Rally Dakar 6η ημέρα Team Peugeot Total

Πετερανσέλ, Μπεναβίντις, Κασάλ και Νικολάεβ είναι πρώτοι στην γενική κατάταξη στις κατηγορίες των αυτοκινήτων μοτοσυκλετών quads και φορτηγών στην έκτη ημέρα του ράλλυ Dakar.

Η έκτη ειδική διαδρομή (Arequipa – La Paz), έφερε τον αγώνα να έχει περάσει στις ορεινές διαδρομές της Βολιβίας το σκηνικό και ο τρόπος οδήγησης των πληρωμάτων έχει αλλάξει εντελώς. Το μεγάλο υψόμετρο επιβάλλει διαφορετική τακτική. Η Peugeot διατηρεί το προβάδισμά της στο ράλλυ Dakar
με μία τέταρτη νικηφόρα ειδική και την πρώτη φετινή του Κάρλος Σάινθ. Τα καλά νέα για όλα τα πληρώματα είναι πως ακολουθεί η καθιερωμένη ημέρα ξεκούρασης σε μία διοργάνωση όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Οι Σάινθ / Κρούζ ήταν οι ταχύτεροι της 6ης ειδικής διαδρομής και σημείωσαν την 1η τους φετινή νίκη σε υψόμετρο που φτάνει τα 4.732 μέτρα. Τερμάτισαν περίπου 4 λεπτά μπροστά από το δεύτερο πλήρωμα και βρίσκονται στην 2η θέση της γενικής κατάταξης. Οι Πετερανσέλ / Κοτρέ (φωτογραφία) απέφυγαν τα ρίσκα και διατηρούν την 1η τους θέση στην γενική καταάταξη τερματίζοντας την ειδική στην δεύτερη θέση.

Προβλήματα για τους Ντεπρέ / Καστέρα. Έχουν πλέον ως στόχο μόνο τη νίκη στις ειδικές αφού μετά από προβλήματα που είχαν τις τελευταίες ημέρες έχουν τεθεί εκτός διεκδίκησης της νίκης τίτλου.

Στις μοτοσυκλέτες ο Αντουάν Μεό κέρδισε την ειδική διαδρομή (πρώτη του νίκη) σε μία προσπάθεια να κερδίσει τον αγώνα στην δεύτερη του προσπάθεια. Η νίκη αυτή τον ανεβάζει έβδομο στην γενική κατάταξη, με τον Κέβιν Μπεναβίντις πρώτο.

Ο Ιγνάσιο Κασάλ δεν τερμάτισε στο podium της ημέρας, όμως μένει πρώτος στην γενιή των Quads. Εκτός podium και ο πρώτος της κατάταξης των φορτηγών Έντουαρντ Νικολάεβ στην ειδική διαδρομή αλλά ο Ρώσος δεν ανησυχεί αφού όπως δήλωσε Eduard Nikolaev (RUS),
Keywords
Τυχαία Θέματα