Green Hell Preview

Welcome to the Jungle

Η πολωνική Creepy Jar με το Green Hell, τον πρώτο της τίτλο από το 2015 που δημιουργήθηκε από πρώην εργαζόμενους της Techland -γνωστή για τίτλους όπως το Dying Light και το Dead Island-, μας καλωσορίζει στη ζούγκλα, όχι του Los Angeles όπως οι Guns

N’ Roses, αλλά του Αμαζονίου. Έτσι μπαίνει δυναμικά στο χώρο των open world survival games, με έναν τίτλο που μας δίνει την εντύπωση ότι προσπαθεί να κάνει το στοιχείο της επιβίωσης όσο πιο ρεαλιστικό γίνεται.

Ξεκινώντας το Green Hell, θα πρέπει να ολοκληρώσουμε ένα tutorial που μας μαθαίνει κάποια πολύ βασικά πράγματα για την επιβίωσή μας όπως για παράδειγμα να φτιάχνουμε campfire και bandages. Επίσης το tutorial είναι και ένα sneak peak για την πλοκή, αφού, όταν βγει ο τίτλος από το στάδιο του Early Access, θα έχει και story mode. Ο ανθρωπολόγος Jake Higgins, ο πρωταγωνιστής, έγραψε ένα βιβλίο για μία άγνωστη φυλή του Αμαζονίου πράγμα που φαίνεται ότι προκάλεσε το ενδιαφέρον του κόσμου και επηρέασε αρνητικά την ίδια τη φυλή. Έτσι, αυτός και η σύντροφός του, η Mia, πάνε στον Αμαζόνιο για να διορθώσουν το πρόβλημα. Όμως κάτι πάει στραβά και μετά από περίπου 30 μέρες ο Jake θα πρέπει να σώσει τη Mia.

Έτσι τελειώνει το tutorial και το story mode που είναι διαθέσιμο μέχρι τώρα και αρχίζει το survival. Η πλοκή φαίνεται ενδιαφέρουσα, βέβαια θα περιμένουμε να τη δούμε και ολόκληρη. Σίγουρα όμως είναι πιο πρωτότυπη από το συνηθισμένο αεροπορικό δυστύχημα αλά Lost ή κάτι παρόμοιο.

Ξεκινώντας το survival κομμάτι, λοιπόν, θα πρέπει να έχουμε… όρεξη για καταστροφή (συγγνώμη, πιθανότατα θα ακολουθήσουν και άλλα «αστεία» σχετικά με τους GnR), επειδή θα πρέπει να μαζέψουμε ξύλα και άλλα υλικά για να φτιάξουμε κάποιο κατάλυμα αφού είναι ο μόνος τρόπος για να κάνουμε save. Προσωπικά, δε μ’ ενθουσιάζει το να μην μπορώ να κλείσω τον υπολογιστή μου όποτε θέλω, αλλά δεν είναι και κάτι το ανυπόφορο. Τουλάχιστον εάν δεν πέσετε «θύμα» κάποιου bug που θα σας αναγκάσει να κάνετε reload ενώ έχετε κάνει σημαντική πρόοδο. Μία φορά για παράδειγμα, «έπεσα» από τον χάρτη αλλά ευτυχώς ήταν λίγο μετά το τελευταίο save. Όμως αυτά συμβαίνουν στο Early Access (και μερικές φορές όχι μόνο).

Ως προς τα hunger mechanics του Green Hell, αξίζει να σημειωθεί το βάθος τους. Εν ολίγοις, δεν αρκεί απλά να τρώτε, αλλά θα πρέπει να έχετε μία σχετικά ισορροπημένη διατροφή αφού θα πρέπει να ελέγχετε τις πρωτεΐνες, τα λίπη και τους υδατάνθρακες που παίρνετε. Έτσι, εάν βρείτε για παράδειγμα μία περιοχή με πολλά φρούτα και προσπαθήσετε να επιβιώσετε αποκλειστικά με αυτά, θα παρατηρήσετε ότι η έλλειψη πρωτεΐνης θα σας κάνει να κουράζεστε πάρα πολύ γρήγορα. Επομένως, αν και πιθανότατα δε θα πεθάνετε από την πείνα, θα είναι σχεδόν αδύνατο να επιβιώσετε από τους πολλούς άλλους κινδύνους που παραμονεύουν.

Στους άλλους κινδύνους που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε συγκαταλέγονται και οι ιθαγενείς, οι οποίοι κυκλοφορούν πάντα σε ομάδες, επικίνδυνα ζώα όπως οι ιαγουάροι, βδέλλες και άλλα παράσιτα και φυσικά αρρώστιες, οι οποίες σε αυτήν τη ζούγκλα είναι… δωρεάν. Ορισμένα από αυτά (π.χ τις βδέλλες ή τους τραυματισμούς) θα πρέπει να τα εντοπίσετε ελέγχοντας τα άκρα σας και να δράσετε ανάλογα με την περίσταση, ενώ άλλα (π.χ ασθένειες και μολύνσεις) θα πρέπει να τα αντιμετωπίσετε χρησιμοποιώντας το κατάλληλο ιατρικό. Γενικά, η Creepy Jar έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά στο να προσομοιώσει τους κινδύνους της ζούγκλας.

Αρκετά ενδιαφέρον είναι και το sanity mechanic, που το μόνο άλλο survival που μου έρχεται στο μυαλό που έχει κάτι αντίστοιχο, είναι το εξαιρετικό Don’t Starve. Δυστυχώς, δεν κατάφερα να το δοκιμάσω όσο θα ήθελα αφού στα -αρκετά- playthroughs που κινδύνεψα, πέθανα πριν να φτάσω στην τρέλα (συνήθως μέσα σε μια-δυο μέρες), ενώ στο ένα playthrough που επιβίωσα πάνω από εβδομάδα διατήρησα και το sanity μου σε εξαιρετικά επίπεδα. Ωστόσο είναι προφανές ότι η ζούγκλα προσπαθεί να… σας γονατίσει! Τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Tελειώνοντας, πρέπει να σημειωθεί ότι συχνά ο υπερβολικός ρεαλισμός βλάπτει τη διασκέδαση. Ωστόσο, ο χρόνος θα δείξει εάν θα συμβεί αυτό στο Green Hell. Προς το παρόν, φαίνεται να είναι ένας τίτλος με καλές προοπτικές που σίγουρα θα μας απασχολήσει και στο μέλλον, ειδικά τους fans των open world survival games. Απομένει να δούμε τι θα παραδώσει η Creepy Jar μετά το τέλος του Early Access.

IGN GreeceΟ CEO της Take-Two λέει πως οι μελλοντικές κονσόλες δε θα έχουν "κλειστούς τοίχους"To Death Stranding στο TGS 2018 ως Stage EventΤα πρώτα 12 λεπτά του Green Hell

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα