$20,000 σε ερευνητή που βρήκε exploit στο Steam

Μεγάλο το "ευχαριστώ" της Valve.

Ο Artem Moskowsky είναι ερευνητής ασφαλείας ο οποίος κέρδισε $20.000 ως αποτέλεσμα της ανακάλυψης ενός κρίσιμου exploit στο Steam.

Το exploit εντοπίστηκε τυχαία στο Partner Portal του Steam, τo οποίo οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν κλειδιά και να διαχειριστούν τα παιχνίδια που έχουν δημοσιευτεί στο Steam. Κάνοντας

ένα απλό αίτημα στο API, ο Moskowsky κατάφερε να πάρει έγκυρα κλειδιά παιχνιδιών. Κατά τη διάρκεια της ερευνάς του ο Moskowsky κατέληξε με 36.000 κλειδιά για το Portal 2.

Αυτό θα μπορούσε, προφανώς, να καταχραστεί εύκολα από πολλούς που επιθυμούν να πουλήσουν αυτά τα κλειδιά σε διάφορα site. Δε θα ήταν εξωφρενικό να φανταστεί κανείς ότι ένας από τους κατασκευαστές των πολλών παιχνιδιών της μιας ώρας coding που έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα αυτή θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί.

Να σημειώσουμε πως ο Moskowsky είχε κερδίσει ακόμα 25.000 δολάρια από την Valve για την ανίχνευση διαφορετικού bug τον Ιούλιο.

Αν ο Θοδωρής aka "Ankh" δεν γράφει ή δεν παίζει κάποιο MMO θα τον βρείτε στο Facebook αλλά και το YouTube.

IGN GreeceΟδηγός: Τα πιο hot παιχνίδια του Νοεμβρίου 2018HellSign - Steam Early Access Launch TrailerWorld Of Warcraft: Classic Preview

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα