H “εκτόξευση” Παυλίδη, η σταθερή αξία Τσιμίκα και οι rising stars Κωνσταντέλιας και Ιωαννίδης

Η απίθανη σεζόν που κάνει ο Βαγγέλης Παυλίδης με την ΑΖ Άλκμααρ και η πρώτη θέση στη λίστα των σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος έχει… εκτοξεύσει την ποδοσφαιρική “μετοχή” του διεθνούς Έλληνα επιθετικού.

Πλέον ο Παυλίδης είναι στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας με τους πιο “ακριβούς” Έλληνες ποδοσφαιριστές και συγκατοικεί με τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος παρά τις λιγοστές ευκαιρίες που έχει πάρει το τελευταίο διάστημα διατηρείται στην κορυφή.

Τόσο ο Έλληνας σταρ της Λίβερπουλ, όσο και ο “κανονιέρης”

της ΑΖ Άλκμααρ… κοστολογούνται από το έγκυρο transfermarkt στα 22 εκ. ευρώ και είναι με διαφορά οι καλύτερες “γαλανόλευκες μετοχές”.

Στην τρίτη θέση βρίσκουμε τον Ντίνο Μαυροπάνο, ο οποίος έκανε limit up με τη μεταγραφή του στη Γουέστ Χαμ, αλλά και τις εμφανίσεις του με τους Λονδρέζους, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν δύο rising stars του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας (12 εκ. ευρώ) και ο Φώτης Ιωαννίδης (10 εκ. ευρώ) είναι στην πεντάδα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών με αξία στο “χρηματιστήριο” άνω των 10 εκ. και η ποδοσφαιρική τους “μετοχή” παρουσιάζει συνεχή άνοδο.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ έχουν διπλή εκπροσώπηση στο TOP 10, ενώ τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο Ολυμπιακός δεν έχουν “παρουσία”!

Η δεκάδα των πιο “ακριβών” Ελλήνων ποδοσφαιριστών

1) Κώστας Τσιμίκας – Λιβερπουλ – 22 εκ. ευρώ

2) Βαγγέλης Παυλίδης – ΑΖ Άλκμααρ – 22 εκ. ευρώ

3) Ντίνος Μαυροπάνος – Γουέστ Χαμ – 18 εκ. ευρώ

4) Γιάννης ΚωνσταντέλιαςΠΑΟΚ – 12 εκ. ευρώ

5) Φώτης ΙωαννίδηςΠαναθηναϊκός – 10 εκ. ευρώ

6) Οδυσσέας Βλαχοδήμος – Νότιγχαμ Φόρεστ – 9 εκ. ευρώ

7) Χρήστος Τζόλης – Φορτούνα Ντίσελντορφ – 7 εκ. ευρώ

8) Τάσος Μπακασέτας – Παναθηναϊκός – 7 εκ. ευρώ

9) Κώστας Κουλιεράκης – ΠΑΟΚ – 6 εκ. ευρώ

10) Τάσος Δουβίκας – Θέλτα Βίγο – 6 εκ. ευρώ

Πηγή: transfermarkt.com

Keywords
Τυχαία Θέματα