Λάμψη Αστέρα στην Τρίπολη (video)

Την τέταρτη σερί νίκη του πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης και “σκαρφάλωσε”, έστω και προσωρινά, στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Αρκάδες συνέτριψαν τον ΑΟΚ με 4-0 και τον άφησαν στη ζώνη του υποβιβασμού.

Τελευταία ήττα του Αστέρα ήταν την 9η αγωνιστική από τον ΠΑΟΚ και από τότε έχει μόνο νίκες χωρίς να έχει δεχθεί τέρμα, ενώ επιθετικά έχει πανηγυρίσει 10 φορές σε τέσσερα ματς!

Το σύνολο του Παντελίδη ουσιαστικά “καθάρισε” την υπόθεση νίκη από το πρώτο
κιόλας ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε με 3-0. Στο δεύτερο μέρος διεύρυνε το σκορ και στη συνέχεια έριξε ταχύτητα. Οι φιλοξενούμενοι “πλήρωσαν” τα πολλά λάθη στην άμυνα -λόγω και των απουσιών τους- ενώ επιθετικά είχαν την πρώτη τους τελική στο 63'...

Τα αρχικά πλάνα

Με σύστημα 4-2-3-1 παράτεξε τον Αστέρα Τρίπολης ο Σάββας Παντελίδης. Τερματοφύλακας ο Αθανασιάδης, στην άμυνα δεξιά ο Σίλβα , αριστερά ο Γιαννούλης και στο κέντρο οι Τριανταφυλλόπουλος και Πασαλίδης . Στα χαφ οι Ιγκλέσιας και Μουνάφο. Μπροστά από τον Τόνσο, ο μοναδικός προωθημένος Μανίας και στα δεξιά ο Καλτσάς και αριστερά ο Τσιλιανίδης.

Με σύστημα 4-3-3, η ομάδα του Βοσνιάδη. Τερματοφύλακας ο Γιαννακόπουλος, στην άμυνα δεξιά ο Γκόμες , αριστερά ο Σοιλέδης και στο κέντρο οι Ιωάννου και Αρτυματάς . Στα χαφ δεξιά ο Κρητικός, αριστερά ο Μπαλάφας και στο κέντρο ο Σιόντης. Στην επίθεση από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Γεωργίου, Παμπλίδης και Επστάιν.

Κυρίαρχος...

Αφού πέρασαν τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο Αστέρας Τρίπολης πήρε τον έλεγχο στην αναμέτρηση και δεν άργησε να βρεθεί σε θέση οδηγού του σκορ. Τα κενά στο κέντρο της άμυνας του ΑΟΚ πολλά, τα οποία και εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι. Αρχικά ο Μανιάς ήταν ατός που βρήκε ανοιχτό διάδρομο και με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής νίκησε τον Γιαννακόπουλο για να γράψει το 1-0 (20').

Οι νησιώτες θέλησαν να βγουν μπροστά για να κυνηγήσουν την ισοφάριση, ωστόσο η βαθιά μπαλιά του Μουνάφο και η λανθασμένη εκτίμηση του Αρτυματά, έβγαλε τον Τόνσο απέναντι από τον Γιαννακόπουλο. Ο Αργεντινός απέφυγε τον γκολκίπερ της ομάδας της Κέρκυρας και σε άδειο τέρμα δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.

Η μοναδική φορά που το σύνολο του Βοσνιάδη πάτησε με αξιώσεις την περιοχή των Αρκάδων ήταν στο 35' με το φάουλ του Επστάιν, αλλά ο Αθανασιάδης έπεσε στα πόδια του Γεωργίου και δεν του επέτρεψε να απειλήσει.

Τα λάθη στα μετόπισθεν της Κέρκυρας συνεχίστηκαν και στο 45' ο Μουνάφο με ωραία κάθετη μπαλιά έβγαλε,αυτή τη φορά, τον Καλτσά σε θέση βολής. Ο άσος του Αστέρα κέρδισε την κόντρα με τον Γιαννακόπουλο και με κοντινό πλασέ έγραψε το 3-0...

Αφησε το πόδι από το γκάζι

Ο Βοσνιάδης έδειξε τη δυσαρέσκεια του για την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο 45λεπτο, με δύο αλλαγές. Ούτε αυτές οι κινήσεις απέδωσαν, καθώς στο 55' οι γηπεδούχοι “έκρυψαν” την μπάλα πριν αυτή φτάσει στον Μανιά για να σημειώσει το 4-0 και να πανηγυρίσει για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση.

Χρειάστηκαν να περάσουν 63 λεπτά για να δούμε την πρώτη τελική του ΑΟΚ στο παιχνίδι. Ο Σπίνουλας με βολέ στην κίνηση έξω από την περιοχή “σημάδεψε” την αγκαλιά του Αθανασιάδη.

Οι σέντρες από τα πλάγια δεν αποτέλεσαν ποτέ απειλή για την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος έριξε ταχύτητα χωρίς να κινδυνέψει.

Το 4-0 έμεινε μέχρι το τέλος και έτσι η ομάδα της Κέρκυρας έμεινε χωρίς νίκη για έκτο σερί ματς
Keywords
Τυχαία Θέματα