On fire ο Καρίμ, αλλά τα ντέρμπι θέλουν κι άλλους!

Είναι βέβαιο ότι ο Χιμένεθ παρακολούθησε το χθεσινό 3-0 του Ολυμπιακού επί της Ξάνθης όπως και ο Γκαρθία το 0-0 της ΑΕΚ στη Λάρισα και πλέον οι δύο Ισπανοί κόουτς ετοιμάζονται για το πρώτο από τα τρία μεταξύ τους ντέρμπι στα προσεχή τέσσερα παιχνίδια τους σε κύπελλο και πρωτάθλημα.

Τι περιμένουμε να δούμε την Τετάρτη στο Φάληρο; Μάλλον τίποτα απ΄ όσα είδαμε το Σαββατοκύριακο!
Κι εξηγούμαι:

Η ΑΕΚ θα βρει στο Καραϊσκάκη περισσότερους χώρους από όσους της άφησε η ΑΕΛ με τη διπλή ζώνη άμυνας στο AEL FC Arena απλά γιατί ο Ολυμπιακός θα είναι περισσότερο στην επίθεση παρά στην άμυνα.

Η Ένωση περιμένει να έχει στη μεσαία γραμμή τον Σιμόες και ο Ολυμπιακός τον Μάριν στα πλάγια.

Το δίδυμο Λιβάγια - Αραούχο δύσκολα θα σπάσει, αλλά αν συμβεί αυτό, ο Λιβάγια θα είναι στο αρχικό σχήμα και ο Αραούχο θα μπει στην πορεία.

Ο Καρίμ είναι on fire, αλλά ο Μιραλάς δεν έχει βρει ακόμα πατήματα και είναι μακριά από την εικόνα που μας είχε αφήσει πριν πάει στην Έβερτον.

Φορτούνης και Ταχτσίδης δεν ήταν καλοί με την Ξάνθη, αφού έκαναν αβίαστα λάθη με πάσες που σπάνια έβρισκαν συμπαίκτες.

Κι η ΑΕΚ όμως έψαχνε και δεν έβρισκε την κάθετη πάσα στη Λάρισα μέχρι που εμφανίστηκε στο γήπεδο ο Μασούντ, αλλά το να ξεκινήσει την Τετάρτη βασικός θα αποτελέσει έκπληξη.

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού (Ένχελς-Σισέ) κυριαρχεί στο ψηλό παιχνίδι, οπότε η λογική λέει ότι η ΑΕΚ θα επιδιώξει να φτάσει στην περιοχή του Προτό με την μπάλα στο χορτάρι.

Η ΑΕΚ δύσκολα θα αλλάξει το 3-5-2 μια και θα θέλει να κλείσει τους χώρους στα χαφ. Ίσως μάλιστα στο 4-2-3-1 του Ολυμπιακού να υπάρξουν και κάποια μαν-του-μαν. Κυρίως σε Φορτούνη και Ανσαριφάρντ.

Λύση στο πρόβλημα των αργών μέσων του πρέπει να βρει ο Γκαρθία. Ο Ταχτσίδης, ο Ρομαό κι ο Φορτούνης δεν είναι κι από τις πιο γρήγορες τριάδες του πρωταθλήματος στο κέντρο, όπως και ο Ζιλέ (αν επιλεγεί).

Η απορία μου για τον Φιγκέιρας φαντάζομαι πως υπάρχει και στο μυαλό άλλων: Αν ο Γκαρθία έφερε πίσω τον Καρσελά γιατί τον πιστεύει, τι βλέπει στα άλλα πλάγια μπακ του Ολυμπιακού που δεν έχει ο Φιγκέιρας για να τον αφήσει να φύγει στο τέλος του μήνα;
Keywords
Τυχαία Θέματα