Labyrinth of Refrain: Coven of Dusk Review

Dronya… chill down

Όσοι μιλούν καλά τη γλώσσα των dungeoncrawlingRPGθα χαρούν ιδιαίτερα να μάθουν ότι η NipponIchiSoftwareφέρνει επιτέλους το LabyrinthOfRefrain: CovenOfDust στην Ευρώπη. Θυμίζουμε ότι αρχικά είχε κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην ιαπωνική αγορά στις πλατφόρμες του PSVita και του PS4. Δύο χρόνια μετά το λανσάρισμα του, η ομάδα που μας έδωσε τη σειρά Disgaeaθα παρουσιάσει και διεθνώς το δημιούργημά της στις 18 Σεπτεμβρίου (21 Σεπτεμβρίου στην Ευρώπη).

Τα first-persondungeoncrawlersείναι

ένα ιδιαίτερο είδος, όπου η εξερεύνηση αποτελεί μία από τις συστατικές αρχές του genre. Ο συγκεκριμένος τίτλος φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση οπότε οφείλετε να παίξετε με τους κανόνες του. Θέλει υπομονή και χρόνο για να ενσωματώσετε τα πολύτροπα mechanismστο κατά τα άλλα προσανατολισμένο gameplay.

Η εναρκτήρια σκηνή σας εισάγει στον κόσμο μέσω της αφήγησης και σας συστήνει κάποιους βασικούς χαρακτήρες. Πρώτη και καλύτερη η DustWitchή αλλιώς Dronya. Μία ιδιότυπη προσωπικότητα που δεν αποτελεί ακριβώς πρότυπο προς μίμηση. Είναι “κακιά” αλλά με ένα δικό της γοητευτικό τρόπο, εν αντιθέσει με τη μικρή και χαριτωμένη μαθητευόμενη της, τη Luca. Ένα χαζοχαρούμενο πλάσμα που η αγνότητα και η αφέλειά του μερικές φορές σου δίνουν στα νεύρα. Παρεμπιπτόντως να σημειώσουμε εδώ ότι οι ηθοποιοί έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στο voiceactingακόμη και στην αγγλική γλώσσα. Η ψιλή φωνή που συνοδεύει τα ανόητα τραγουδιστά στιχάκια της Luca, είναι για κάποιο περίεργο λόγο κάτι που θα εκτιμήσετε.

Το δίδυμο ταξιδεύει στο Refrainγια να μάθει τα μυστικά του υπόγειου λαβυρίνθου της πόλης. Μία κατασκευή που δεν γνωρίζουμε πότε φτιάχτηκε ή το λόγο για τον οποίο φτιάχτηκε, πέρα του ότι είναι γεμάτος από ένα θανατηφόρο μίασμα και κανείς δεν έχει επιστρέψει ποτέ ζωντανός. Εκτός από έναν. Το δημιουργό του μυθικού βιβλίου TractatusdeMonstrumτο οποίο βρίσκετε υπό την κατοχή της Dronya. Εσείς υποδύεστε το βιβλίο και καλείστε να ξεσκεπάσετε τα μυστικά του υπόγειου οικοδομήματος για χάρη της “πειραγμένης” μάγισσας.

Βοηθοί σας στο να δαμάσετε το απόκοσμο περιβάλλον είναι μαριονέτες κατασκευασμένες από τη Lucaκαι οι οποίες έρχονται στη ζωή όταν εκτεθούν σε mana. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι το customizationτων puppetsoldierείναι πολύ διασκεδαστικό αφού υπάρχει ποικιλία στις επιλογές. Aster warriors, Shinobushi, Peer fortresses, mages, rogues ακόμηκαιtheatrical stars. Όμως η διαδικασία δεν σταματάει απλά στην επιλογή του class. Επεκτείνετε στις κατηγορίες της physicalμορφής, του voiceover, στη ρύθμιση των stats, των spellsακόμα και του motoσας.

Το turn-basedσύστημα μάχης θα απαιτήσει από εσάς προσεκτική στρατηγική τοποθετώντας τους στρατιώτες σας σε covenκαι ταξινομώντας τους σε mainwarriorsκαι support. Οι συνδυασμοί στους οποίους πρέπει να επιδοθείτε, ιδιαίτερα στα βαθύτερα layerτου dungeonκαθιστά αναγκαίο το συντονισμό και τη σκέψη. Τα personalitytypesπου έχετε διαλέξει για τους soldiers επιδρούν στη μεταξύ τους σχέση, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται τα στατιστικά και τα comboτους (έχετε υπόψη σας ότι μέχρι το τέλος του παιχνιδιού θα φτάσετε σε σημείο να έχετε μέχρι και σαράντα χαρακτήρες στο partyσας). Η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστεί να πειραματιστείτε αρκετά για να βρείτε το στυλ μάχης που θα λειτουργήσει αποδοτικά για εσάς, αφού δεν υπάρχει ενδεδειγμένος τρόπος για να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα της νίκης. Το πώς θα μπορέσετε να κινηθείτε μέσα στο λαβύρινθο θα το μάθετε με την αλάνθαστη μέθοδο της δοκιμής.

Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα του gameplayπου όσο εξελίσσεται εμφανίζει νέα mechanics, που ναι μεν έχουν οδηγίες πλεύσης, παρόλα αυτά ο κορεσμός πληροφοριών μπορεί να σας προξενήσει πονοκέφαλο κάτι που όμως δεν θα σας εκτρέψει από την πορεία σας ούτε θα “τραυματίσει” τον διασκεδαστικό μηχανισμό.

Ένα επίσης πολύ επιτυχημένο στοιχείο του τίτλου είναι το σωστά δομημένο progression system. Η υπόθεση ξεδιπλώνεται σταδιακά και η πλοκή δένει στην πορεία. Ενδιαφέροντες σκιαγραφημένοι χαρακτήρες κάνουν την εμφάνιση τους καθώς επιδεικνύετε πρόοδο, που αντί όμως να ρίξουν φώς στις μυστήριες πτυχές του storyπεριπλέκουν τα πράγματα ακόμα περισσότερο. Στο εικαστικό κομμάτι η εικονογράφηση των animeκαι του backgroundείναι αρκετά καλοφτιαγμένη, όμως οι περιοχές των dungeonακολουθούν την αισθητική του “ξενοίκιαστου” που είχαν πάντα.

Toreviewβασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PS4, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη NISAmerica. Επίσημος διανομέας στην Ελλάδα είναι η EnarxisDynamicMedia.

IGN Greece To Death Stranding στο TGS 2018 ως Stage Event To 'Netflix για κόμικ' έρχεται στο Nintendo Switch Ανακοινώθηκε το επόμενο Nindies Showcase

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα