Τι συμβαίνει με ΤΕΝEΡΓ, ΜΥΤΙΛ και Intrakat, τα εξωφρενικά bonus της ΓΕΒΚΑ και της Κρεμύδας family, ο Harry Vafeias και η νέα βουτιά, το εμπάργκο σε Visa – Mastercard, και ένα quiz με τον Νικόλαο, την Τατιάνα, τις Μ+Μ και το τρίποντο

Τέρνα Ενεργειακή (ΤΕΝΕΡΓ): Όλη η αλήθεια

Αγαπητοί αναγνώστες το mononews.gr ήταν το μοναδικό site στην Ελλάδα, που σας ενημέρωσε με απόλυτη ακρίβεια για την πορεία της Τέρνα Ενεργειακής (ΤΕΝΕΡΓ) καθ’ όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

Που σας προειδοποίησε ότι κάποιοι πάνε να σας πάρουν τα χαρτιά τζάμπα, με την μεγάλη πτώση της προηγουμένης Τρίτης, που η μετοχή έκλεισε στα 17,20 ευρώ.

Και φυσικά δικαιωθήκαμε απόλυτα.

Την Παρασκευή έγινε το περίφημο rebalancing

του 1 εκατ. μετοχών στα 18 ευρώ, δηλαδή ακριβώς στα επίπεδα που σας είπαμε.

Μόνο εμείς σας γράψαμε ότι «πέριξ των 18 ευρώ θα γίνει το περίφημο rebalancing της μετοχής στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής 19 Απριλίου 2024».

Σας προειδοποιήσαμε «μη πουλάτε Τέρνα Ενεργειακή» και την Τέταρτη και την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Και σας αποκαλύψαμε ότι «ένα lobby έκανε παιχνίδι πίεσε τις τιμές με fake ειδήσεις στην αγορά και με πώληση συμβολαίων ΤΕΝΕΡΓ».

Όσοι ήταν προσεκτικοί και διάβασαν Wiseman που πάντα έχει σοβαρή και εμπεριστατωμένη πληροφόρηση τώρα χαμογελάνε.

MYTILINEOS-Intrakat-ΠΛΑΘ-ΣΑΡ

Όμως χαμογελούν και μέτοχοι άλλων δυο εταιρειών.

Της Mytilineos και της Intrakat.

Αυτή η εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για δυο μετοχές.

Όπως έχετε διαπιστώσει η Mytilineos έκανε μια γερή κούρσα την εβδομάδα που μας πέρασε στα 37,04 ευρώ ενώ και η Intrakat εχει ιδιαίτερα σοβαρή συμπεριφορά και έκλεισε στα 5,08 ευρώ.

Η Intrakat θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 2023 την Τρίτη και η Mytil ανακοινώνει αποτέλεσμα α΄ τριμήνου την Πέμπτη το πρωί.

Επίσης η Σαράντης ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ τριμήνου και η Πλαστικά Θράκης του 2023.

Kαι οι 4 μετοχές είναι βαρόμετρο.

ΓΕΒΚΑ: Πώς ο father Κρεμύδας διατάζει να πάρει bonus αυτός και η La familia 

«Η Εταιρία έχει υιοθετήσει τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης όπως αυτές οριοθετούνται από την ισχύουσα Ελληνική Νομοθεσία και τις διεθνείς πρακτικές, στο βαθμό που αυτές είναι εφαρμόσιμες με βάση το μέγεθος και την οργάνωσή της. Με στόχο την διαφάνεια προς το επενδυτικό κοινό και την διασφάλιση των συμφερόντων των μετόχων της Εταιρίας και όλων όσων συνδέονται με αυτή, η Εταιρία οργανώνεται και διοικείται από ένα σύνολο κανόνων, αρχών και μηχανισμών ελέγχου που αποτελούν το σύστημα της εταιρικής της διακυβέρνησης.»

Ωωωωωω, τι ωραία λόγια διαβάζουμε στην ετήσια έκθεση της χρήσης του 2023 της εισηγμένης εταιρείας Γενικής Εμπορίου και Βιομηχανίας;

Ωραία λόγια, αλλά προφανώς αγαπητοί αναγνώστες, για μικρά παιδιά.

Γιατί το γραφώ αυτό;

Μα γιατί τα αφεντικά της εταιρείας Γιώργος Κρεμύδας, και τα παιδιά του Παναγιώτης και Κωνσταντίνος (La familia) που ελέγχουν το 47% της εταιρείας αποφάσισαν να δώσουν bonus στους εαυτούς τους 800.000 ευρώ.

Προσέξτε όμως.

Εάν η εταιρεία είχε αύξηση καθαρών κερδών, είναι απόλυτα λογικό τα αφεντικά να δίνουν bonus στους εαυτούς τους.

Και εμείς θα τους χειροκροτούσαμε.

Όμως εδώ έχει συμβεί το εξής παράδοξο:

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν το 2023 κατά 8,6% σε σχέση με το 2022.

Έφθασαν δηλαδή τα 3,557 εκατ. ευρώ από 3,891 εκατ. ευρώ το 2022.

Δηλαδή προσέξτε.

Ενώ τα κέρδη υποχώρησαν σε μια εξαιρετική χρόνια για την Ελλάδα, ενδεικτικό προφανώς της όχι και τόσο καλής διοίκησης, εν τούτους ο πατέρας Κρεμύδας και τα παιδιά Κρεμύδα (La Familia) εκμεταλλευόμενοι την κυριαρχική τους θέση στην μετοχική σύνθεση, δίνουν bonus στους εαυτούς τους 800.000 ευρώ.

Και μάλιστα εάν προσθέσουμε και το μέρισμα που θα λάβουν για τη χρήση του 2023, των 843.000 ευρώ, τότε το συνολικό ποσό από bonus και μερίσματα αγγίζει τα 1,643,000 ευρώ.

Δηλαδή οι βασικοί μέτοχοι «πλουτίζουν» εις βάρος των υπόλοιπων μετόχων.

Η απόφαση για το bonus θα ληφθεί βεβαίως από τη Γενική Συνέλευση του Μαΐου που θα κληθεί, να επικυρώσει αντίστοιχη πρόταση του ΔΣ της εταιρείας.

Πρακτικά όμως ο κ. Κρεμύδας στη Γενική Συνέλευση θα πρέπει να εξηγήσει στους μέτοχους του που ακριβώς «είναι η διαφάνεια προς το επενδυτικό κοινό και σε ποιο σημείο ακριβώς διασφαλίζονται τα συμφέροντα των μετόχων της Εταιρίας και όλων όσων συνδέονται με αυτή με την μονομερή πρόταση να δώσει bonus στον εαυτό του».

Bonus όταν τα κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν αισθητά…

Τι ωραία χώρα που είναι η Ελλάδα!!!

VISA-Mastercard: Εμπάργκο στους Εθνικούς νταβατζήδες;

Αγαπητοί αναγνώστες νομίζω ότι κάνουμε όλοι μας ένα λάθος που θα κοστίζει ακριβά.

Όταν θέλουμε να πληρώσουμε μετρητοίς και όχι με δόσεις κάποιον δημόσιο οργανισμό (π.χ. εφορία) ή ελεύθερο επαγγελματία (π.χ. οδοντίατρο), χρησιμοποιούμε από αφέλεια την VISA ή την  Mastecard ενώ υπάρχει άλλος ένας τρόπος.

Το IRIS.

Προσέξτε.

Εάν θέλουμε να πληρώσουμε απευθείας από τον λογαριασμό μας με μετρητά με χρεωστική (και όχι με πιστωτική κάρτα) τότε οι Έλληνες, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, πληρώνουμε πολλά εκατομμύρια σε προμήθειες σε δυο πολυεθνικούς οργανισμούς.

Προμήθειες οι οποίες πηγαίνουν αυτομάτως στο εξωτερικό στους ισολογισμούς των ξένων αυτών οργανισμών.

Συνολικά η VISA και η Mastercard (οι εθνικοί νταβατζηδες όπως τους ονομάζουν πλέον) μας χρέωσαν την περίοδο 2015-2023 σχεδόν 1 δισ. ευρώ από τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν με τις κάρτες τους στην Ελλάδα και οι οποίες ήταν ύψους περί τα 300 δισ. ευρώ.

Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δυο πολυεθνικές έχουν γραφεία στην Ελλάδα. Η Visa έχει επικεφαλής την κ. Σαβίλεβα και η Mastercard τον κ. Πολύδωρο.

Επίσης, μπορεί ο πολίτης να μην το καταλαβαίνει αλλά για παράδειγμα με την Visa και την MasterCard ο ελεύθερος επαγγελματίας πληρώνει μεγάλη προμήθεια με αποτέλεσμα από τα 100 ευρώ που μπορεί να είναι ο λογαριασμός του το 1% να πηγαίνει στα ταμεία των εταιρειών αυτών. Δηλαδή σχεδόν 1 ολόκληρο ευρώ το πληρώνουμε χωρίς λόγο στην Visa και στην MasterCard.

Νομίζω ότι ήλθε η ώρα να βάλουμε εμπάργκο σε βασικές πληρωμές, σε αυτές τις πολυεθνικές….

Το IRIS είναι μια θυγατρική των ελληνικών τράπεζων που μάλιστα το υποστηρίζει και το υπουργείο Οικονομικών.

Εμπάργκο λοιπόν!!

Ο Χατζηδάκης και ο πόλεμος με VISA-MASTERCARD…

Να σας πως, πάντως, για τον Κωστή Χατζηδάκη, ότι το ταξίδι του στη «φωλιά του καπιταλισμού» στο ΔΝΤ πήγε πολύ καλά.

Πλέον οι υπουργοί που πηγαίνουν εκεί για να μιλήσουν για την Ελλάδα αντιμετωπίζονται ισότιμα κι όχι σαν ζητιάνοι που ζητάνε δάνεια.

Και ο κ. Χατζηδάκης είδε την τεράστια αλλαγή που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια ως προς την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας.

Κατά τα λοιπά ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας πιάνει δουλειά ως προς τις προμήθειες που παίρνουν τράπεζες, Visa, Mastercard στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Και στέλνει τα μηνύματά του εκεί που πρέπει.

Μαθαίνουμε ότι οι πιέσεις πιάνουν τόπο και θα γίνουν σύντομα ανακοινώσεις ως προς τη μείωση των προμηθειών για κάθε συναλλαγή, ειδικά για αγορές που αφορούν σε μικροποσά.

Αν δεν το κάνουν σύντομα τότε ακόμη και μέσα στην εβδομάδα θα έρθει νομοθετική ρύθμιση που θα βάζει πλαφόν στις προμήθειες.

Καιρός είναι να μπει τέλος σε μια ασυδοσία που και οι καταναλωτές πληρώνουν και οι επιχειρηματίες «πνίγονται» καθώς βλέπουν να μειώνεται το κέρδος τους λόγω των προμηθειών.

Για σκεφτείτε έναν περιπτερά που πρέπει να πληρώνει προμήθεια για κάθε πακέτο τσιγάρα ή για… καραμέλες που πληρώνονται με κάρτα;

Και για σκεφτείτε τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που φεύγουν από την Ελλάδα μέσω των προμηθειών που παίρνουν Visa και Mastercard;

Ο Mytilineos και το fund μαμούθ

Φίλοι αναγνώστες, στις 16 Απριλίου το mononews μέσω καταιγίδας στη Μέση Ανατολή σας βροντοφώναξε αγοράστε τώρα. Όσοι μας ακούσατε ήδη είστε κερδισμένοι.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι σας προτείναμε να χτίσετε θέσεις σε συγκεκριμένο μπουκέτο 11+6 μετοχών σε πολύ καλά επίπεδα τιμών.

Σήμερα, κατ’ αποκλειστικότητα ο Wiseman σας αποκαλύπτει ότι ο αγοραστής στη Mytilineos είναι μαμούθ.

Οι χειριστές της μετοχής αποτελείωσαν τους σορτάκηδες.

Το χαρτί είχε φύγει κάτω από τους κινητούς 200 ημερών, και απλό και εκθετικό, και την Παρασκευή οι αγοραστές έκλεισαν το χαρτί πάνω και από τους 2 κινητούς αυτούς, αλλά και πάνω και από τον απλό 30άρη και 50άρη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Wiseman, οι αγορές στην Mytilineos γίνονται μέσω της JP Morgan και αγοραστής είναι το GIC, το κρατικό επενδυτικό ταμείο της κυβέρνησης της Σιγκαπούρης με υπό διαχείριση 769 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με γνώστες, αυτή η τοποθέτηση οφείλεται στη γενική στροφή του κρατικού επενδυτικού ταμείου στις αναδυόμενες αγορές.

Ειδικότερα στη Mytilineos οι αγορές συνεχίζονται επειδή οι διαχειριστές του fund βλέπουν πόσο βαθιά υποτιμημένη είναι.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες του Wiseman από την Νέα Υόρκη, την προηγούμενη εβδομάδα η Mytilineos παρουσιάστηκε στο road show που έκανε η Wood στο ξενοδοχείο Thomson Central Park της Νέας Υόρκης.

Οι παρουσιάσεις πήγαν εξαιρετικά καλά.

Εκτός όμως από την Wood, η Mytilineos παρουσιάστηκε και στα κεντρικά της JP Morgan στην Νέα Υόρκη.

Μη ξεχνάμε, υπάρχει στενή σχέση μεταξύ Ευάγγελου Μυτιληναίου και Jamie Dimon.

Ο Wiseman πιστεύει ότι ο κ. Μυτιληναίος ετοιμάζει το colpo grosso.

Μετά την Morgan Stanley ετοιμάζεται να βγάλει και η JP Morgan report για την Mytilineos.

Αυτό θα είναι τεράστιο game changer για την μετοχή. Η JP Morgan είναι πραγματικός ογκόλιθος.

Όπως σας έγραψε το mononews την Τρίτη 16 Απριλίου, είναι θέμα χρόνου και μόνο η Mytilineos να πάει στα 54.54€ όπου εκεί θα παίζει με ένα προσδοκώμενο EV/EBITDA 2026e = 7.

AEGEAN: Η JP Morgan και η Ινδία

Αντίστοιχα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει η JP Morgan και για την μετοχή της Aegean.

Η ανακοίνωση της Aegean για την επένδυση σε 4 νέα Airbus μεγαλύτερης εμβέλειας που θα της δίνει την δυνατότητα να πετάει σε προορισμούς πτητικής διάρκειας έως 7.5 ωρών, είναι κολοσσιαίας σημασίας.

Η Aegean πάει να χτυπήσει φλέβα χρυσού βάζοντας στο στόχαστρό της την ινδική αγορά.

Η επιθυμία των Ινδών millennials για ταξίδια ανά τον πλανήτη σύμφωνα με την McKinsey θα αναδείξει την χώρα σε μια από τις σημαντικότερες αγορές προέλευσης ταξιδιών αναψυχής.

Αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέο αφού ο πληθυσμός των 1.4 δισ. κατοίκων της έχει μέση ηλικία μόλις 27.6 έτη και είναι κατά 10 χρόνια νεότερος από τις περισσότερες ανεπτυγμένες οικονομίες.

Αλλά δεν είναι μόνο η Ινδία, είναι και το Λάγος της Νιγηρίας. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει έντονη ελληνική επιχειρηματική παρουσία εκεί.

Ο όμιλος Λεβέντη, η 3Ε, οι Κουμάνταροι (αλευροβιομηχανία-ναυτιλία).

Σύμφωνα με τους ειδικούς και αυτός ο προορισμός προβλέπεται εξαιρετικά επωφελής για την Aegean.

Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς, η Ελλάδα προβλέπεται να συνεχίσει να είναι μέσα στα top τουριστικά brands.

Ο Γιώργος Γρηγορίου στην WOOD

Κλείνοντας, ο Wiseman θέλει να σας ενημερώσει ότι η Wood θα ανακοινώσει την πρόσληψη του αναλυτή κου Γιώργου Γρηγορίου τον οποίο έκανε μεταγραφή από την Pantelakis.

Η Wood πιστεύει ακράδαντα ότι το ελληνικό χρηματιστήριο έχει πολλές υποτιμημένες και αξιόλογες εταιρείες.

Η S&P έδωσε το σύνθημα για μεταρρυθμίσεις

Αγαπητοί αναγνώστες, μπορεί η αξιολόγηση του διεθνούς οίκου S&P να μην… τρώγεται, όπως είπε ο φωστήρας του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης, όμως, οι θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία που βλέπουν οι αναλυτές… σίγουρα ρευστοποιούνται.

Κι εννοώ ότι η αναβάθμιση μπορεί να είναι από τα γεγονότα που οδηγούν το ελληνικό Χρηματιστήριο στη δική του αναβάθμιση, που φέρνουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα, που κάνουν τους ξένους να εμπιστεύονται το «αφήγημα» της χώρας και που δίνουν το σύνθημα για ακόμη χαμηλότερα επιτόκια για τη χώρα, τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά.

Γι’ αυτό και… γελούσαν τα μουστάκια (που δεν έχει) του Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος είδε πάντως την περαιτέρω αναβάθμιση με μετριοπάθεια. Ητοι, οι προσπάθειες της χώρας πιάνουν τόπο… αλλά έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε.

Και η αλήθεια είναι ότι τα νέα ήταν καλά από τον διεθνή οίκο, όμως, και τα μηνύματα που έστειλε δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα.

Ζήτησε μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σύστημα για επιτάχυνση της δικαιοσύνης, ζήτησε δημοσιονομική συμμόρφωση και ψηφιοποιημένο φορολογικό καθεστώς κι επίσης ζήτησε επιτάχυνση στην αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Θα σταθώ, όμως, στην επισήμανση για τον τραπεζικό τοπίο.

Η S&P αναφέρει ότι πρέπει να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις και ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης στον τραπεζικό κλάδο παράλληλα με την διαχείριση των προβλημάτων στις μη συστημικές τράπεζες.

«Φέτος επιδιώκεται η είσπραξη επιπλέον 5 δισ. ευρώ με τις πωλήσεις διαφόρων αυτοκινητοδρόμων και λιμανιών είτε να έχουν πραγματοποιηθεί είτε να βρίσκονται στα σκαριά. Η πλήρης εκχώρηση του τελευταίου μεριδίου (τράπεζες), μαζί με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παραμένουν ακόμη σε μη συστημικές τράπεζες, αποτελούν βασικά ορόσημα που δεν έχουν ακόμη επιτευχθεί.»

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να κλείσουν μέχρι το τέλος του έτους οι εκκρεμότητες με την αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank και την συγχώνευση με την Παγκρήτια, αλλά και με το placement της Εθνικής.

Και γι’ αυτό είναι μείζονος σημασίας η δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα, με τη νέα Attica, κάποιες καλές συνεταιριστικές τράπεζες, την Optima, τους φορείς μικροχρηματοδότησης όπως το ΤΜΕΔΕ κ.λπ. Τα ‘χει πει και ο Στουρνάρας άλλωστε…

Ο «γαλάζιος» μετακλητός… Νικόλας Φαραντούρης

Και μιας και μιλάμε για τον Νικόλα Φαραντούρη, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και «πουλέν» τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του Στέφανου Κασσελάκη, να σας πω ότι κατάγεται από την Κεφαλονιά.

Μου είπαν, λοιπόν, μια παροιμία από το νησί: «Άδειο σακί δεν στέκεται, γεμάτο δεν λυγάει».

Ρώτησα τι εννοούν και μου απάντησαν ότι η παροιμία σημαίνει ότι το περιεχόμενο είναι εκείνο που δίνει αξία στο σακί και το κρατάει όρθιο. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους.

Και γιατί το λέω αυτό; Μα διότι ο κ. Φαραντούρης, φανατικός… αριστερός σήμερα, ο οποίος είπε ότι δεν τρώγεται το ΒΒΒ του οίκου S&P και πριν λίγο καιρό είχε πει ότι θα «ήταν ευχής έργο να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία εισαγγελέας» έχει ένα… παρελθόν.

Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε πως τον Σεπτέμβριο του 2004 τον είχε προσλάβει ο Δημήτρης Σιούφας, πρώην υπουργός της ΝΔ, ως υπάλληλο αορίστου χρόνου στο Δημόσιο.

Μετά από δύο μήνες παίρνει απόσπαση κατά παρέκκλιση στο υπουργικό γραφείο του Μανώλη Κεφαλογιάννη και το 2008 μετακινείται στο υπουργικό γραφείο του Γιώργου Βουλγαράκη.

Μετακλητός για μια πενταετία επί Νέας Δημοκρατίας δηλαδή… Έτσι για να γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Τι ποσοστό θα πάρουν τα κόμματα

Λέω να μην αφήσω τα πολιτικά για λίγο ακόμη διότι μαθαίνω νέα στοιχεία για τις δημοσκοπήσεις, τόσο του Μαξίμου που επεξεργάζεται ο Γκρίνμπεργκ, ο Παρκς, ο Λιβάνιος και οι υπόλοιποι, όσο και τις υπόλοιπες που κάνουν τα κόμματα και οι εταιρείες.

Είδαμε την περασμένη εβδομάδα αυτή της Metron Analysis η οποία δίνει στην εκτίμηση ψήφου στο κυβερνών κόμμα 32,3%, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35% στην καταλληλόλητα για πρωθυπουργός, με τον Στέφανο Κασσελάκη στο 9%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 15,4% στην εκτίμηση ψήφου έναντι 15,1% τον Μάρτιο, ενώ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την πτωτική πορεία με απώλεια άλλης μίας μονάδας και πλέον μένει στο 12%.

Τα νέα, πάντως, είναι ελαφρά διαφοροποιημένα στις νέες μετρήσεις. Μου λένε, λοιπόν, ότι η ΝΔ μπορεί να ξεπεράσει το 33% και να πάρει ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό των προηγούμενων ευρωεκλογών. Για τον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι μπορεί να κινηθεί στα επίπεδα του 15%-17% που είναι το «ταβάνι», αλλά πως να το κάνουμε, είναι επιτυχία για τον Κασσελάκη.

Το ΠΑΣΟΚ δεν κινδυνεύει να χάσει την τρίτη θέση, αλλά δύσκολα θα πιάσει τη δεύτερη. Σίγουρα, όμως, δεν είναι στο 12% αλλά μπορεί να κινηθεί στο 15%.

Οσο για τον Βελόπουλο, αρχίζει να «ξεφουσκώνει», όχι ακόμη στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά… κάτω από τ’ αυλάκι δεν έχει καμιά δύναμη. Υπό τις παρούσες συνθήκες και με τον Μπελέρη υποψήφιο η Ελληνική Λύση είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτάσει το 9% και θα κυμανθεί χαμηλότερα.

Σε 5ο μέρες όλα γίνονται, βεβαίως, όμως, δύσκολα να υπάρξουν ανατροπές σε θέσεις και ποσοστά.

Ο Στέφανος, το καλό παιδί για μπύρα

Να σας πω, πάντως, ότι η ατάκα της εβδομάδας, μπορεί και της χρονιάς, να ανήκει στον «πικραμένο» Δημήτρη Παπανώτα, που τον πέταξαν σαν την τρίχα από το ζυμάρι, που λέει και ο λαός.

Ο πρώην υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, είπε για τον Κασσελάκη: «Καλό παιδί για μπύρα σε μπαρ, για ηγέτης δεν κάνει». Το πήρε πίσω μετά, αλλά… έγραψε.

Όχι ότι εμπιστεύομαι την πολιτική σκέψη του Παπανώτα, αλλά μήπως έχει δίκιο για τα όσα λέει για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ; Και για του λόγου το αληθές, σας πληροφορώ ότι τον Στέφανο δεν τον ψηφίζουν για το πολιτικό του μυαλό ή για το «όραμά» του για την Ελλάδα. Γιατί δείχνει (και μπορεί να είναι) καλό παιδί τον ψηφίζουν.

Σύμφωνα με ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων, περισσότεροι από 4 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ επί Τσίπρα, έχουν εγκαταλείψει το κόμμα. Οι περισσότεροι έχουν πάει… σπίτι τους, λίγοι στη Νέα Αριστερά και στο ΠΑΣΟΚ.

Όμως, αυτό το 40% που έφυγε από την Κουμουνδούρου αναπληρώνεται από τους απολιτίκ, από τις γυναίκες, από την LGBD κοινότητα και τους συμπαθούντες αυτήν, από τα παιδιά του TikTok, από εκείνους που θα ήθελαν για παρέα… σε μπαρ τον Κασσελάκη.

Και οι περισσότεροι ψηφοφόροι του είναι στις πόλεις, στην επαρχία ο ΣΥΡΙΖΑ θα… πατώσει.

Το Game of Thrones στην Εκκλησία

Σε παλαιότερο δημοσίευμά του, το mononews σας ενημέρωνε ότι εντός του 2024 ενδεχομένως να ανοίξει το θέμα της διαδοχής του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου.

Ότι δηλαδή θα αποχωρήσει οικειοθελώς ο κ. Ιερώνυμος και θα ξεκινήσει η κούρσα για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Σας πληροφορώ, λοιπόν, ότι ξαναφούντωσαν οι φήμες και ένα άτυπο Game of Thrones στην Εκκλησία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Και μιλάμε για μια σιωπηρή προεκλογική εκστρατεία με χτίσιμο συμμαχιών, ίντριγκες, μαχαιρώματα και πολλές-πολλές συγκρούσεις. Βυζάντιο κανονικό δηλαδή…

Μαθαίνω τώρα ότι κάποιοι μητροπολίτες κάνουν επαφές τόσο μεταξύ τους όσο και με πολιτικούς, επιχειρηματικούς και.. αθλητικούς κύκλους. Και προετοιμάζουν την επόμενη ημέρα, όποτε κι αν έρθει αυτή. Επίσης, μαθαίνω ότι έχουμε και μια ιδιότυπη μάχη γενεών για το ποιος θα επικρατήσει.

Πέριξ της Μονής Πετράκη, οι φήμες δίνουν και παίρνουν. Ακούγεται για παράδειγμα ότι οι νέοι σε ηλικία μητροπολίτες θα ήθελαν να έχουν από τώρα έναν Αρχιεπίσκοπο της γενιάς τους που θα σηματοδοτήσει την ανανέωση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Και οι εκπρόσωποι αυτής της γενιάς που «παίζουν» δυνατά είναι ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας – Φιλαδελφείας-Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, κ. Γαβριήλ, ηλικίας 48 ετών με πλούσια… επικοινωνιακή δράση, στενή σχέση με την ΑΕΚ και τον Δ. Μελισσανίδη, και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, κ. Συμεών, δεξί χέρι του Αρχιεπισκόπου, με σημαντικό έργο στην Μητρόπολή του, εξαιρετικές σχέσεις με πολιτικούς κι επιχειρηματικούς κύκλους, ηλικίας 47 ετών.

Στα 47 του χρόνια και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Φιλόθεος, θα έχει δυναμική παρουσία στην επόμενη ημέρα.

Κύκλοι της Εκκλησίας, ωστόσο, λένε ότι δύσκολα θα μπορούσε να είναι τόσο νέος ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος διότι αυτό θα σήμαινε ότι θα διατηρούσε – εκτός απροόπτου- τον αρχιεπισκοπικό θρόνο για τα επόμενα 30-40 χρόνια «θάβοντας» τις φιλοδοξίες άλλων.

Υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι η γενιά των «γερόντων» μητροπολιτών θα εκλέξει τον επόμενο Αρχιεπίσκοπο και στο σενάριο αυτό «παίζουν» ο Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος, ηλικίας 71 ετών και ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Χρυσόστομος, ηλικίας 67 ετών.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας, κ. Νικόλαος, ηλικίας 70 ετών και ο Μητροπολίτης Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, 67 ετών. Στα ισχυρά ονόματα ο νεότερος των προηγουμένων και μια «μεσαία λύση», ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομος, 63 ετών.

Οι Ιταλοί της Edison στην Αθήνα και το ραντεβού με τον Σιαμίσιη 

Όπως σας είχε γράψει πρώτος ο wiseman από τις αρχές Μαρτίου («τέσσερις συν ένας λόγοι που οδηγούν στο χωρισμό Helleniq Energy και Edison στην Elpedison») επί θύραις βρίσκεται το  πολυσυζητημένο «διαζύγιο» με τους Ιταλούς.

Οι άνθρωποι της Edison βρίσκονται στην Αθήνα για να συζητήσουν τους όρους του χωρισμού.

Ούτε σήμερα όμως θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ των δύο CEO, του Ανδρέα Σιάμισιη και του Νίκολα Μόντι, αφού ο δεύτερος δεν ήλθε στην Αθήνα.

Το βασικό ζητούμενο είναι πόσα χρήματα στον άλλο θέλει να προσφέρει κάθε μέτοχος από τους δύο. Από αυτό θα κριθεί και ποιος θα εξαγοράσει ποιόν στην εταιρεία.

Όπως μαθαίνει ο wiseman, ο Ανδρέας Σιάμισιης της Helleniq Energy επιθυμεί διακαώς  την πλήρη απόκτηση της Elpedison από τους Ιταλούς και την ενδεχόμενη πώλησή της σε άλλο επιχειρηματικό όμιλο με όλα τα σενάρια να αναφέρονται στη Mytilineos.

Η Elpedison έχει πελατολόγιο  316.000 στη λιανική και δύο μονάδες ηλεκτροπαραγωγής συνολικής ισχύος 820 MW.

Γνώμη για το θέμα θα εκφέρει και το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο συμμετέχει με 31,18% στην Helleniq Energy, ενώ το 40,41% ελέγχεται από την Paneuropean Oil & Industrial Holdings, του Ομίλου Λάτση.

Οι  Ιταλοί λένε ότι η Elpedison χρειάζεται επειγόντως επενδύσεις για να σταθεί με αξιώσεις στον ανταγωνισμό αλλά διαφωνούν με το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας!

Η Edison θεωρεί ότι έπρεπε ήδη να έχει δρομολογηθεί η κατασκευή της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 826 MW στη Θεσσαλονίκη και να έχει ενεργοποιηθεί η άδεια για το FSRU στα ανοιχτά του Θερμαϊκού Κόλπου.

«Θέλουν να πουλήσουν ακριβά το …τομάρι  τους, αλλά τίποτε δεν αποκλείεται», μας λένε υψηλά ιστάμενες πετρελαϊκές πηγές.

Τα  σενάρια με την Mytilineos δεν είναι τυχαία: Με την εξαγορά της Elpedison, θα ενισχύσει δραστικά το μερίδιο του  ομίλου στη λιανική.

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο κ. Μυτιληναίος είχε πει δημόσια, ότι  η θυγατρική Protergia θα ανέβει  έως το 2026 σε μερίδιο 30% στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας. Η Elpedison, σήμερα κατέχει μερίδιο της τάξης του 6% και η Protergia 15,08%.

Koμισιόν: Αυστηρή επιστολή «στην… πεθερά για να τα ακούει η νύφη»!

Μαθαίνω ότι η Κομισιόν έστειλε αυστηρή προειδοποιητική επιστολή τόσο στο Θανάση Δαγούμα της ΡΑΑΕΥ όσο και στον Κύπριο ομόλογό του της ΡΑΕΚ, Ανδρέα Πουλλικκά.

Η επιστολή ζητά επιτακτικά («έως και απειλητικά» μού λένε από το ΥΠΕΝ) να κηρυχθεί και επίσημα ο ΑΔΜΗΕ του πολυπράγμονος Μάνου Μανουσάκη, ως μοναδικός  διαχειριστής και «κυνηγός χρηματοδότησης-promoter» στην ηλεκτρική διασύνδεση ΚρήτηςΚύπρου – Ισραήλ τη γνωστή πλέον ως Great Sea Interconnector (GSI).

Η  ΡΑΑΕΥ και ο κος Δαγούμας δεν είχαν αντίρρηση για αυτό και έδωσαν τη σφραγίδα και την υπογραφή του promoter στον ΑΔΜΗΕ.

Προηγουμένως ο κος Μανουσάκης ως Διαχειριστής, δημοσιοποίησε τη συμφωνία μεταβίβασης που υπέγραψε με την Κυπριακή Euroasia Interconnector του Νάσου Κτωρίδη που ήταν ο προηγούμενος φορέας υλοποίησης.

Στο συγκεκριμένο έργο ο κος Κτωρίδης απέτυχε παταγωδώς και εκπαραθυρώθηκε.

Όμως, η Κομισιόν είχε εγκρίνει χρηματοδότηση 657 εκατομμυρίων ευρώ για το έργο και απειλούσε να ακυρώσει την κίνηση αυτή, αν δεν βρισκόταν αξιόπιστος αντικαταστάτης του κου Κτωρίδη. Εξ ου και οι πιέσεις, μέχρι που βρέθηκε ο ΑΔΜΗΕ και ο κος Μανουσάκης.

«Εμείς δεν είχαμε αντίρρηση για τον ΑΔΜΗΕ και ήδη τον είχαμε ανακηρύξει ως ανάδοχο. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η επιστολή της Κομισιόν απευθύνεται και σε εμάς» μου έλεγε κορυφαίο στέλεχος της ΡΑΑΕΥ.

Μα είναι πολύ απλό: Οι Κομισάριοι στις Βρυξέλλες τα λένε στην «πεθερά (ΡΑΑΕΥ) για να τα ακούει η «νύφη, δηλαδή η ΡΑΕΚ και ο κος Πουλλικκάς που παριστάνει την… πριμαντόνα της Λευκωσίας και δεν υπογράφει.

Η επόμενη κίνηση που απαιτεί η Κομισιόν…

Το άλλο θέμα που ζητά επιτακτικά  η Κομισιόν με την επιστολή της, είναι η ρυθμιστική απόφαση για τη μεθοδολογία του εσόδου, που βεβαίως είναι προαπαιτούμενο για να μπορεί ο ΑΔΜΗΕ να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με πιθανούς επενδυτές για συμμετοχή τους στο έργο.

Ο  ΑΔΜΗΕ πλέον καταφεύγει  σε ανοικτό διεθνές κάλεσμα επενδυτών για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης ΕλλάδαςΚύπρου – Ισραήλ.

Παρακάμπτει με αυτό τον τρόπο την αθέτηση της υπόσχεσης των Κυπρίων για επένδυση 100 εκατομμυρίων στο έργο.

Επίσημο ενδιαφέρον υπάρχει από το  Ισραηλινό fund Αluma (με το οποίο είχε υπογραφεί τον περασμένο Αύγουστο MOU) που όμως δεν φαίνεται να βιάζεται παρόλο που έχει σημαντικά συμφέροντα στη συνέχεια της διαδρομής μετά την Κύπρο.

Αλλά κομβικός πιθανός  εταίρος όπως σας έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη  είναι και το αμερικανικό Δημόσιο που διαπραγματεύεται το 10% της  Great Sea Interconnector (GSI).

Ο επισπεύδων είναι  το  κρατικό αμερικανό Development Finance Corporation (DFC), με  ετήσιο προϋπολογισμό σχεδόν ένα  τρισεκατομμύριο δολάρια και «προωθεί ανά το κόσμο μόνο έργα τα οποία συνάδουν με τα αμερικανικά συμφέροντα» όπως αναφέρεται στο καταστατικό του.

Από την πλευρά του ο ΑΔΜΗΕ  έχει ήδη επενδύσει 130 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη του έργου και αναμένεται να συνεχίσει μόλις ληφθούν οι ρυθμιστικές αποφάσεις που εκκρεμούν.

Αναφορικά με τη Λευκωσία και τη δική της συμμετοχή, τίποτε δεν είναι πλέον ξεκάθαρο, παρόλο που είχε δεσμευτεί να επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια. Όλα είναι ανοιχτά.

Θυμίζω πως η ηλεκτρική  διασύνδεση Ελλάδας- Κύπρου – Ισραήλ με κόστος περί τα 2 δις δολάρια, έχει μήκος 1.200 χλμ. και δυναμικότητα 2 GW.

Τι συμβαίνει με Παπαλεξόπουλο – Θεοδωρόπουλο – Τσέτη

Τις επόμενες ημέρες, λένε οι πληροφορίες μου, θα οριστικοποιηθούν οι τελικοί μονομάχοι στη διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΕΒ, με την διευθύνουσα σύμβουλο της Uni Pharma, Ιουλία Τσέτη, να περιμένει τον ή τους αντιπάλους της.

Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, νυν πρόεδρος, τηρεί στάση σιωπής τους τελευταίους μήνες ως προς το αν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία ή θα αποχωρήσει ώστε να ανοίξει το δρόμο για τη διαδοχή του.

Ενδεχομένως, τις επόμενες ημέρες να μιλήσει με τους υπόλοιπους βιομήχανους του διοικητικού συμβουλίου και να τους ανακοινώσεις τις προθέσεις του.

Κανείς, επίσης, δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής τις προθέσεις του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, αντιπροέδρου του ΣΕΒ, ο οποίος δεν έχει μιλήσει δημόσια για το αν θα διεκδικήσει την προεδρία. Αν και όλοι είναι σίγουροι γι’ αυτό καθώς έχει και τη στήριξη του λεγόμενου «συμβουλίου των σοφών» του Συνδέσμου.

Αντίθετα, η Ιουλία Τσέτη έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά της, κάνει ήδη προεκλογική εκστρατεία και φαίνεται έτοιμη και ικανότατη για να πάει εξαιρετικά στις εκλογές.

Σε δύο μήνες θα έχουμε νέο πρόεδρο ή θα παραμείνει ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος. Και το ερώτημα είναι τι θα κάνει η κ. Τσέτη και ο κ. Θεοδωρόπουλος, αν ο νυν πρόεδρος θελήσει μια τρίτη θητεία.

Θα αποχωρήσει η κ. Τσέτη από την κούρσα της διαδοχής; Ή θα πάει μέχρι τέλους, οπότε θα στηθούν κάλπες στον ΣΕΒ;

Ο δε κ. Θεοδωρόπουλος, ο οποίος εμφανίζεται ακλόνητο φαβορί, ξέρει κάτι και δεν ανακοινώνει επίσημα την υποψηφιότητά του;

Άγνωσται οι βουλαί των βιομηχάνων…

Θα γίνει Lidl ο ιστορικός κινηματογράφος Παλάς;

Θα γίνει ο ιστορικός κινηματογράφος Παλάς στο Παγκράτι σούπερ μάρκετ από την αλυσίδα Lidl; Ή μήπως όχι;

Είναι το ερώτημα που απασχολεί πολλούς, μετά τις φήμες για το κτίριο που στέγαζε επί 100 σχεδόν χρόνια ένα σινεμά που έμεινε πράγματι στην ιστορία.

Όπως και ο εμβληματικός ιδιοκτήτης του, ο Ματθαίος Πόταγας ο οποίος κρατούσε ζωντανό τον κινηματογράφο από το 1953 μέχρι πριν από δύο χρόνια που απεβίωσε.

Ο wiseman έκανε ρεπορτάζ κι έμαθε ότι πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον από την Lidl να αποκτήσει το ακίνητο που θέλουν να αξιοποιήσουν οι ιδιοκτήτες. Ομως, υπάρχει ένα πρόβλημα.

Ο θερινός κινηματογράφος του Παλάς, στην ταράτσα του κτιρίου, έχει κηρυχθεί διατηρητέος, οπότε δεν μπορεί να αξιοποιηθεί, ακόμη κι αν το υπόλοιπο κτίριο αλλάξει χρήση.

Κι εδώ είναι το «μυστικό». Μπορεί δηλαδή να γίνει το σούπερ μάρκετ, αλλά να λειτουργήσει και ο θερινός κινηματογράφος. Και, όπως μαθαίνουμε, προς τα εκεί οδεύει η υπόθεση…

Ο Dragon Χάρης Βαφειάς και η μετοχή που συνεχώς βουλιάζει 

Προβληματισμό προκαλεί η πορεία της μετοχής της εισηγμένης στο Nasdaq ναυτιλιακής του εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, C3is, η οποία μετά το reverse split μαμούθ που πραγματοποίησε πρόσφατα για να αποφύγει την έξοδο της από την αγορά, συνεχίζει να βουλιάζει επικίνδυνα.

Μετά την μείωση του αριθμού των μετοχών της κατά 99%, σε περίπου 1,953 εκατομμύρια από 195,3 εκατομμύρια μετοχές που είχε πριν το reverse split -σε αναλογία 100 παλαιές προς 1 νέα κοινή μετοχή- κατάφερε να αυξήσει σημαντικά την τιμή του τίτλου και να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς του Χρηματιστηρίου.

Πλην όμως η χαρά κράτησε λίγο, αφού μέσα σε έξι συνεδριάσεις έχει χάσει πάνω από το 50% της αξίας της και διαπραγματεύεται πέριξ του 1,17 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής κατέγραψε νέες δραματικές απώλειες άνω του 19%.

Την ώρα που το κατώτατο επιτρεπτό, από τους κανονισμούς της αγοράς, όριο διαπραγμάτευσης των μετοχών του Nasdaq είναι το ένα δολάριο. Και παρά το reverse split πολύ φοβούμαι ότι η μετοχή θα πέσει πάλι κάτω από αυτό το όριο.

Η συνέχεια επί του ταμπλό, αν και πιστεύω ότι ο… Dragon Χάρης κάτι θα σκεφτεί προκειμένου να αναστρέψει το κλίμα…

Μια… περίεργη συνάντηση με τον Κ. Σκρέκα

Ομολογώ ότι δεν γνώριζα ότι υπάρχει Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος κι ότι έχουν αιτήματα.

Το έμαθα την Παρασκευή όταν εξέδωσαν δελτίο τύπου για συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα.

Κι όπως διαβάζουμε:

«Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και ο υπουργός άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα θέματα που τέθηκαν από τους εκπροσώπους της Ένωσης κι αφορούσαν μεταξύ άλλων, σε αναπτυξιακά κι ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν οι επαγγελματίες κηδείας για τις επιχειρήσεις τους, στο πλαίσιο επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρει το υπουργείο σε όλους τους επαγγελματίες».

Ευρωπαϊκά κονδύλια για τα γραφεία κηδειών, αναρωτιέται κανείς. Τι να’ είναι αυτό;

Ρώτησα κι έμαθα γιατί μπορεί κάποιοι να ακούν γραφείο τελετών και να… φτύνουν τον κόρφο τους ξορκίζοντας το κακό, αλλά το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι το πλέον απαραίτητο. Κάποιος πρέπει να κάνει αυτή την πολλή σοβαρή δουλειά…

Μαθαίνω ότι λειτουργούν πάνω από 2.000 τέτοιες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και οι οποίες διαμαρτύρονται για έλλειψη σεβασμού, σε αντίθεση με τους επαγγελματίες άλλων χωρών. Και ζητούν τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας, δημιουργία και χρήση ψυκτικών θαλάμων από τα γραφεία κηδειών αλλά και ίδρυση σχολής επαγγελματιών κηδείας.

Είπαμε, μπορεί να τους φωνάζουμε… «κοράκια» σκωπτικά, αλλά η δουλειά που κάνουν είναι εξαιρετικά σημαντική. Και κάποιοι πρέπει να τους ακούσουν…

Ο πολιτικός pocopikos

Χαμός επικράτησε, στην κυριολεξία, με το δημοσίευμα του wiseman για τον… ποκοπίκο μάνατζερ τον οποίο η νεαρά, πρώην σύντροφός του, τον διαβάλλει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί.

Και δεν ξέρω τελικά αν το… μέγεθος μετράει, αλλά από την Παρασκευή που σας έγραψα τη σχετική είδηση, οι πληροφορίες και για άλλους… ποκοπίκους (pocopikos) μου έρχονται η μία πίσω από την άλλη.

Για παράδειγμα, με πήρε ένας πολιτικός… κουτσομπόλης, από αυτούς που μαθαίνουν τα πάντα στον άξονα Κολωνάκι – Βουλή για να μου πει με ελαφριά θα έλεγα διάθεση:

«Γράφεις για το… μέγεθος του manager, αλλά εγώ να σου πω για προβεβλημένο, όσο λίγοι, πολιτικό, ο οποίος επίσης έχει επίσης το ίδιο παρατσούκλι. Και το λέει όχι μία αλλά τουλάχιστον 2 πρώην συντρόφισσές του».

Εγώ δεν τα υιοθετώ αυτά τα σχόλια, που είναι κι άκρως σεξιστικά, αλλά να σου πω και κάτι άλλο; Τον διαβάλλουν οι πρώην του αλλά αυτός έχει κάνει καριέρα στην… μπερμπαντιά. Δηλαδή στις μυστικές σχέσεις με όμορφα κορίτσια.

Άρα… μήπως δεν μετράει τελικά αν είσαι… ποκοπίκος;»

Αυτά μου είπε και αμαρτίαν ουκ έχω. Ρώτησα, πάντως, για τον εν λόγω πολιτικό, δυνατό όνομα, και μου είπαν ότι πράγματι.

Έχει μεγάλη πέραση στο γυναικείο φύλλο, ακόμη και σήμερα που τα ‘χει τα χρονάκια του.

QUIZ: Ο Νικόλαος, η Τατιάνα, οι Μ+Μ και το τρίποντο

Αγαπητοί αναγνώστες και από τα στριφνά οικονομικά και επιχειρηματικά νέα ας περάσουμε στα πραγματικά ωραία.

Πίνω μια γουλιά από το υπέροχο γαλλικό κρασί που έχω μπροστά μου και αναλογίζομαι το θέμα που απασχολεί όλους από την Παρασκευή το βράδυ.

Γιατί κακά τα ψέματα.

Όλοι οι Έλληνες από τις χρυσοφόρες οροσειρές της Εκάλης έως τον έναστρο ουρανό της Μυκόνου, ένα πράγμα συζητούν.

Τον χωρισμό του Νικολάου με την Τατιάνα.

Και άπαντες ρωτούν.

Ήταν αιφνιδιαστικός;

Οι πιο κυνικοί και όσοι ξέρουν τα μυστικά της Αθήνας, απαντούν «πως ήταν απόλυτα αναμενόμενο».

