώτα τρία χιλιόμετρα. Ο προπονητής του ποδοσφαίρου, Αντρέ Βίλας Μπόας, μπορεί να είναι περήφανος για την πρώτη του εμφάνιση στο Dakar, με ένα τερματισμό στο Top 50.

Στην κατηγορία μοτοσυκλετών πρωταγωνίστησε ο Σαμ Μπέρντ. Ο Βρετανός αναβάτης πέρασε στην αμμώδη διαδρομή των 31 χιλιομέτρων σε λιγότερο από 21 λεπτά για να ανοίξει ένα προβάδισμα πάνω από 30 δευτερόλεπτα στον πλησιέστερο αντίπαλό του.

"Αισθανόμουν καλά, η μοτοσυκλέτα δούλευε υπέροχα έτσι έφτασα στη νίκη" δήλωσε ο Μπέρντ . Οι αναβάτες του Team Red Bull KTM, Ματίας Γουόκνερ, Αντουάν Μεό, η Λέιλα Σάνζ και ο Τόμπι Πράις πηγαίνουν αρκετά καλά Toby Price (AUS) είναι επίσης σε καλή θέση μετά την ημέρα έναρξης των αγώνων.

Η κατηγορία φορτηγών είχε έντονο συναγωνισμό όταν τα μεγάλα… θηρία του Dakar έφτασαν στην άμμο. Τα τέσσερα πληρώματα της ομάδας Kamaz Master είναι σε καλές θέσεις με τους Έντουαρντ Νικολάεβ, Αγιαράτ Μάρντεβ και Άντον Σιμπάλοβ στις πρώτες θέσεις.

Τέλος η κατηγορία των Quads έχει στην πρώτη θέση τον Ιγκνάσιο Κασάλ. Ο αναβάτης από την Χιλή προσπαθεί να εξασφαλίσει τη δεύτερη νίκη του μετά την πρωτιά το 2014.

Δείτε την πορεία του αγώνα εδώ:

και το διαφημιστικό τρέιλερ του εδώ:
Keywords
Τυχαία Θέματα