Aϊντχόφεν: Επίθεση Αφελάι σε Σμιντ

Aϊντχόφεν: Επίθεση Αφελάι σε ΣμιντageorgiΔευ, 02/15/2021 - 08:21

Ο πρώην παίκτης των Ολυμπιακού και Αϊντχόφεν Ιμπραΐμ Αφελάι επιτέθηκε στον Ρόγκερ Σμιντ για τις τακτικές του επιλογές.

Η PSV μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Άγιαξ, έχασε και άλλο έδαφος στην Eredivisie με την ισοπαλία στη Χάγη, λίγο πριν το πρώτο ματς με τον

Ολυμπιακό στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Αφελάι, αναλύοντας το τελευταίο ματς της παλιάς του ομάδας σε τηλεοπτική εκπομπή, τόνισε ότι το σύστημα 4-2-2-2 που χρησιμοποιεί ο Σμιντ δεν λειτουργεί, ιδιαίτερα με την παρουσία των δύο αμυντικών χαφ Σανγκαρέ και Ροσάριο.

«Προφανώς ο Σμιντ δεν το σκέφτεται έτσι γιατί τους βάζει σε κάθε παιχνίδι. Πώς μπορείς να κυριαρχήσεις όταν έχεις δύο παίκτες στο κέντρο που χάνουν συνεχώς την μπάλα; Πρέπει να έχεις μέσους που είναι αξιόπιστοι, σταθεροί και κάνουν τις σωστές επιλογές. Μόνο τέτοιοι δεν είναι. Δεν μπορείς να ‘’πουλήσεις’’ στον κόσμο ότι έκανες καλό ματς απέναντι στη Ντεν Χάαχ. Πρέπει απλά να νικήσεις, αλλά τους χάρισες δύο γκολ και μετά απολογείσαι», είπε ο παλαίμαχος Ολλανδός διεθνής μέσος, που αρνήθηκε ότι είναι ενοχλημένος από την PSV και τον Σμιντ για το γεγονός ότι δεν του πρόσφεραν συμβόλαιο το περασμένο καλοκαίρι με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Επίσης, χαρακτήρισε ντροπιαστικά τα παράπονα του Σμιντ για το VAR και τη διαιτησία που εκφράστηκαν μετά την ήττα από τον Άγιαξ στο Κύπελλο:

«Αυτό δεν αξίζει στον κλαμπ. Φταίνε οι βοηθοί, το VAR , το βαρύ πρόγραμμα, μετά ένας παίκτης είναι ασθενής, αδύναμος ή νιώθει ναυτία. Κάποια στιγμή οι δικαιολογίες πρέπει να τελειώσουν. Το γεγονός ότι έπαιξα εκεί δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να πω την αλήθεια. Θα ήμουν τρελός αν έλεγα ότι οι επιλογές του είναι λογικές. Όλοι θα έλεγαν ότι είμαι τρελός. Επιμένει στο σύστημα με τα δύο αμυντικά χαφ, οι τοποθετήσεις ήταν λάθος στον αγωνιστικό χώρο και χάρισε δύο γκολ. Είναι καιρός κάτι να γίνει, το συμπέρασμά μου είναι ότι η ομάδα δεν πάει πουθενά»

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - Eredivisie - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ - UEFA Europa League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Eindhoven - Ποδόσφαιρο Ολυμπιακός - Ποδόσφαιρο Off Off ageorgi Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PSV Eindhoven ΟΛΛΑΝΔΙΑ Ο πρώην παίκτης των Ολυμπιακού και Αϊντχόφεν Ιμπραΐμ Αφελάι επιτέθηκε στον Ρόγκερ Σμιντ για τις τακτικές του επιλογές.

Article publish on Δευ, 02/15/2021 - 08:21 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα