Η πρώτη ανατροπή του 2018! (video)

Ο Πανιώνιος μπήκε με το δεξί στο 2018 επικρατώντας 3-1 του ΑΟΚ, με τον Σάκη Τσιώλη να κάνει αρνητικό ντεμπούτο με την ομάδα της Κέρκυρας, παρά το ότι παρουσιάστηκε συμπαγής αμυντικά και προηγήθηκε στο ημίχρονο με τον Επστάιν. Μασούρας, Λάμπρου και Παπαγεωργίου χάρισαν τη νίκη στον "ιστορικό", ο οποίος επέστρεψε στα τρίποντα μετά από μία αγωνιστική και την εκτός έδρας ήττα απ' τον Λεβαδειακό. Ο ΑΟΚ συνεχίζει
να αγνοεί τη νίκη για όγδοη αγωνιστική!

Τα αρχικά πλάνα

Ο Πανιώνιος παρατάχθηκε απ' τον Μιχάλη Γρηγορίου με τον Μπαντή κάτω απ' τα δοκάρια, στην πρώτη του εμφάνιση στη φετινή Superleague, λόγω της τιμωρίας του Κότνικ. Στο δεξί άκρο της άμυνας ξεκινησε ο Βλάχος, αριστερά ο Σαραμαντάς μετά και την αποχώρηση του Χατζισαφί, ενώ οι δύο στόπερ ήταν οι Μπανανά και Γκιοατά. Γνωστό δίδυμο στη μεσαία γραμμή παρέμειναν οι Κόρμπος και Σιώπης, ενώ τίποτα δεν άλλαξε μεσοεπιθετικά σε σχέση με το τελευταίο ματς της περασμένης χρονιάς, κόντρα στον Λεβαδειακό. Σαββίδης στον άξονα, Μασούρας δεξιά, Λάμπρου αριστερά και Ντουρμισάι στην κορυφή!

O Σάκης Τσιώλης στην πρώτη του εμφάνιση σαν προπονητής του ΑΟΚ, έβαλε την πινελιά του στην διάταξη της ομάδας, παρουσιάζοντας την ομάδα της Κέρκυρας με 3-5-2. Ο Κουτζαβασίλης έπαιξε κάτω απ' τα δοκάρια και η τριάδα μπροστά του ήταν ο νεοαποκτηθείς Ιταλός Γκράσι και οι Γρομητσάρης και Ιωάννου. Φουλ μπακ έπαιξαν απ' τα δεξιά οι Γεωργίου και απ' τα αριστερά ο Σοϊλέδης, εσωτερικά στη μεσαία γραμμή έπαιξαν απ' τα δεξιά προς τα αριστερά οι Σιόντης, Μπαλάφας και Κρητικός. Οι δύο της επιθετικής γραμμής ήταν οι Επστάιν (σε ελεύθερο ρόλο) και Παμλίδης.

Υπεροχή ο Πανιώνιος, γκολ ο ΑΟΚ!

Ορεξάτος μπήκε ο Πανιώνιος στο ματς με τον Λάζαρο Λάμπρου και δημιούργησε τις πρώτες ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να απειλήσει ιδιαιτέρως τον Κουτζαβασίλη. Ο ΑΟΚ ήταν στημένος εξαιρετικά στην άμυνα και οι παίκτες του Πανιωνίου δεν βρήκαν τους διαδρόμους για να δημιουργήσουν φάσεις με ιδανικές συνθήκες. Οι γηπεδούχοι είχαν ένα σπουδαίο δημιουργικά διάστημα μετά το ημίωρο. Στο 34' ο Κόρμπος πέρασε κάθετα για τον Μασούρα, εκείνος πλάσαρε τον Κουτζαβασίλη, όμως το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο επιθετικός του Πανιωνίου ήταν εκτεθειμένος. Τρία λεπτά αργότερα ο Μασούρας μοίρασε στον άξονα για τον Λάμπρου, όμως ο νεαρός μεσοεπιθετικός των κυανέρυθρων, παρά την καλή του κίνηση, ολιγώρησε και έδωσε χρόνο στον Κουτζαβασίλη για να κάνει την σωτήρια επέμβαση!

Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο μέρος ο ΑΟΚ πάγωσε τη Νεά Σμύρνη, καθώς ο Κρητικός έκανε το γέμισμα και ο Ντένις Επστάιν πέτυχε το πρώτο γκολ στο ματς, σε μια κλασική για τον ίδιο κίνηση! Κούρσα και εύστοχο πλασέ για το 1-0 της ομάδας της Κέρκυρας, με την ομάδα του Σάκη Τσιώλη να πραγματοποιεί ονειρεμένο φινάλε στο πρώτο ημίχρονο!

Αλλαγές και καταιγίδα Πανιωνίου!

Ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε ένα μικρό ρετούς στη μεσοεπιθετική γραμμή στην ανάπαυλα και πέρασε στο ματς τον Σρνταν Σπιριντόνοβιτς (είχε μικρές ενοχλήσεις στον δικέφαλο και έμεινε στον πάγκο) στη θέση του Κυριάκου Σαββίδη. Το ανακάτεμα της τράπουλας έφερε άμεσα καρπούς με τον Γιώργο Μασούρα να πετυχαίνει πανέμορφο τέρμα στο 46ο λεπτό, αφού χόρεψε την άμυνα του ΑΟΚ για να πλασάρει με ψυχραιμία τον Κουτζαβασίλη! Ο "ιστορικός" δεν έμεινε εκεί και έκανε την ανατροπή στο 53' με σκόρερ τον Λάζαρο Λάμπρου, ύστερα από ασίστ του Σαραμαντά.

Οι αλλαγές δεν έφεραν την άνοιξη!

Ο Σάκης Τσιώλης προχώρησε σε αλλαγές για να αντιμετωπίσει τη... ρέντα του Πανιωνίου, με τους Μπάουμαν, Κόντο και Ζορμπά να παίρνουν τις θέσεις των Γρομητσάρη, Μπαλάφα και Παμλίδη. Το 3-5-2 έγινε 4-3-3 για τον ΑΟΚ, ενώ από πλευράς Πανιωνίου Σαραμαντάς, Ντουρμισάι και Μασούρας απείλησαν τον Κουτζαβασίλη. Μεγάλη ευκαιρία για το 2-2 έχασε ο Παναγιώτης Ζορμπάς. O 30χρονος μέσος βρέθηκε απ' τα πλάγια απέναντι στον Μπαντή, όμως σούταρε άστοχα.

Γκολ με την πρώτη επαφή!

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου πέρασε στο ματς στο 76ο λεπτό, στη θέση του Λάζαρου Λάμπρου και δύο λεπτά αργότερα πέτυχε το 3-1, ύστερα από γέμισμα του Μασούρα. Ήταν το πρώτο γκολ του 30χρονου με τη φανέλα του Πανιωνίου σε έξι συμμετοχές στο πρωτάθλημα και πρώτο συνολικά μετά τις 6 Μαρτίου του 2016 και τη μεγάλη νίκη του Πανθρακικού επί του ΠΑΟΚ.
Keywords
Τυχαία Θέματα