Euro 2024 made in Greece: Ποιοι “Έλληνες” αναμένεται να δώσουν το παρών

Το Euro της Γερμανίας θα έχει Ελληνικό άρωμα. Ο λόγος; Πέντε διεθνείς που αγωνίζονται στην Ελλάδα, έχουν ήδη τσεκάρει τα εισιτήριά τους και θα δώσουν το παρών. Στην αναμονή βρίσκονται και άλλοι…

Μπέντζαμιν Βέρμπιτς, Άνταμ Τσέριν, Άντραζ Σπόραρ, Φίλιπ Μλαντένοβιτς και Φίλιπ Τζούρισιτς θα δώσουν το παρών στα γήπεδα της Γερμανίας. Όλοι παίκτες του Παναθηναϊκού, τρεις

Σλοβένοι και δύο Σέρβοι. Πιο εντυπωσιακό από όλα είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι η ελληνική ομάδα με τους περισσότερους διεθνείς στο Euro. Εκτός όμως από αυτούς τους πέντε, το «τριφύλλι» είναι πιθανό να έχει και άλλους εκπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, πράγμα που θα γίνει πιο ξεκάθαρο στα μπαράζ του Μαρτίου. Πιο συγκεκριμένα, αν η Ελλάδα κερδίσει το Καζακστάν και περάσει και το εμπόδιο της Γεωργίας ή του Λουξεμβούργου, θα δούμε τον Φώτη Ιωαννίδη αλλά και τον Γιώργο Βαγιαννίδη  στην αποστολή της Εθνικής. Λιγότερες φαίνεται να είναι οι πιθανότητες όμως για τον Κάρλος Ζέκα.

Άλλη ομάδα, που μπορεί να παίξει  στα τελικά, είναι η Εθνική Ισλανδίας του Χόρντουρ Μάγκνουσον. Αν οι Σκανδιναβοί ξεπεράσουν τα εμπόδια του Ισραήλ και στη συνέχεια αυτά της Ουκρανίας ή της Βοσνίας, τότε ο Ισλανδός σέντερ μπακ μπορεί να βοηθήσει, έστω ως αουτσάιντερ, λόγω του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη στις 25 Σεπτεμβρίου στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Όσον άφορά τους υπόλοιπους του Big-4, ο Ολυμπιακός διαθέτει τους Πασχαλάκη, Ρέτσο, Μασούρα και Αλεξανδρόπουλο. Από την ΑΕΚ, σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής Ελλάδος θα εκπροσωπηθεί από τους Ρότα, Μάνταλο, Γαλανόπουλο, ίσως και Αθανασιάδη. Παράλληλα, σίγουρη θεωρείται η συμμέτοχη του Βίντα με την Κροατία, ενώ παίζεται αυτή του Σιμάνσκι με την Πολωνία.  Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να εκπροσωπηθεί από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς στη Σερβία αλλά και από τον Κουλιεράκη και τον Κωνσταντέλια σε περίπτωση πρόκρισης της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα