Gazzetta Dello Sport: «Υπέροχη έκπληξη ο Ολυμπιακός, ανανεώνει την αγάπη για το ποδόσφαιρο»

Οι «ερυθρόλευκοι», κέρδισαν 3-0 τη Μίλαν στη Νιόν και έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά διοργάνωση της UEFA σε διασυλλογικό επίπεδο.

Η Gazzetta Dello Sport, στο ρεπορτάζ της για τον αγώνα, ύμνησε την απόδοση της ομάδας του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου και τόνισε ότι οι «ροσονέρι» δεν πρέπει να αισθάνονται ντροπή, για το ότι έχασαν απο έναν ανώτερο αντίπαλο.

«Το όνειρο της Μίλαν να γίνει η πρώτη

ιταλική ομάδα που θα κατακτήσει το Τσάμπιονς λιγκ των Νέων έγινε εφιάλτης. Η Μίλαν ναυάγησε τσακισμένη σε ένα ερυθρόλευκο βράχο και δεν ήμασταν καν στο Αιγαίο αλλά στη Νιόν. Ο Ολυμπιακός με τρία κροσέ έβγαλε νοκ άουτ την ομάδα του Αμπάτε κερδίζοντας για πρώτη φορά το Youth League. Οι Ροσονέρι παραδόθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, μετά από ένα εξαιρετικό ταξίδι στην διοργάνωση. Θα θυμούνται τα ονόματα των Μουζακίτη, Παπακανέλλου και Μπακούλα, των Ελλήνων πολεμιστών που βγήκαν νικητές αλλά θα το κάνουν χωρίς λύπη: δεν πρέπει να λυπάσαι όταν χάνεις από κάποιον πολύ καλύτερο. Αυτό είναι το πρώτο Youth League στην ιστορία τους που κατακτούν οι Ελληνες και το οποίο ήρθε μετά την ήττα τριών ιταλικών ομάδων που συνάντησαν στο διάβα τους: απέκλεισαν την Λέτσε στον πρώτο γύρο, την Ίντερ στα play off και τη Μίλαν στον τελικό (εκτός από τις Καραμπάγκ, Μπάγερν Μονάχου, Λανς και Ναντ). Δεν είναι απλά καλύτεροι από την Μίλαν: είναι καλύτεροι από όλες τις ιταλικές ομάδες κι αποτελούν μια υπέροχη έκπληξη από αυτές που ανανεώνουν την αγάπη σου για το ποδόσφαιρο γιατί σου θυμίζουν πως σπουδαίοι ποδοσφαιριστές μπορεί να προκύψουν παντού», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Στην πραγματικότητα δεν υπήρξε κανένα παιγνίδι – η διαφορά των δυο ομάδων ήταν μεγάλη: στον Ολυμπιακό χρειάστηκαν μόνο επτά λεπτά συγκέντρωσης και προσοχής για να τελειώσει το ματς. Εντυπωσιακή η αντεπίθεση στο δεύτερο του γκολ, αριστούργημα το τρίτο του. Δεν ήταν νίκη: ήταν παράσταση μπροστά στα μάτια διάσημων προσωπικοτήτων που βρέθηκαν στον τελικό. Ο Ολιβερ Μπίρχοφ, ο Πατρίκ Βιεϊρά, ο Πίτερ Τσεχ, ο Λουίς Φίγκο, κι άλλοι πολλοί που βρέθηκαν δίπλα από τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν είδαν τον Ολυμπιακό να παραδίδει ένα ακαδημαϊκό σεμινάριο. Στο τέλος υπήρξαν κλάματα, πολλά κλάματα χαράς και ευτυχίας. Εκλαψε κι ο Αμπάτε, ο προπονητής της Μίλαν, αναλογιζόμενος όλη την διαδρομή που έκανε με την ομάδα μα αυτός που πρέπει να είναι αληθινά περήφανος είναι ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, αρχιτέκτονας μιας ομάδας που μπήκε στο πάνθεον των ευρωπαϊκών ηρώων. Η σπουδαία αυτή ελληνική επιτυχία είναι πρώτα από όλα επιτυχία δική του».

Keywords
Τυχαία Θέματα