Eρευνα δείχνει τι παρακινεί την ενασχόλησή μας με τα videogames

Εχετε αναρωτηθεί τι κρύβεται πίσω από την θέληση να παίξετε κάποιο παιχνίδι;

Ένα μεγάλο μέρος της gaming κοινότητας ξεκίνησε την ενασχόληση με τα βιντεοπαιχνίδια σε νεαρή ηλικία, ωστόσο αυτή δεν κράτησε το ίδιο για όλους

Η Piwag, προσπαθεί να βρει τι είναι αυτό που παρακινεί τον κόσμο να παίζει βιντεοπαιχνίδια. Έχοντας δημιουργήσει ένα ερωτηματολόγιο καλεί τους gamers να απαντήσουν σε μερικές ερωτήσεις σχετικά με το τι επιθυμούν από ένα παιχνίδι. Εν τέλει, δημιουργεί το προφίλ του παίκτη και του δείχνει τους λόγους για τους οποίους συνεχίζει να παίζει videogames.

Τα μέχρι τώρα

αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι ικανότητα ενός τίτλου να τους "απορροφήσει" είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που θα ωθήσει κάποιον να επιστρέψει στο παιχνίδι. Παράλληλα η ποικιλομορφία των μηχανισμών ενός τίτλου, που αποτρέπει τον κορεσμό και την ρουτίνα, παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους 10 πιο δημοφιλή παράγοντες.

Παράλληλα η έρευνα, αποδεικνύει ότι το multiplayer υπερισχύει έναντι του singleplayer, γεγονός που έχει αποδειχθεί από γνωστούς τίτλους όπως Fortnite, League of Legends, και Counter Strike: Global Offensive. Τέλος, άξιο αναφοράς είναι ότι το πάθος που δείχνουν οι gamers στις ηλικίες 15-24 είναι σαφώς μεγαλύτερο από αυτό εκείνων που είναι άνω των 25 ετών. Παρακολουθώντας τα ηλικιακά γραφήματα, θα μπορούσε κανείς να πει ότι όντως "μεγαλώνουμε επειδή σταματάμε να παίζουμε".

Εάν επιθυμείτε να πάρετε μέρος στην έρευνα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τη φόρμα και ποιος ξέρει; Ίσως μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας.

Ο Βασίλης Αλεπόπουλος είναι αρθρογράφος στο GR IGN και μπορείτε να τον κάνετε summon στο Twitter ή στο Facebook.

IGN GreeceΗ Valve καθιερώνει φίλτρο ενηλίκων στο SteamΤο Xbox Adaptive Controller τώρα διαθέσιμοΗ Κίνα σκοπεύει να περιορίσει το πόσο συχνά οι κάτοικοι παίζουν βιντεοπαιχνίδια

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα