Βαρουφάκης reloaded! Ρώτησα τον Τσίπρα: «Είσαι εντελώς ηλίθιος;»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ξαναχτυπά. Όχι μόνο τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο υποστηρίζει ότι αποκάλεσε κάτι πιο «βαρύ» από «ηλίθιο». «Χτυπά» επίσης τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη και επαναλαμβάνει πως ηχογραφούσε τα Eurogroup στα οποία συμμετείχε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στα Παραπολιτικά και είπε… πολλά. Πέρα από το γεγονός πως επανέλαβε πως θα δημιουργήσει κόμμα με ελληνικό όνομα ως παρακλάδι του DiEM25. Και με αυτό θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές του

2019. Αλλά περισσότερο… «ζουμί» είχαν τα όσα είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε για πολλοστή φορά με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό αλλά και στον διάδοχό του στο ΥΠΟΙΚ. Και όχι μόνο σε αυτούς. Από τα πυρά του δεν γλίτωσαν ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Ο «ηλίθιος» Τσίπρας και το δημοψήφισμα

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ξανά ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε να κερδίσει το δημοψήφισμα. Όπως, είπε, δεν ήθελε εξ αρχής και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ δεν πίστευα ότι θα κερδίσουμε, αλλά το ποθούσα. Ο Τσίπρας δεν ήθελε με τίποτα να φτάσουμε το 51%» υποστήριξε.

Και είπε επίσης ότι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το βράδυ του δημοψηφίσματος, τα πρόσωπα του Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών της κυβέρνησης ήταν θλιμμένα παρά τη νίκη.

Αλλά δεν σταματά εκεί ο πρώην υπουργός. Υποστηρίζει τι είπε στον Αλέξη Τσίπρα όταν εκείνος του αποκάλυψε τη συμφωνία για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5%.

«Του είπα είσαι εντελώς ηλίθιος; Εσένα τι σου έδωσαν ως αντάλλαγμα; Και μου απάντησε: «Α, έκανα βλακεία; Εντάξει, θα το πάρουμε πίσω»», είπε ο Βαρουφάκης. Και έσπευσε να προσθέσει πως πραγματικότητα αποκάλεσε τον πρωθυπουργό με πιο σκληρό τρόπο απ’ ό,τι «ηλίθιος».

«Δεν ξέρω πότε αποφάσισε να συνθηκολογήσει ο Τσίπρας» είπε επίσης. Και σημείωσε ότι ο ίδιος δεν είχε πει στα Eurogroup ούτε μία λέξη με την οποία δεν ήταν σύμφωνος ο πρωθυπουργός.

Ο «yes man» Τσακαλώτος

Σφοδρότατη ήταν η επίθεση του Γιάνη Βαρουφάκη και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Όταν ρωτήθηκε για την πρόσφατη δήλωση Ντάισελμπλουμ (σ.σ. «με Τσίπρα και Τσακαλώτο είναι όλα πιο εύκολα») ξεκίνησε την επίθεση στον υπουργό Οικονομικών.

«Η σχέση μου με τον Ευκλείδη πάει πολύ πίσω. Και γι’ αυτό η υπόθεση αυτή είναι επίπονη. Την περίοδο της διαπραγμάτευσης ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον. Πλέον δεν μπορώ να τον αναγνωρίσω. Κάποτε έβγαζε γλώσσα στον Σόιμπλε.Δεν ήταν yes man, έγινε στις 6 Ιουλίου. Με την περίπτωση του Ευκλείδη πονάω γιατί είδα αυτή τη μεταλλάγη. Δεν θα υποστηρίξω ποτέ όσα είπε ο Ευκλείδης μετά τις 6 Ιουλίου» είπε.

Υποστήριξε επίσης ότι ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι είχε συμφωνήσει σε κούρεμα, πριν «μου τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια μου».

Από τα πυρά του δεν γλίτωσε ούτε ο Γιώργος Χουλιαράκης. Τον χαρακτήρισε εξ αρχής εντολοδόχο της τρόικας. «Ο Γιώργος Χουλιαράκης από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα λειτουργούσε ως εντολοδόχος της τρόικας. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Δεν δούλευε για μένα ούτε για το υπουργείο μου» είπε.

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

«Όταν διάβασα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, γιατί είχαμε συμφωνήσει ότι οποιοδήποτε πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα το είχαν περάσει και από μένα να δω δεδομένου ότι ήθελαν τη βοήθειά μου, αυτό δεν έγινε ούτε καν συμβουλευτικά, το είδα στο διαδίκτυο, έφριξα και όχι γιατί οι στόχοι ήταν κακοί αλλά γιατί τα μέσα με τα οποία α επιτυγχάνονταν οι στόχοι είχαν μικρότερη αξία από το χαρτί πάνω στο οποίο είχαν γραφτεί. Θύμωσα τόσο πολύ που έκατσα όλο το βράδυ και έγραψα ένα πύρινο άρθρο. Και θεώρησα ότι αυτό ήταν το διαζύγιό μου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μετά όταν ξαναήρθαν σε επαφή μαζί μου και μου ζήτησαν να πάω να συζητήσουμε. Μου είπαν «άλλο το κομματικό και άλλο το κυβερνητικό πρόγραμμα. Έτσι κι αλλιώς εσύ δεν είσαι ΣΥΡΙΖΑ«» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Είναι δυνατόν να μην ηχογραφούν τα Eurogroup;»

Σχολίασε ακόμα και το γεγονός ότι ηχογραφούσε όλες τις συνεδριάσεις του Eurogroup, επιβεβαιώνοντας ότι ακόμα τις έχει όλες κρατημένες. «Στις συνεδριάσεις αυτές κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης. Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν πρακτικά;» διερωτήθηκε.

Και εξαπέλυσε νέα… πυρά. «Ο δήμαρχος Φιλιατρών έχει μεγαλύτερη εξουσία από τον Έλληνα πρωθυπουργό με αυτά που έχουμε υπογράψει. Τι τσάρος της οικονομίας μου έλεγαν ότι ήμουν, εγώ δεν μπορούσα να κάνω κουμάντο στο γραφείο μου! Μη μου μιλάτε για εξουσίες!» είπε.

Πηγή : newsit.gr

The post Βαρουφάκης reloaded! Ρώτησα τον Τσίπρα: «Είσαι εντελώς ηλίθιος;» appeared first on NewsVoice.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα