Forza Horizon 4 Preview

Η αυγή μιας νέας εποχής

Η σειρά Forza Horizon μπορεί να ξεκίνησε ως ένα spin-off του Forza Motorsport, ωστόσο τα τελευταία χρόνια αρχίζει να το ξεπερνά σε δημοτικότητα. Το κομβικό σημείο ήταν η κυκλοφορία του Forza Horizon 3, το οποίο προσέλκυσε μια ευρύτερη μάζα παικτών στους κύκλους της σειράς. Σημαντικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι έπαιξε και η διάθεση του Forza Horizon 3 στα Windows 10 PC.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι με το Forza Horizon 3 η Playground Games έπιασε...

ταβάνι, χαρίζοντάς μας το καλύτερο open world Racing όλων των εποχών. Παρόλα αυτά, η βρετανική εταιρεία ανάπτυξης, η οποία πλέον αποτελεί και επισήμως ένα από τα first-party studios της Microsoft, στοχεύει ακόμη ψηλότερα και ευελπιστεί να μας παρουσιάσει τον Οκτώβριο μια τέλεια και αψεγάδιαστη δημιουργία.

Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφεραν οι developers κατά την διάρκεια της Gamescom, η εξέλιξη της σειράς θα γίνει μέσα από ένα συγκεκριμένο τρίπτυχο. Από την E3 γνωρίζαμε ότι στο Forza Horizon 4 θα δούμε τον ολοκαίνουργιο μηχανισμό Seasons, αυτό που μάθαμε πρόσφατα είναι ότι η Playground Games στοχεύει να εξελίξει το online multiplayer κομμάτι, προβαίνοντας σε άκρως δραστικές αλλαγές. Επιπροσθέτως, αυτή τη φορά θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο optimization της PC έκδοσης του Forza Horizon 4.

Οι developers μας υπόσχονται ότι όσοι μπορούν να “καλύψουν” τις απαιτήσεις των recommended specs θα μπορούν να απολαύσουν το Forza Horizon 4 στα 60fps. Η PC έκδοση θα υποστηρίζει επίσης HDR, αναλύσεις για ultra wide screens και Dolby Atmos. Παράλληλα, θα σας δίνεται η δυνατότητα να αλλάξετε το FoV (field of view) ανάλογα με τις προτιμήσεις, ενώ θα υπάρχει και ένα benchmark mode.

Με την έλευση των Seasons, οι συνθήκες διεξαγωγής του εκάστοτε αγώνα θα αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές του χρόνου. Η μετάβαση μεταξύ των εποχών γίνεται μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου, χωρίς να παρατηρούνται πτώσεις του frame rate. Η Playground Games υπόσχεται επίσης ότι θα τροφοδοτεί το Forza Horizon 4 με νέο περιεχόμενο κάθε εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα κάθε εβδομάδα -για 26 εβδομάδες συνολικά- θα προστίθενται δύο νέα αμάξια. Με βάση τα όσα έχουμε δει στο παρελθόν, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι το Forza Horizon 4 θα αποκτήσει επίσης σε βάθος χρόνου δύο τουλάχιστον expansions.

Σε ότι αφορά το level design, οι δημιουργοί του παιχνιδιού μας υπόσχονται μεγαλύτερο verticality από αυτό που είχαμε δει στο προηγούμενο κεφάλαιο της σειράς. Φανταζόμαστε ότι ένα μεγάλο μέρος των αγώνων θα λαμβάνει χώρα στους λόφους της Μεγάλης Βρετανίας. Αν κρίνουμε από το Blizzard Mountain expansion του Forza Horizon 3, η Playground Games έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια της στο κομμάτι αυτό.

Όπως προαναφέραμε, στο Forza Horizon 4 αναμένεται να δούμε σημαντικές αλλαγές σε ότι αφορά το online multiplayer. Τα Clubs του Forza Horizon 2 επιστρέφουν και μάλιστα αυτή τη φορά θα είναι integrated στα Xbox Clubs. Θα μπορείτε επίσης να φτιάξετε Teams για να συμμετάσχετε στο Adventure mode του Forza Horizon 4, το οποίο υπόσχεται ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό multiplayer περιβάλλον. Μετά από μια σειρά κατατακτήριων αγώνων θα μπορείτε να συμμετάσχετε στα Leagues του Forza Horizon 4.

Με βάση το feedback του community η Playground Games άλλαξε τελείως τον τρόπο με τον οποίο ανακηρύσσεται ο νικητής μια online αναμέτρησης. Στο παρελθόν ο νικητής δεν ήταν απαραίτητα ο πρώτος παίκτης που έβλεπε την καρώ σημαία, αλλά ο παίκτης που οδηγούσε με μεγαλύτερο skill. Οι προσωπικοί μας φόβοι είναι ότι μετά τις αλλαγές αυτές, όλο και περισσότεροι παίκτες θα αρχίσουν να εφαρμόζουν τις κατάπτυστες τακτικές που έχουμε δει στο Forza Motorsport. Κοινώς αντί να φρενάρουν στην πρώτη στροφή θα στουκάρουν πάνω σας με μεγάλη ταχύτητα πετώντας σας έξω. Ο ένας μετά τον άλλο, τρεις developers της εταιρείας προσπάθησαν να μας μεταπείσουν, καθιστώντας σαφές ότι θα βρουν τρόπο να καταπολεμήσουν το griefing, αλλά επιτρέψτε μας να διατηρούμε τις αμφιβολίες μας.

Τόσο η Playground Games, όσο και η Turn 10 Studios μας προσκαλούν να επιστρέψουμε ξανά στα Forza Horizon και Forza Motorsport μέσω των Forzathon events. Το Forzathon θα δώσει το παρόν και στο Forza Horizon 4, ωστόσο αν εκπληρώσετε τους στόχους του δεν θα κερδίσετε Challenges, όπως είχαμε δει λόγου χάρη στο Forza Horizon 3. Για τους αμύητους να αναφέρουμε ότι τα Challenges είναι Achievements μηδενικού Gamerscore, τα οποία μπορούν να ολοκληρωθούν μόνο μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η αλλαγή αυτή μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, ωστόσο ενδεχομένως εκφράζουμε την άποψη της μειοψηφίας. Η μειοψηφία πάντως αυτή απαρτίζεται από τους σκληροπυρηνικούς παίκτες της σειράς που την στηρίζουν από το ξεκίνημά της και έχουν αφιερώσει εκατοντάδες ώρες σε κάθε κεφάλαιό της...

To Forza Horizon 4 θα κυκλοφορήσει στις 2 Οκτωβρίου για PC και Xbox One.

IGN GreeceForza Horizon 4 - Formula Drift Car PackForza Horizon 4: Ένα Real-Life Horizon Road Trip - IGN FirstΦτιάχνοντας την McLaren Senna στο Forza Horizon 4 - IGN First

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα