Prince of Persia (video)

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ήρθε από τον πάγκο και με δύο γκολ οδήγησε τον Ολυμπιακό στο 3-1 επί του Απόλλωνα και προσωρινά στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ. Η «ελαφρά ταξιαρχία» προηγήθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης», οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν πριν το ημίχρονο, αλλά μέχρι το 80', όταν ανέλαβε δράση ο Ιρανός, το σκορ ήταν ακόμα στο 1-1.

Ψήφισε και καθόρισε τον MVP
και το BestGoal της Αγωνιστικής!
Οι πρωταθλητές πήγαν στους 26 βαθμούς και άφησαν τον ΠΑΟΚ με 25 δεύτερο, ενώ 24 έχει η ΑΕΚ, η οποία αγωνίζεται την Κυριακή κόντρα στον Λεβαδειακό εκτός έδρας. Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για τους Πειραιώτες, τρίτο διαδοχικό ματς χωρίς «τρίποντο» για τους Αθηναίους.

Τα αρχικά πλάνα στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τους γηπεδούχους με 4-2-3-1, τον Προτό σταθερά στην εστία και τους Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρη από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Ρομαό, Ταχτσίδης ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τον Φορτούνη σε ρόλο οργανωτή, τους Μάριν, Σεμπά στις πτέρυγες και τον Τζούρτζεβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Παρόμοια διάταξη, αλλά με πιο αμυντικό προσανατολισμό επέλεξε και ο Ζόραν Βούλιτς στους φιλοξενούμενους. Ο Τσόβιτς ήταν και απόψε στο τέρμα, οι Ντάσιος (δεξιά), Κούρος μπακ και οι Κύργιας, Παπάζογλου στόπερ. Χουάρες και Κοντοές ήταν στον άξονα και οι Κονέ, Ανιέτε, Αλμπάνης συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Ελμπάζ.

Τα «δώρα» του Σισέ

Η πρώτη μεγάλη φάση του ματς ήταν για τον Ολυμπιακό, με τον Φορτούνη στο 7' να σουτάρει από πλεονεκτική θέση και τον Τσόβιτς να διώχνει σε κόρνερ. Η δεύτερη, όμως, ήταν για τον Απόλλωνα, ο οποίος μάλιστα, κόντρα στη ροή της αναμέτρησης, κατάφερε να προηγηθεί με την πρώτη του τελική προσπάθεια.

Ο Ελμπάζ ήταν αυτός που σκόραρε στο 23', αφού άδειασε με υπέροχο τρόπο τον Μποτία στην περιοχή και «έσκαψε» την μπάλα πάνω από τον Προτό σε μια φάση που ξεκίνησε από τραγικό λάθος του Σισέ. Οι δυο τους ήταν πρωταγωνιστές και στο 37', όταν ο αμυντικός του Ολυμπιακού έκανε ένα ακόμη μεγάλο λάθος, αλλά αυτή τη φορά ο επιθετικός του Απόλλωνα δε βρήκε στόχο με σουτ από το ημικύκλιο.

Λύση από τον Ομάρ

Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, είχαν φέρει το παιχνίδι στα ίσα από το 31' με σκόρερ τον Ελαμπντελαουί. Ο Ρομαό σήκωσε την μπάλα ωραία στον Νορβηγό κι αυτός με έξυπνο πλασεδάκι από κοντινή απόσταση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Το 1-1 έμεινε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου κι ο Ολυμπιακός είχε μπροστά του άλλα 45' (και τις καθυστερήσεις) για να ολοκληρώσει ακόμη μία ανατροπή.

«Χρυσές» αλλαγές

Η ομάδα του Τάκη Λεμονή... εγκαταστάθηκε έξω από την περιοχή του Απόλλωνα απευθείας μετά τη σέντρα του δεύτερου μέρους, αλλά για να λυτρωθεί έπρεπε περιμένει το τελευταίο δεκάλεπτο του ματς. Καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση του αποτελέσματος είχαν οι δύο αλλαγές του «ερυθρόλευκου» προπονητή, με την είσοδο του Πάρντο, αλλά κυρίως αυτή του Ανσαριφάρντ.

Στο 57' ο Τζούρτζεβιτς δεν μπόρεσε να σκοράρει σε τετ α τετ με τον Τσόβιτς αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής, καθώς ο γκολκίπερ του Απόλλωνα απέκρουσε με το σώμα σε κόρνερ και αυτή η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Σέρβου ήταν και η τελευταία του στην αναμέτρηση.

Μπήκε και έδειξε

Στο 62' ο Ανσαριφάρντ πήρε τη θέση του Τζούρτζεβιτς κι αφού προσαρμόστηκε στο παιχνίδι, το έκρινε και υπέρ της ομάδας του. Στο 77' ο Τσόβιτς μπλόκαρε μετά την κεφαλιά του Ιρανού, ο οποίος, ωστόσο, στο 80' με προβολή στο πρώτο δοκάρι μετά από σέντρα του Πάρντο έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ.

Στο 82' αντίθετα, ο Τσόβιτς είπε «όχι» στον Καρίμ σε τετ α τετ, αλλά η τελευταία τους «μονομαχία» είχε και πάλι νικητή τον «ερυθρόλευκο». Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα και ο μεγάλος πρωταγωνιστής απόψε του Ολυμπιακού με κεφαλιά και το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ολυμπιακός (Λεμονής, 4-2-3-1): Προτό - Ελαμπντελαουί, Μποτία (46' Ένγκελς), Σισέ, Κούτρης - Ρομαό, Ταχτσίδης - Μάριν, Φορτούνης, Σεμπά (66' Πάρντο) - Τζούρτζεβιτς (62' Ανσαριφάρντ)

Απόλλων (Βούλιτς, 4-2-3-1): Τσόβιτς - Ντάσιος, Κύργιας, Παπάζογλου, Κούρος - Χουάρες, Κοντοές - Κονέ (90'+1' Κιταμπάλα), Ανιέτε (84' Μενδρινός), Αλμπάνης (71' Μαάτσι) - Ελμπάζ
Keywords
Τυχαία Θέματα