“Muchachos, ahora nos volvimos a ilusionar”: Το αγαπημένο ενός ολόκληρου λαού, η ιστορία πίσω από το τραγούδι (vds)

Η Αργεντινή πέρασε από την Αυστραλία και είναι στους “8”. Στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, από τις κερκίδες, από την πλευρά των Αργεντινών, ένα τραγούδι ακουγόταν πιότερο από όλα.

“Muchachos, ahora nos volvimos a ilusionar, quiero ganar la tercera, quiero ser campeón mundial”. Δηλαδή… “Παιδιά, τώρα ενθουσιαστήκαμε ξανά, θέλω να κερδίσω το τρίτο, θέλω να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής”. Ξανά και ξανά και ξανά… Οπως και τις προηγούμενες μέρες του Μουντιάλ.

Από τον κόσμο, στους παίκτες και στα αποδυτήρια. Οπως είχε γίνει μετά

τη νίκη της Αργεντινής στο παιχνίδι με το Μεξικό, μετά την ήττα δηλαδή στην πρεμιέρα από τη Σαουδική Αραβία.

Η μουσική είναι από ένα τραγούδι της μπάντας, “Mosca Tse Tse”, η “μύγα τσε τσε” δηλαδή. Ή, απλά “La Mosca”. Ενα γκρουπ αργεντίνικο που παίζει και ska, παίζει και cumbia και salsa. Ενα από τα τραγούδια της, από το 2003, είναι το “Esta Noche Me Emborracho”, δηλαδή… “απόψε θα μεθύσω”.

Οι στίχοι δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, μιλάνε για κάποιον που θέλει να πιει αποψε το βράδυ, να μεθύσει για να ξεχάσει τον έρωτά του για μία γυναίκα. Λέει την ιστορία στους φίλους του, στους “muchachos”. Να μια λέξη-κλειδί…

Αυτό το τραγούδι λοιπόν που δεν μιλάει για ποδόσφαιρο έγινε κάτι σαν… επίσημος ύμνος για την Εθνική Αργεντινής. Το τραγούδι έγινε σύνθημα, έγινε ύμνος από την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα και μετά.

Τα προηγούμενα χρόνια, η μουσική από το συγκεκριμένο τραγούδι χρησιμοποιήθηκε και σε άλλα συνθήματα, από τους οπαδούς της Ρασίνγκ για παράδειγμα αλλά και άλλων ομάδων της Λατινικής Αμερικής. Χρησιμοποιήθηκε και στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Στην περίπτωση της Εθνικής Αργεντινής, τους στίχους έγραψε ο Φερνάντο Ρομέρο και συνδυάστηκαν με τη μουσική της μπάντας. Οι στίχοι μιλάνε πια για ποδόσφαιρο και είναι γεμάτοι συναίσθημα. Στον τίτλο, μπήκε η λέξη “Muchacos”. Και προστέθηκε και το… “ahora nos volvimos a ilusionar”.

Y al

Keywords
Τυχαία Θέματα