20+1 anime που έγιναν 10 ετών το 2018

Περνάνε τα χρόνια, παιδιά.

Τα χρόνια περνούν και εμείς δεν το συνειδητοποιούμε.

Με το 2018 να τελειώνει, επιστρέφουμε δυναμικά με μία ακόμη λίστα με τίτλους που κλείνουν 10 χρόνια από την κυκλοφορία τους.

Αφήνοντας πίσω τις συνέχειες των προηγουμένως αναφερθέντων, "Clannad" και "Code Geass", ας ρίξουμε μια ματιά σε κλασσικούς τίτλους, που είτε θα σας προκαλέσουν νοσταλγία είτε θα ξαφνιαστείτε που κλείνουν τόσα χρόνια "ζωής".

Toradora!

Θα ήταν περίεργο το "άνοιγμα" αυτής της λίστας να μην το έκανε ο συγκεκριμένος τίτλος. Δέκα χρόνια πριν κυκλοφόρησε λοιπόν μία από τις πιο

διάσημες σχολικές ρομαντικές κωμωδίες, με τη δημοτικότητά της να οφείλεται ξεκάθαρα στη χημεία του πρωταγωνιστικού ζευγαριού - που για "αλλού" ξεκίνησαν και μαζί κατέληξαν - αλλά και στη φρεσκάδα που αποπνέει γενικότερα η σειρά, χαρακτηριστικό που δεν συναντάμε πάντα στο συγκεκριμένο είδος.

Detroit Metal City

Με πρωταγωνιστή έναν νεαρό που ενώ θα προτιμούσε να ακούει χαριτωμένα ποπ τραγουδάκια, τραγουδάει για λογαριασμό μιας death metal μπάντας, λίγα θα μπορούσαν να ειπωθούν για τη συγκεκριμένη σειρά, παρά μόνο ότι θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στη λίστα με τις anime κωμωδίες που θα σε κάνεις να κλάψεις από τα γέλια - αν συμπίπτει πάντα με το χιούμορ σας - και το ότι, πράγματι, πέρασαν δέκα χρόνια από όταν ακούσαμε πρώτη φορά το "Satsugai".

Soul Eater

Ακόμη ένας τίτλος που θα ήταν σημαντική παράλειψη να μην τονίσουμε ότι κλείνει τα δέκα χρόνια της είναι και το "Soul Eater", μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές της χρονιάς στην οποία αναφερόμαστε. Η διαφορετικής αισθητική της σειράς, αυτό το καρτουνίστικο στυλ σε Χάλοουιν σκηνικό και το είδος (shounen), ήταν εκείνη που της έδωσε την επιτυχία που αποζητούσε δίνοντας στους πρωταγωνιστές της - και όχι μόνο - τελικώς, ένα νέο και μεγάλο fanbase, πέραν του ήδη υπάρχοντος.

Spice and Wolf | Ookami to Koushinryou

Δεν είναι καθόλου υπερβολικό να υποστηρίξει κανείς ότι η Holo ήταν μία από τις δημοφιλέστερες πρωταγωνίστριες εκείνης της περιόδου, αλλά παραμένει μέχρι και σήμερα. Αναμφίβολα η σειρά ήταν μία από τις πιο πολυσυζητημένες εκείνης της χρονιάς ή απλώς με άλλα λόγια, οι fans "ερωτεύτηκαν" το ταξίδι της Hole και του Lawrence. Το μόνο πρόβλημα που παραμένει είναι το ερώτημα - ή ευχή θα λέγαμε - για το αν θα καταφέρουν να δούμε ποτέ μια τρίτη σεζόν.

Natsume's Book of Friends | Natsume Yuujinchou

Ασφαλώς και η ειδική μνεία στο "Natsume" στη λίστα μας με τα καλύτερα της χρονιάς που πέρασε δεν ήταν καθόλου περίεργη, καθώς, όπως τονίσαμε, "δύσκολα υπάρχουν σειρές που παντρεύουν με τόση επιδεξιότητα δύο είδη που δεν είναι αλληλένδετα: τον κόσμο του υπερφυσικού με αυτόν της καθημερινής ζωής", αποδεικνύοντάς το για δέκα συνεχόμενα χρόνια.

Black Butler | Kuroshitsuji

Αν κάποιος μας ρωτούσε ποια σειρά απέκτησε σχετικά γρήγορα anime μεταφορά αυτό θα ήταν το "Black Butler", ένας τίτλος που συνδυάζει σκοτεινά αλλά και κωμικά στοιχεία. Παρά τα δέκα χρόνια της βέβαια, οι fans του ολοένα και αυξάνονται, με τις anime παραγωγές βέβαια να μην τους αφήνουν παραπονεμένους καθώς μόλις μέσα στο 2017 κυκλοφόρησε και η ταινία "Kuroshitsuji: Book of the Atlantic".

One Outs

Δέκα χρόνια λοιπόν πέρασαν από τότε που κέρδισε ο Toua και η τάση του για τζόγο κατάφεραν να κερδίσουν το κοινό. Η σειρά, βασισμένη στο manga του δημιουργού του γνωστού manga "Liar Game". Shinobu Kaitani, είναι από εκείνος τους τίτλους που μπορείς εύκολα να προτείνεις και σε μη-fans του sport είδους λόγω της ψυχολογικής οπτικής του γωνίας και αυτό ήταν και που κέρδισε το anime κοινό.

Skip Beat!

Δεν χρειαζόμαστε και πολλές συστάσεις γι' αυτόν τον τίλο. Ένα από τα πιο κλασσικό shoujo που συνδυάζει τα κλασσικά στοιχεία του είδους, τα οποία ωστόσο διαφοροποιούνται κάνοντας το "Skip Beat!" μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στις ρομαντικές αλά και idol σειρές, με την πρωταγωνίστρια, σε αντίθεση με άλλες, να παρουσιάζει πολλές διαφορετικές πτυχές στον χαρακτήρα της,

Vampire Knight

Την εποχή που άνθιζαν τα έργα με τους βρικόλακες έκανε την εμφάνισή του και το "Vampire Knight", έργο της Matsuri Hino. Η σειρά, με την κυκλοφορία της, απέκτησε ένα πιστό, θα λέγαμε, fanbase - που πυροδότησε και την ύπαρξη πολλών cosplays - αλλά εκτός απ' αυτό και αρκετούς απογοητευμένους θεατές, που δεν έλαβαν αυτό που περίμεναν.

Ponyo on the Cliff by the Sea | Gake no Ue no Ponyo

Ας προσθέσουμε όμως στη λίστα μας και μια ταινία από το κλασσικό και αγαπημένο στούντιο Ghibli. Το "Ponyo" αποτελεί μία από τις δημιουργίες του Hayao Miyazaki, "μια εναλλακτική ιστορία της "Μικρής Γοργόνας" ", η οποία θα λέγαμε ότι δεν ήταν και από τις αγαπημένες του κοινού και δεν εκτιμήθηκε όσο θα έπρεπε.

Kaiba

Δέκα χρόνια έχουν περάσει επίσης από την εμφάνιση της δυστοπικής κοινωνίας του "Kaiba" στις οθόνες μας. Το "Kaiba", μία από τις πρώτες σειρές του auteur Masaaki Yuasa, κατάφερε να προβληματίσει το κοινό μέσα από τη σουρεαλιστική, φουτουριστική και συμβολική απεικόνιση του θέματος της ύπαρξης ενός ατόμου, και μέχρι σήμερα αποτελεί μία από τις αξιόλογες σειρές του σκηνοθέτη.

Library Wars | Toshokan Senshou

Και από το γνωστό "Kaiba", ας μεταπηδήσουμε στο "Library Wars", μία από τις υποτιμημένες σειρές του Production I.G. και της χρονιάς του 2008, μια σειρά που πραγματεύεται τη λογοκρισία των βιβλίων και των μέσων ενημέρωσης από την εξουσία και τον αγώνα των πολιτών εναντίον της, με κύριο μέλημα τους την προστασία της ελευθερίας του λόγου.

Michiko & Hatchin | Michiko to Hatchin

Κι όμως τόσα πολλά χρόνια απέχει από το σήμερα η κυκλοφορίας της πρώτης σκηνοθετικής δουλειάς της Sayo Yamamoto και από τότε μέχρι και το στούντιο παραγωγής της κήρυξε πτώχευση. Δημιουργία του προαναφερόμενου Manglobe (Samurai Champloo, Ergo Proxy), το "Michiko to Hatchin" ξεχώριζε - και ξεχωρίζει - μεταξύ άλλων για τις δύο πολύ δυναμικές και ενδιαφέροντες πρωταγωνίστριες του ενώ τα υπέροχα σκηνικά είναι κάτι που το στούντιο μας είχε συνηθίσει έτσι και αλλιώς.

True Tears

Πάνε επίσης δέκα χρόνια από τότε που το P.A. Works συμμετείχε ως κύριο στούντιο στην παραγωγική διαδικασία μιας anime σειράς. Βασισμένο μεν σε visual novel, χρησιμοποιώντας μια εντελώς διαφορετική ιστορία αλλά μέχρι και διαφορετικούς χαρακτήρες και σχέδιο, το στούντιο προσέφερε έναν τίτλο που συζητήθηκε αρκετά την τότε εποχή.

A Certain Magical Index | To Aru Majutsu no Index

Πέρασε αρκετός καιρός που το στούντιο J.C. Staff ανέλαβε τη μεταφορά της σειράς των visual novels του Kazuma Kamachi, φέρνοντας στις οθόνες μας τον κόσμο των Espers, με το franchise φυσικά να μην παραμένει μόνο εκεί.

Shigofumi: Letters from the Departed | Shigofumi

Συνεχίζοντας με παραγωγή του J.C. Staff, δέκα χρόνια πάνε από τότε που το παραπάνω ψυχολογικό, υπερφυσικό δράμα έκανε την εμφάνισή του. Παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερο και ευαίσθητο θέμα, τη μεταφορά γραμμάτων από τη μετά θάνατον ζωή, με λόγια κάποιου αποθανόντα που δεν ειπώθηκαν ποτέ - είτε αγάπης είτε μίσους ή ακόμη και ελπίδας, το Shigofumi μπορεί να συγκαταλεχθεί στις υποτιμημένες anime σειρές που κυκλοφορούν εκεί έξω.

Casshern Sins

Τον Οκτώβριο του 2008 είδαμε επίσης και την επιστροφή του διάσημου ήρωα της Tatsunoko, με το σενάριο ωστόσο να παίρνει αυτήν τη φορά μια σκοτεινή τροπή αποδεικνύοντας ότι το dystopia δένει πολύ καλά με τα cyborgs. Με τον Casshern να ξυπνάει χωρίς να θυμάται το -θλιβερό- του παρελθόν, η Madhouse παρουσίασε στο κοινό την ελπίδα που χάνεται σε έναν κόσμο που καταρρέει και αποσυντίθεται.

Real Drive | RD Sennou Chousashitsu

Απόρροια της συνεργασίας του Production I.G. και του σκηνοθέτη του "Rurouni Kenshin" και του "Mobile Suit Gundam Unicorn", Kazuhiro Furuhashi, ήταν η συγκεκριμένη σειρά. Μια σειρά που βασίστηκε στην ιδέα του καθόλου άγνωστου στο κοινό Masamune Shirow (Ghost in the Shell, Appleseed). Παρόλο που έχουμε συνηθίσει τις δουλειές του να επικεντρώνονται στην επιστημονική φαντασία, το "Real Drive" είναι περισσότερο slice of life anime με sci-fi στοιχεία με θέμα τις επιπτώσεις που έχει η εξάρτηση στο Internet στην κοινωνία.

Golgo 13 (TV)

Το 2008 τίμησε επίσης με την παρουσία του και ο "Golgo 13", ξανά σε anime μορφή, δέκα χρόνια μετά το τελευταίο OVA που είχε κυκλοφορήσει και είκοσι πέντε από την πρώτη animation ταινία του. Να τονίσουμε επίσης ότι το ομώνυμο manga του Takao Saito, από το οποίο προέρχεται ο γνωστός δολοφόνος, συνεχίζει να εκδίδεται από το 1968 μέχρι και σήμερα.

Kannagi: Crazy Shrine Maidens | Kannagi

"It's a Sony!". Το θυμάται κανείς από εσάς; Το anime του A-1 Pictures, βασισμένο στο manga της Eri Takenashi, ήταν ένα από τα κωμικά shounen που έκαναν την εμφάνισή τους το 2008 και θα λέγαμε ότι "έπιασε" αρκετά, δεδομένου του πόσο γνωστές είχαν γίνει στην anime κοινότητα οι πρωταγωνίστριες του, οι οποίες μάλιστα είχαν τρεις από τις πιο αναγνωρισμένες voice actors μέχρι σήμερα. Από την άλλη, αυτός ο χρόνος που πέρασε φαίνεται ότι δεν το άφησε να κρατήσει τη θέση που κάποτε είχε.

Box of Goblins | Mouryou no Hako

Για το τέλος, αφήσαμε μια σειρά που αξίζει περισσότερο αναγνώριση απ' ό,τι της έχει δοθεί, ακόμη και δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία της. Ένας τίτλος του στούντιο Madhouse, βασισμένη στο δεύτερο βιβλίο της σειράς novels "Kyougokudou" του Natsuhiko Kyogoku, που έδεσε τη λαογραφία, το μυστήριο και την επιστημονική φαντασία μαζί σε δεκατρία επεισόδια.

Ποια anime εκείνης της χρονιάς ήταν τα αγαπημένα σας; Υπάρχει κάποια σειρά που αναγράφεται στη λίστα και σας ξέφυγε;

Η Ευαγγελία είναι μία από τους αρθρογράφους του IGN GR. Μπορείτε να τη βρείτε στο Instagram.

IGN Greece Αποκαλύφθηκε η νέα ταινία του σκηνοθέτη του "Your Name", Makoto Shinkai Η δεκάδα των πρώτων σε πωλήσεις manga του 2018 έχει μερικές εκπλήξεις Το πρώτο παραμυθένια υποσχόμενο κλιπ του "The Promised Neverland"

Πηγή: IGN Greece

Keywords
anime, ετων, anime, οφείλεται, συγκεκριμένο, detroit, ποπ, στυλ, wolf, book, friends, black, butler, game, sport, skip, idol, vampire, knight, sea, εμφάνιση, πτώχευση, ergo, index, καιρος, staff, franchise, letters, δραμα, real, drive, mobile, ghost, shell, life, animation, crazy, sony, pictures, voice, box, μυστήριο, ign, instagram, νέα, τελη κυκλοφοριας, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ξανα, κοινωνια, instagram, ign, ergo, πτώχευση, θεμα, κωμωδιες, οθονες, χημεια, shell, sport, αισθητικη, αξιζει, βιβλιο, βρειτε, γινει, δευτερο, δοθει, ευκολα, υπαρχει, ελπιδα, εργα, εμφάνιση, εποχη, επρεπε, επιτυχια, ευαγγελια, ζωη, ιδεα, ειδος, εικοσι, λογια, ματια, μυστήριο, μνεια, μορφη, μπορεις, μπορειτε, παντα, οφείλεται, παιδια, ποπ, πρωταγωνιστες, πωλησεις, σεζον, σειρες, σεναριο, συγκεκριμένο, σειρα, στυλ, σχεδιο, ταση, τριτη, τιτλος, φαντασια, φυσικα, φορα, χιουμορ, χρονος, animation, book, butler, crazy, drive, δουλειες, ειδη, εξαρτηση, επεισοδια, franchise, γελια, ιδιαιτερο, idol, index, κωμικα, friends, life, letters, μια ματια, pictures, σκηνικα, staff, ταξιδι, wolf, voice, sea
Τυχαία Θέματα