Τη διέλυσε! (video)

Με τον πιο πειστικό τρόπο απάντησε ο Ολυμπιακός μετά την απογοήτευση της Μπασκόνια, διαλύοντας 94-64 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ, επιστρέφοντας έτσι στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις.

Ολοκληρωτική εμφάνιση από τους Πειραιώτες, με τον Σφαιρόπουλο να βλέπει όλους τους παίκτες του να σκοράρουν, την άμυνα να αποδίδει στα γνωστά της -υψηλά- στάνταρ και το ρεκόρ να βελτιώνεται
σε 13-5.

Νέος "πονοκέφαλος" με Μακλίν, που αποχώρησε με μυικό σπασμό στη μέση στο β' δεκάλεπτο, μετά από μαρκάρισμα του Παραχούσκι και δεν αγωνίστηκε για προληπτικούς λόγους στη συνέχεια. Με 13 πόντους και 7 ασίστ τελείωσε το ματς ο Σπανούλης, καλός ο Μιλουτίνοβ με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ, βοήθησαν πολύ Μακλίν (12π), Παπαπέτρου (11π).

Πέμπτη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για την αφελή Μακάμπι του 9-9, Τζάκσον (13π) και Τάιους (10π) οι μόνοι "διψήφιοι".

Το ματς

Με "τάισμα" του Μιλουτίνοβ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, τακτική που απέδωσε, αφού ο Σέρβος τελείωνε ιδανικά όλες τις φάσεις κοντά στο καλάθι, ωστόσο Κέιν και Παραχούσκι ανταπέδιδαν στην απέναντι πλευρά του παρκέ. Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να "πληγώνουν" τη Μακάμπι στο "ζωγραφιστό", αφού ο Μακλίν μπήκε φουριόζος στο ματς, σκοράροντας 10 πόντους και μαζεύοντας 3 ριμπάουντ σε 3:30, για να κλείσει ο Ολυμπιακός το δεκάλεπτο στο 24-16.

Κόουλ και Τζάκσον δεν άφησαν τους γηπεδούχους να ανεβάσουν σε μεγάλα επίπεδα τη διαφορά, με το κύριο όπλο της Μακάμπι να είναι τα επιθετικά ριμπάουντ και οι δεύτερες επιθέσεις. Ο Μιλουτίνοβ έπιασε και πάλι δουλειά, τη στιγμή που ο Σφαιρόπουλος έπαιρνε πράγματα από όποιον παίκτη του πατούσε παρκέ. Τόμας και Τάιους κατέβασαν τη διαφορά στους 7 (40-33) αλλά ο Ολυμπιακός συνέχιζε να βρίσκει επιθετικές λύσεις από διαφορετικούς πρωταγωνιστές, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το ικανοποιητικό 53-40 κι ενώ τα "έσπαγε" πίσω από τα 6.75 (ξεκίνησε με 0/9 τρίποντα).

Η άμυνα των Πειραιωτών κράτησαν τη Μακάμπι στους 11 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, παράγοντας που αποδείχθηκε καθοριστικός για την εξέλιξη του ματς. Με Μάντζαρη και Σπανούλη άρχισαν να μπαίνουν και τα τρίποντα και έτσι η διαφορά έφτασε πρώτη φορά στους 20 πόντους με καλάθι του Τόμπσον (66-46).

Το τέταρτο δεκάλεπτο δεν αντέχει σε κριτική, αφού η ομάδα του Σπάχια παράτησε το ματς ενώ ο Ολυμπιακός από την άλλη έκανε ότι ήθελε. Η διαφορά έφτασε τους 30 πόντους, οι ερυθρόλευκοι έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ και ο κόσμος στο γήπεδο το απολάμβανε. Το τελικό 94-64, ήταν το καλύτερο "φάρμακο" για την ομάδα του Σφαιρόπουλου, που την Πέμπτη δοκιμάζεται στη Μόσχα κόντρα στη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 54-42, 70-51, 94-64

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μακλίν 12, Παπαπέτρου 11 (2/3 τρίποντα), Σπανούλης 13 (2/5 τρίποντα, 7 ασίστ), Μιλουτίνοβ 12 (7 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 3, Πρίντεζης 6 (6 ριμπάουντ), Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 5 (1), Ρόμπερτς 5 (1), Μπόγρης 5 (7 ριμπάουντ), Ουίλτζερ 6 (2), Τόμπσον 7 (1)

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Νέβεν Σπάχια): Τόμας 9 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Μασούρ 1, Ρολ 6, Κέιν 7 ( 6 ριμπάουντ), Τάιους 10, Ντιμπαρτολομέο 4, Κοέν 2, Σέγκεβ 1, Κόουλ 7 (1) , Παρακχούσκι 4, Ζοσμάν, Τζάκσον 13 (2)

Live Blog Ολυμπιακός-Μακάμπι
Keywords
Τυχαία Θέματα