Από μοιραίος, ωραίος... (video)

Ο Πρίντεζης με δύο χαμένες βολές απέτυχε να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό, κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, στην κανονική διάρκεια, αλλά πήρε το αίμα του πίσω στην παράταση, καθώς με εννιά πόντους στο έξτρα πεντάλεπτο οδήγησε τους “ερυθρόλευκους” στο 9-2 και στην κορυφή της κατάταξης. Ρεκόρ καριέρας για τον Ντόντσιτς με 33 πόντους. Ο Σλοβένος είχε μόλις δύο μέχρι τα μέσα της 2ης περιόδου, όμως στη συνέχεια, μαζί με τον Κάρολ, βοήθησαν την ομάδα τους να επιστρέψει από το -13 και να διεκδικήσει τη νίκη στο ΣΕΦ.
Η φροντ λάιν του Ολυμπιακού εξουδετέρωσε τους αντιπάλους ψηλούς και ανάγκασε τον Λάσο να τελειώσει το ματς με τον Ματσιούλις πεντάρι.

Επιστροφή του Σπανούλη στην Ευρωλίγκα. Ο αρχηγός των “ερυθρολεύκων” αγωνίστηκε 23 λεπτά και είχε 7 πόντους και 4 ασίστ. Ο “Vspan”... μίλησε στην αρχή της αναμέτρησης, ενώ στο τέλος έδωσε την “ασίστ” στον Πρίντεζη, ο οποίος κόπηκε αντικανονικά. Εντυπωσιακός και ο Μακλίν με 12 πόντους σε 20 λεπτά...

Ο νόμος του Σπανούλη

Σαν να μην έλειψε ούτε μία μέρα ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ο οποίος μετά από το 4-6 της Ρεάλ πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Με πέντε πόντους, μία ασίστ και δύο κλεψίματα έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν η ομάδα του προκειμένου να “χτίσει” διαφορά. Οι “ερυθρόλευκοι” χτύπησαν στα αργά πόδια του Ταβάρες και με πικ εν ρολ πέτυχαν τους πόντους που χρειαζόντουσαν. Στη συνέχεια ήρθαν τα τρίποντα των Σπανούλη, Παπανικολάου για να εκτοξεύσουν το σερί στο 12-0 (16-6). Το καλάθι του Ρέγιες σταμάτησε το σερί, αλλά το δεκάλεπτο έκλεισε στο +10 για τον Ολυμπιακό.

Λάθη, πολλά λάθη

Οι... ρεζέρβες του Λάσο έδειξαν περισσότερη διάθεση αμυντικά και πίεσαν τους παίκτες του Σφαιρόπουλου, ωστόσο τα λάθη που έκαναν οι γηπεδούχοι ήταν περισσότερα αβίαστα. Η “βασίλισσα” βρισκόταν συνεχώς πίσω στο σκορ και προσπαθούσε να επιστρέψει χωρίς να το καταφέρει. Η είσοδος του Ντόντσιτς τη βοήθησε να το πετύχει. Ο νεαρός άσος είχε εγκλωβιστεί από την άμυνα του Παπανικολάου, αλλά βρήκε τη λύση επιθετικά και σε διάστημα λιγότερο των πέντε λεπτών σημείωσε 8 πόντους. Μάλιστα οι Ισπανοί στα τελευταία 33 δευτερόλεπτα πέτυχαν 6 πόντους και πήγαν στα αποδυτήρια στο -4 (34-30).

Το σόου του Μακλίν

Ο Ντόντσιτς είχε πάρει φόρα και με τρίποντο μείωσε στον πόντο (34-33), ενώ η Ρεάλ είχε δύο φορές την ευκαιρία να περάσει ξανά μπροστά στο σκορ μετά το 4-6. Μιλουτίνοφ και Ταβάρες πετύχαιναν το ένα καλάθι μετά το άλλο σε ένα... πινγκ πονγκ των δύο ψηλών. Οταν ο τελευταίος χρεώθηκε με τρίτο φάουλ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός να “χτυπάει” κοντά στο καλάθι και με αυτό τον τρόπο οι “ερυθρόλευκοι” άνοιξαν την αντίπαλη άμυνα. Με 9-0 σερί το 43-40 έγινε 52-40, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ένα 5-0 σερί της Ρεάλ με τον Κάρολ να σημειώνει όλους τους πόντους της ομάδος του. Ο Μακλίν έμοιαζε ασταμάτητος και πλήγωσε πολλές φορές την άμυνα της Ρεάλ.

Το έκανε ντέρμπι

Ολα πήγαιναν όπως τα ήθελε ο Σφαιρόπουλος. Ο Ολυμπιακός κρατούσε τη διαφορά στους 10 πόντους, ενώ οι ψηλοί της ομάδας εξουδετέρωναν την αντίπαλη φροντ λάιν. Η πίεση της Ρεάλ έφερε το αποτέλεσμα που αναζητούσε ο Λάσο. Οι γηπεδούχοι έκαναν αβίαστα λάθη και έδωσαν την ευκαιρία στους Ισπανούς να πετύχουν σημαντικά τρίποντα και να μπουν δυναμικά στη διεκδίκηση της νίκης (68-67). Ο Πρίντεζης πήρε τις επιθέσεις πάνω του και με τέσσερις πόντους έδωσε το πλεονέκτημα στους “ερυθρόλευκους”, ωστόσο το τρίποντο του Κάρολ “πάγωσε” το ΣΕΦ 12 δευτερόλεπτα για το τέλος. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη και την... κλώτσησε. Ο Πρίντεζης αστόχησε στις δύο βολές 4 δεύτερα από το τέλος και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Πήρε το αίμα του πίσω...

Ντόντσιτς και Κάρολ είχαν συνδεθεί με το καλάθι του Ολυμπιακού και βοήθησαν τη Ρεάλ να πάρει πρώτη φορά το προβάδισμα μετά από τις αρχές του αγώνα, αλλά Στρέλνιεκς και Πρίντεζης απάντησαν. Ο Ελληνας άσος με επτά σερί πόντους... εξιλεώθηκε για τις χαμένες βολές και έκανε το 84-79. Με τον Ματσιούλις σέντερ, λόγω του 5ου φάουλ του Ρέγιες, ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα όχι μόνο να πάρει τη νίκη, αλλά και διαφορά εννιά πόντων (92-83).

Live Blog Ολυμπιακός-Ρεάλ
Keywords
Τυχαία Θέματα