Horizon: Zero Dawn 10 εκατομμυρίων

Επέτειος με σημαντικό αριθμό πωλήσεων.

Το Horizon: Zero Dawn, το οποίο έκλεισε 2 χρόνια ζωής, ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

Ο managing director της Guerrilla Games, Hermen Hulst, αποκάλυψε τον αριθμό μέσω του PlayStation Blog. "Η ιδέα ότι μπορέσαμε να προσφέρουμε το ταξίδι της Aloy σε τόσους πολλούς παίκτες, είναι εκπληκτική.

Συγκινηθήκαμε βαθύτατα με τον τεράστιο αριθμό από δημιουργίες που αναρτήθηκαν από fans, καθώς και με τις εγκάρδιες επιστολές όπου μοιράζεστε τις αγαπημένες σας στιγμές από το ταξίδι της Aloy."

Μαζί με την ανακοίνωση για το ορόσημο των πωλήσεων, ο Hulst άδραξε την ευκαιρία να αποκαλύψει ελάχιστα γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Αποκάλυψε ότι τα αρχικά gameplay στοιχεία ξεκίνησαν το 2010, όταν ένα μεγάλο μέρος του στούντιο ακόμα τελείωνε το Killzone 3. Επειδή δεν είχαν ακόμα κάποιο in-game μοντέλο για την Aloy, χρησιμοποίησαν το μοντέλο Jammer (εισβολέας πιλότος από το Killzone 3), στις αρχικές δοκιμαστικές φάσεις του παιχνιδιού.

Απ'ότι φαίνεται χρησιμοποίησαν το μοντέλο όταν δοκίμαζαν την πρώτη μηχανή που σχεδίασε η ομάδα: το T-Rex Thunderjaw. Στο πρωτότυπο gameplay όμως, το τέρας έμοιαζε περισσότερο με παιδικό παιχνίδι φτιαγμένο από πλαστικά τουβλάκια. Στο συγκεκριμένο σχέδιο, κάθε χρωματιστό μέρος αποτελούσε διαφορετικό σημείο του τέρατος που μπορούσε να πυροβοληθεί.

Μιας και είπαμε για τη χρήση του Jammer στις αρχικές δοκιμές, ένα από τα αρχικά σχέδια μηχανών κατέληξε να είναι ένα Easter Egg, υπό την μορφή ολογράμματος στο Killzone Shadow Fall, τίτλος με τον οποίο έγινε και το λανσάρισμα του PlayStation 4. To σχέδιο δεν κατάφερε να μπει στο Zero Dawn αλλά πολλές από τις ιδιότητες του χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργηθεί το Sawtooth. Μπορείτε να δείτε το ολόγραμμα εδώ.

Αρκετοί από τους ήχους των μηχανών στο Zero Dawn έχουν συντεθεί από αρκετούς διαφορετικούς θορύβους, αλλά η Guerrilla είπε συγκεκριμένα ότι οι ήχοι στο Watcher περιέχουν στην κυριολεξία γάβγισμα από Chihuahua. Επίσης, ο senior sound designer της ομάδας Lucas van Tol ερεύνησε πάνω από 750 ήχους πουλιών, όπου μόνο 30 κατάφεραν να μπουν στο Zero Dawn. Ο Hulst αποκάλυψε πως κάθε ήχος πουλιού ακούγεται ανάλογα με την ώρα της ημέρας, αλλά ο καιρός, το κλίμα της περιοχής και το υψόμετρο επηρεάζουν επίσης.

Από το release του Zero Dawn το 2017, έχουν γίνει αρκετά updates στο παιχνίδι συμπεριλαμβανομένου του Frozen Wilds DLC. Στο review μας για το Frozen Wilds είπαμε ότι "Επεκτείνει την εμπειρία του Horizon Zero Dawn, αλλά δεν καταφέρνει να την εμβαθύνει", καθώς "είναι ένα 'τίμιο' add-on από πλευράς διάρκειας, το οποίο διακρίνεται για τα υψηλά production values του, αλλά δυστυχώς δεν προσφέρει κάτι παραπάνω, πέρα από μερικά νέα όπλα και μια καινούργια κατηγορία εχθρών."

Τον Ιούλιο του 2018 αποκαλύφθηκε και η επέκταση της Guerrilla Games με στόχο τη γρήγορη ανάπτυξη παιχνιδιών.

Ο Mike είναι το "μαντρόσκυλο" του IGN. Όταν δεν γαβγίζει μπορείτε να τον βρείτε σε Facebook, Steam και PSN.

IGN GreeceHorizon Zero Dawn Official Celebrating One Year TrailerTα πρώτα 15 λεπτά του Horizon Zero Dawn: The Frozen WildsMonster Hunter World Paris Games Week 2017 Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα