Mε άγριες διαθέσεις η Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε τη νέα σεζόν από εκεί που σταμάτησε την προηγούμενη, περνώντας νικηφόρα με 2-0 από την έδρα της Άρσεναλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Ο Έλληνας σέντερ μπακ ξεκίνησε βασικός για την ομάδα του Ουνάι Έμερι και πήρε το «βάπτισμα του πυρός» αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο στην άμυνα των Λονδρέζων, σε μία δύσκολη αποστολή απέναντι στην πρωταθλήτρια.

Έπειτα από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα
πήρε τα ηνία και στο 14ο λεπτό άνοιξε το σκορ, όταν ο Στέρλινγκ από αριστερά απέφυγε τους Μπεγερίν και Γκεντουζί, νικώντας τον Τσεχ.

Ο Παπασταθόπουλος είχε δύσκολο έργο απέναντι στους επιθετικούς των «γαλάζιων» και στο 27' παρατηρήθηκε με κίτρινη ανακόπτοντας με φάουλ τον Αγουέρο σε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων.

Η Άρσεναλ έδειχνε αρκετά ασύνδετη στο ξεκίνημα της νέας της εποχής, ενώ έχασε στο 32' και τον Μέιτλαντ - Νάιλς λόγω τραυματισμού, με τον Λιχτστάινερ να παίρνει την θέση του.

Αντίθετα, η Σίτι κυριαρχούσε και θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με περισσότερα γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν επιθετικά και στο β' και στο 64' ο Αγουέρο βγήκε ολομόναχος απέναντι στον Τσεχ, αντί όμως να πασάρει αριστερά του στον Ντε Μπράινε προτίμησε να εκτελέσει τον Τσέχο γκολκίπερ που απόκρουσε σωτήρια.

Δευτερόλεπτα όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα, καθώς ο Μεντί βρήκε τον Μπερνάντο Σίλβα στην περιοχή και αυτός με ωραίο σουτ έγραψε το 0-2.

Η Άρσεναλ ανέβηκε κάπως μετά το δεύτερο γκολ και την είσοδο του Λακαζέτ, όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει, με τον Οζίλ σε μέτρια μέρα και έτσι η Σίτι πήρε άνετα την πρώτη φετινή της νίκη, δείχνοντας στον Έμερι το μέγεθος της δουλειάς που τον περιμένει στο προσεχές διάστημα
Keywords
Τυχαία Θέματα