Είχε το κοκκαλά-κι της νυχτερίδας! (video)

Ένα λάθος του Κοκκαλά έκρινε την αναμέτρηση του Πανιωνίου απέναντι στον Πλατανιά στη Νέα Σμύρνη. Ο Πλατανιάς βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε, έμεινε με 10 παίκτες στο τελευταίο 15 λεπτο, και δέχτηκε το 2ο τέρμα, μετά από το σοβαρό λάθος του Κοκκαλά. Έτσι υπέστη την 9η συνεχόμενη ήττα του στο πρωτάθλημα και παρέμεινε ουραγός, ενώ ο Πανιώνιος πέτυχε την 2η συνεχόμενη νίκη του και κρατήθηκε στην 5η θέση.

Μπροστά στο σκορ με την βοήθεια της
τύχης

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Πανιώνιος με Κότνικ κάτω από τα δοκάρια, Βλάχο και Χατζισαφί στα άκρα και Μπανανά, Γκιοατά στο κέντρο της άμυνας. Κόρμπος και Σιώπης ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Μασούρα δεξιά, τον Σπιριντόνοβιτς αριστερά και τον Λάμπρου πίσω από τον Ντουρμισάι.

Η ομάδα του Μανουέλ Ρόκα παρατάχθηκε επίσης με σύστημα 4-2-3-1, με τον Κοκκαλά τερματοφύλακα, Στάθης και Βάντερσον ήταν τα δύο πλάγια μπακ, ο Ντικαμονά με τον Στάμου αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Δημούτσος και ο Αγγελόπουλος ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, μεσοεπιθετικά, ο Κοροβέσης ήταν αριστερά ο Ενσικουλού δεξιά και ο Ντεβάσα πίσω από τον Ουκρανό Μπούτνικ.

Το πρώτο 15λεπτο κύλησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο, σε αργό ρυθμό και με τις δύο ομάδες να ψάχνονται στον αγωνιστικό χώρο. Στο 2ο λεπτό είχαμε την πρώτη τελική προσπάθεια στο παιχνίδι, με το δυνατό σουτ του Σιώπη που πέρασε άουτ.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έγινε πιο γρήγορος.

Στο 17΄ο Πανιώνιος απείλησε για πρώτη φορά, με το δυνατό σουτ του Χατζισαφί έξω από την περιοχή, ο Κοκκαλάς όμως δεν αιφνιδιάστηκε και έδιωξε την μπάλα κόρνερ. Η απάντηση του Πλατανιά ήρθε δύο λεπτά αργότερα με το ξαφνικό σουτ του Δημούτσου που μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Κότνικ.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο στο 22ο λεπτό, με το διαγώνιο, αλλά άστοχο σουτ του Ντουρμισάι. Ο Πλατανιάς είχε την 2η καλή του στιγμή στο 25΄ όταν μετά το γύρισμα του Ντεβέσα, το σουτ μέσα από την περιοχή του Κοροβέση κόντραρε στον Χατζισαφί. Σωτήρια η παρέμβαση του Ιρανού.

Στο 29ο λεπτό ο Πανιώνιος με αρκετή δόση τύχης κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Το σουτ του Σπιριντόνοβιτς κόντραρε στον Ντικαμονά και ξεγέλασε τον Κοκκαλά. 1-0 για τον Πανιώνιο. Αυτό ήταν το 4ο γκολ του 24χρονου Αυστριακού στο πρωτάθλημα.
Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με ευκαιρία για τους Χανιώτες, όταν μετά τη σέντρα του Κοροβέση, ο Μπούτνικ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Κότνικ μπλόκαρε τη μπάλα.

Μπορούσε ο Πλατανιάς,"προδόθηκε" από τον Κοκκαλά

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πλατανιά να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να μην μπορεί να βρει τον τρόπο για να απειλήσει τον Κότνικ. Από μία στημένη φάση βρήκε τελικά τη λύση. Στο 61΄ο Ενσικουλού εκτέλεσε με εκπληκτικό τρόπο ένα φάουλ, παρά την προσπάθεια του ο Κότνικ δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το μοιραίο για την ομάδα του. 1-1 για τον Πλατανιά με το 3ο γκολ του Κογκολέζου στη Σουπερλιγκ.

Τα δεδομένα άλλαξαν στο 74ο λεπτό, όταν ο Πλατανιάς έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κοροβέση με 2η κίτρινη κάρτα σε φάουλ του 26χρονου μέσου στον Βαλεντίνο Βλάχο.
Στο 82ο λεπτό ο Πανιώνιος έφτασε στο λυτρωτικό 2ο γκολ επωφελούμενος από ένα ολέθριο σφάλμα του Κοκκαλά. Ο Γεσίλ εκτέλεσε φάουλ, ο Κοκκαλάς έδιωξε προς στιγμή, προσπάθησε στη συνέχεια να μπλοκάρει τη μπάλα, αλλά ο Γκιοατά από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, με το πρώτο γκολ του Γκιοατά.

Στα τελευταία λεπτά το ματς έγινε…ροντέο. Στο 89΄ο Ντουρμισάι με πολλές δυνάμεις έφυγε στην αντεπίθεση, θέλησε να σιγουρέψει το γκολ πασάροντας στον Σπιριντόνοβιτς που από πολύ καλή θέση έχασε απίστευτη ευκαιρία.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Πλατανιάς «άγγιξε» την ισοφάριση, αλλά το πλασέ του Δημούτσου από το ύψος της μικρής περιοχής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κότνικ.

Πανιώνιος: Kότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Χατζισαφί (80΄Βουκελάτος), Γκιοατά, Κόρμπος, Λάμπρου (65΄Σαραμαντάς), Σιώπης, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (72΄Γεσίλ), Ντουρμισάι

Πλατανιάς: Κοκκαλάς, Βάντερσον, Ντεβέσα (87΄Γκρζέλτζακ), Κοροβέσης, Στάθης, Αγγελόπουλος, Δημούτσος (90΄Πατράλης), Μπούτνικ (78΄Αμπντούλ), Ενσικουλού, Ντικαμονά, Στάμου
Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης

Δείτε κάθε γκολ σε video λίγο μετά την επίτευξή του, αποκλειστικά στο match center του Novasports.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα