Το μασάζ του Στέφανου, τα κατσίκια του Αιγαίου, μια σκληρή συνέντευξη κι ένα άτακτο τσουλούφι

«Έβραζε το κύμα του γαρμπή / Ήμαστε σκυφτοί κι οι δυο στο χάρτη / γύρισες και μου ΄πες πως το Μάρτη / σ΄ άλλους παραλλήλους θα ΄χεις μπει…». Ασφαλώς και ο Καββαδίας δεν θα είχε ποτέ στο μυαλό του έναν τύπο, μονίμως κορδωμένο σαν παγώνι και αερολογούντα ακαταπαύστως και ανοήτως περί πολλών – ασχέτως αν τελεί εν πλήρη αγνοία τους- όταν έγραφε αυτούς τους στίχους.

Αλλά όταν φαντάστηκα τον Στέφανο πάνω στο «Παρ΄ αφρον » (με τον τόνο στη διακριτική ευχέρεια του καθενός) ως άλλο Χριστόφορο Κολόμβο, Βάσκο ντα Γκάμα και Μαγγελάνο επίσης, να ανακαλύπτει τόπους άγνωστους κι εξωτικούς, που άλλου ανθρώπου πόδι δεν έχει πατήσει, ήρθε από μόνη της και με βρήκε η ποίηση. Κι αν αντί για τον Μάρτη του ποιητή υπήρχε ένας Ιούνιος φερ’ ειπείν, οποία προφητεία θα ήτο αυτή. Σε τι παραλλήλους και μεσημβρινούς θα μπορούσε να βρεθεί ο νεότευκτος αστήρ της δημόσιας ζωής αλλά και στο διάστημα ακόμα να πάει (καλύτερα για μας).

Εικάζοντας βασίμως ωστόσο, ότι η σχέση ποίησης – Κασσελάκη είναι ανύπαρκτη, όπως γενικότερα τα γράμματα και οι τέχνες δεν περιλαμβάνονται στην σφαίρα αντιλήψεως και ενδιαφερόντων του προέδρου, προφανώς και ομιλώ στου κουφού την πόρτα.

Κι εκείνος πια ο ναύαρχος – baby sitter ελλιπή μόρφωση δίνει στο poulain του κι άντε το πολύ-πολύ να του απαγγείλει το «μηχανικός στη μηχανή και ναύτης στο τιμόνι κι ο θερμαστής στο στόκολο μ΄ έξι φωτιές μαλώνει…», όπως έλεγε το παλαιόν άσμα. (Αν και πρέπει να προνοήσει κι ένα λεξικό για τις άγνωστες λέξεις.) Αλλά και τι ανάγκη έχει αυτός, ήδη είναι …διορισμένος υπουργός, και πάλι καλά, που δεν την έχει στήσει έξω από το Πεντάγωνο για να παραλάβει…

Εκτός από την πρωτιά (!) άλλωστε, στις ευρωεκλογές, μόνο δύο τετραετίες του χρειάζονται του Στέφανου για να κάνει την Ελλάδα αγνώριστη.

Για παράδειγμα κάθε νησί και αεροδρόμιο, ήτοι σε καθένα από τα 170 κατοικημένα νησιά του Αιγαίου -με πιθανότητα επέκτασης και στα ακατοίκητα για να μην μένουν μόνα τους τα κατσίκια- δωρεάν διακοπές για όλους, άπαξ του έτους σε τόπο της προτιμήσεώς μας εντός και εκτός της χώρας, αλλά και επίλυση του συγκοινωνιακού με δημόσια ελικόπτερα για να μην αργούμε στη δουλειά. Τι άλλο θέλουμε δηλαδή. Και στο φεγγάρι θα μας πάει, όταν ανοίξει δρομολόγιο.

Όσο για τα δικά του οικονομικά… κάποια στιγμή θα μας τα πει κι αυτά, τι τρωγόμαστε…

Θυμάστε όμως, εκείνο το παλιό ανέκδοτο –μπορεί και να ήταν αλήθεια- που έλεγε πως… Δεν έχουμε γεφύρι – Θα σας φτιάξω γεφύρι… Δεν έχουμε νερό – Θα σας φέρω νερό… Δεν έχουμε παιδιά – Θα σας κάνω και παιδιά!

Ε, λοιπόν στην περίπτωση του υποψηφίου Κασσελάκη δεν μιλάμε για ανέκδοτο. Γιατί στ΄ αλήθεια θα μας λύσει και το δημογραφικό εντός οκταετίας! Θα γεμίσει η Ελλάδα πιτσιρίκια, δεν ξέρω πώς, δεν μας είπε, ούτε θέλω να μπω σε εικασίες που μπορεί να παρεξηγηθούν.

Πρέπει να ομολογήσω άλλωστε, πως στην τελευταία του, παρά θιν΄ αλός συνέντευξη, πολύ ζορίστηκε ο άνθρωπος, με το αεράκι να του παίρνει το τσουλούφι και τον δημοσιογράφο να τον κατακεραυνώνει με σκληρές ερωτήσεις, του τύπου ποιος μαγειρεύει στο σπίτι, ποιος πάει για ψώνια και τα τοιαύτα.

Αλλά εδώ φαίνεται ο άνδρας με δύναμη και μεγαλείο ψυχής, που απολαμβάνει ως «πνευματικό μασάζ» τις δουλειές του σπιτιού όπως ευθαρσώς μας διαβεβαίωσε (και δεν θα ρωτήσω πόσα τέτοια… πνευματικά μασάζ κάνατε εσείς εσχάτως, γιατί προσωπικά μόνον ένα έκανα, μέχρι το σούπερ μάρκετ, και δεν το ευχαριστήθηκα).

Εκτός πια κι αν η δασκάλα του των ελληνικών μεταφράζει τα λόγια του κατ΄ ευθείαν από τα… σουαχίλι στα οποία ο υπερ -ταλαντούχος Στέφανος δεν θα παραξενευτώ ότι διακρίνεται, πλην όλων των άλλων υπερ-φυσικών προτερημάτων του…

Αλλά αν το θέατρο το παραλόγου καλά κρατεί, με μια μείξη από Βελουχιώτη, Μακρόνησο και μπόλικο life style πασπαλισμένο με glitter, με πονηρό κλείσιμο του ματιού προς την άκρα δεξιά και λαϊκίστικους θεατρινισμούς προς πάσα κατεύθυνση είναι και το απόλυτο ιδεοπολιτικό «τίποτε» που ξεπηδάει από παντού. Κουραστικό μέχρις αηδίας.

Φρουρά!!! Φρουρά!!! Κάποιος να τους μαζέψει βρε παιδιά.

Διαβάστε επίσης:

Ο Δίας, η Αφροδίτη, τα ουράνια θαύματα και ο εθνοσωτήρας Στέφανος Κασσελάκης

Ο influencer Στέφανος Κασσελάκης, ο σιβυλλικός Αλέξης, ένα κεραμίδι στο κεφάλι και κάτι μαδημένες μαργαρίτες

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο Ναυτικό, τα πανηγύρια στο Αιγαίο και ο ναύαρχος παιδονόμος

Keywords
Τυχαία Θέματα