F1 Βραζιλία: Ο Μάσα αποχωρεί (ξανά) με στυλ, η Ferrari επιστρέφει στις νίκες

Η πέμπτη νίκη του Σεμπάστιαν Φέτελ ήρθε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στη Βραζιλία και την πίστα του Ιντερλάγκος, όπου κέρδισε τον Βαλτέρι Μπότας τρίτος τερμάτισε ο Κίμι Ραϊκόνεν.

Τι έγινε στην τελευταία διοργάνωση. Τι μας εξέπληξε θετικά και τι αρνητικά. Ποιοι ήταν οι καλύτεροι στον αγώνα.

Έκπληξη: Η ομάδα της Red Bull

Ενώ είδαμε μια έντονη «μάχη» μεταξύ της Mercedes και της Ferrari
στο Ιντερλάγκος, η απουσία της απειλής από την Red Bull ήταν μια έκπληξη. Το αυτοκίνητο δεν ήταν κακό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φαινόταν ότι ο Μαξ Φερστάπεν θα έφτανε στις τρεις πρώτες θέσεις. Η προσπάθεια τον ανάγκασε σε μια στρατηγική δύο pit stop. Η Red Bull έχει κάνει προόδους, αλλά ο αγώνας της Κυριακής έδειξε ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει για να εξασφαλίσουν ότι οι Φερστάπεν και Ρικιάρντο θα είναι υποψήφιοι για τον τίτλο την επόμενη σεζόν.

Δυσάρεστη έκπληξη: Ο Κέβιν Μάγνουσεν

Δύο εβδομάδες μετά από μια αξέχαστη οδήγηση στο Μεξικό, ο Κέβιν Μάγνουσεν θέλει να ξεχάσει το Βραζιλιάνικο Grand Prix. Ο αγώνας του διάρκεσε μόνο μια στροφή προτού χάσει τον έλεγχο της Haas και παρασύρει τους Βαντούρν και Ρικιάρντο.

Το προσπέρασμα του αγώνα: Ο Ντανιέλ Ρικιάρντο

Ο Ρικιάρντο θα μπορούσε να κερδίσει αυτό το βραβείο αρκετές φορές. Η Red Bull που οδηγούσε ήταν αδύναμη, αλλά η ικανότητά του να φρενάρει τελευταίος στην πρώτη στροφή και να διεκδικεί την εσωτερική γραμμή του επέτρεψε να φτάσει ως την έκτη θέση.

Συγκίνηση: Φελιπίνιο Μάσα

Μετά από την εμφάνισή του με την Βραζιλίανικη σημαία στο pit road πέρυσι, ο Φελίπε Μάσα, ήταν δύσκολο να φανταστεί ένα πιο συναισθηματικό τρόπο για την «δεύτερη» αποχώρησή του. Αλλά μετά την εντυπωσιακή έβδομη θέση, ένα ραδιοφωνικό μήνυμα από την Williams έφερε δάκρια σε όλους: «Μπαμπά, είμαι περήφανος για εσένα», ακούστηκε η φωνή του Φελιπίνιο Μάσα. «Όπου κι αν πας, θα σε υποστηρίξω. Σ 'αγαπώ, και παρεμπιπτόντως, μου άρεσε η εκκίνηση». Εάν αυτό δεν σας συγκίνησε, τίποτα δεν θα το κάνει.

Ο οδηγός του αγώνα: Ο Λιούις Χάμιλτον

Ο Φέτελ έκανε ό, τι έπρεπε να κάνει για να κερδίσει στη Βραζιλία, αλλά η οδήγηση του Χάμιλτον (ξεκίνησε τελευταίος και τερμάτισε τέταρτος) κερδίζει αυτό το βραβείο. Το γεγονός ότι τερμάτισε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Φέτελ στο τέλος του αγώνα υπογραμμίζει την προσπάθειά του σε μία πίστα όπου η Mercedes και η Ferrari ήταν πολύ κοντά.
Keywords
Τυχαία Θέματα