Το ζεύγος στην πραγματικότητα έκανε ξεχωριστή ζωή εδώ και πολλά χρονιά.

Τουλάχιστον 7 χρόνια υπήρχαν ψίθυροι και κουβέντες μεταξύ των μυημένων και όσων ξέρουν να ξεχωρίζουν.

Οι λόγοι που το ζευγάρι είχε ψυχρανθεί είναι γνωστοί, αλλά δεν μας επιτρέπεται να τους αναλύσουμε.

Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι παλαιότερα υπήρχαν έντονες φήμες για την Τατιάνα και Έλληνα του επιχειρείν (και παντρεμένο).

Τώρα άπαντες ρωτούν ποια θα είναι η συνέχεια.

Λοιπόν έχω πραγματικά hot ρεπορτάζ.

Για τις δυο κυρίες Μ+Μ.

Οι κυρίες Μ+Μ, λοιπόν, λέγεται ότι ίσως και να έχουν έχουν κατακτήσει την καρδιά του Νικολάου.

Τις ονομάζω Μ+Μ γιατί το μικρό όνομα και των δύο ξεκινάει από Μ.

Οφείλω να ομολογήσω ότι για το δεύτερο Μ αιφνιδιάστηκα, όταν το έμαθα.

Το πρώτο Μ το θεώρησα φυσιολογικό.  

Τώρα όσον αφορά την Τατιάνα αυτή έχει φάει ένα γερό…τρίποντο εδώ και πολύ καιρό.

Χαμογέλασα πονηρά και ήπια μια γουλιά από το κόκκινο κρασί που είχα μπροστά μου.

Αύριο θα σας έχω φρέσκο ρεπορτάζ…

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Keywords
bonus, γεβκα, νέα, visa, mastercard, quiz, quiz, γεβκα, τατιανα, bonus, game of thrones, jp morgan, attica bank, το νησι, εν λόγω, site, ελλαδα, lobby, fake, ειδήσεις, εταιρεία, μαΐου, iris, θυγατρική, χατζηδακης, ΔΝΤ, υπουργοι, τραπεζες, καιρος, fund, συγκεκριμένο, morgan, gic, οφείλεται, road, wood, thomson, central, game, aegean, airbus, mckinsey, παραιτηση λεβεντη, top, συριζα, εκκρεμότητες, attica, optima, στουρναρας, τσιπρας, σημαίνει, βββ, νεα δημοκρατια, δημοσκοπηση, ΠΑΣΟΚ, λύση, αθηνα, δραση, ΑΕΚ, θεσσαλονικη, energy, elpedison, ceo, industrial, ραεκ, αδμηε, κυνηγός, κρητη, κυπρος, sea, gsi, κος, βρυξέλλες, συμμετοχή, finance, δις, χλμ, σεβ, εκλογες, lidl, dragon, nasdaq, split, βουλη, οφείλω, προσφορες, υφίσταται, κινηση στους δρομους, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , χρηματιστηριο, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, αξια, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, ηλεκτρονικο τσιγαρο, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, θερινη ωρα, υπουργειο δικαιοσυνης, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, ιταλια εκλογες, κυπρος εκλογες, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, αποτελεσματα ευρωεκλογων, εκλογες 2015, αδεια ειδικου σκοπου, αξιολογηση, η ζωη ειναι ωραια, ητανε μια φορα, κομματα, αποτελεσματα, αδμηε, ήτοι, δυνατα, mckinsey, το θεμα, αδεια, βυζαντιο, δανεια, δουλεια, ηγετης, θεμα, θητεια, ινδια, ισραηλ, καριερα, κεφαλονια, κυπρου, νησι, οικονομια, ονοματα, πειραιως, πλαισιο, προγραμμα, σεβ, σινεμα, τα νεα, υπουργειο οικονομικων, φημες, ψεματα, ωρα, aegean, attica, ceo, game, game of thrones, jp morgan, lidl, αγορα, αυξηση, αοριστου χρονου, απωλεια, βββ, βορεια, βραδυ, βρισκεται, βρυξέλλες, γαβριηλ, γεγονοτα, γινει, γινονται, γραφεια, δευτερο, δυναμη, δυνατοτητα, δημοσιο, δικη, δειχνει, δις, δολαριο, δωσει, εγινε, ευρω, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εκθεση, εκκλησια, εκκρεμότητες, εκστρατεια, εκτιμηση, εκχωρηση, ελλειψη, εβδομαδα, εν λόγω, εργα, εξελιξη, εξι, επενδυσεις, επρεπε, επιτυχια, επιθυμια, ερχονται, εταιρεία, εταιρια, ετη, ετων, ευθυνη, εφυγε, ζευγος, ζωη, ζητα, ιδιο, ιδρυση, ηλικια, υπηρχαν, ισχυει, υφίσταται, θετικο, θυγατρική, οικο, κυβερνηση, κινηση, κλιμα, κομμα, κος, κρασι, κρατικο, κτιριο, λαγος, λαθος, λευκωσια, λύση, λογια, λογο, μαΐου, μαμουθ, μαξιμου, μηκος, μηνυματα, μηνες, μητσοτακης, μειωση, μικρο, μπυρα, μυαλο, μυστικα, μυτιληναιος, νεα υορκη, νεοτερος, ξενοδοχειο, παντα, ομιλος, ονομα, οφείλεται, παιδι, παιδια, πεθερα, πεμπτη, πλαστικα, υπογραφη, προγραμματα, πρωι, πωλησεις, ραντεβου, βαρομετρο, ρυθμιση, σεναριο, σιγουρα, συγκεκριμένο, συνεχεια, συντομα, συμμετοχή, σουπερ μαρκετ, σιουφας, σπιτι, σπυρου, σουπερ, σφραγιδα, σχολια, ταξιδια, τερνα, τιμη, τριτη, τσιγαρα, φυσικα, φυλλο, φωστηρας, χερι, χλμ, χτισιμο, χαρα, ψιθυροι, ομορφα, κωνσταντινος, αγορες, airbus, αλυσιδα, ανηκει, attica bank, central, δημητρης, δικιο, dragon, ειπαμε, elpedison, energy, ενωση, road, ετοιμη, wood, fake, finance, fund, gic, χωρα, ιδιαιτερα, industrial, ιουλια, υπουργειο, iris, κινηματογραφος, καρδια, lobby, morgan, μπροστα, nasdaq, ομορφα κοριτσια, optima, πακετο, παιχνιδι, πηγες, πληροφοριες, πονηρα, πωληση, ραεκ, σημαίνει, site, split, ταξιδι, thomson, top, θεματα, θεσεις, υπεροχο, βεβαιως, ωραια λογια, sea, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα
ΤΕΝEΡΓ ΜΥΤΙΛ, Intrakat, ΓΕΒΚΑ, Κρεμύδας, Harry Vafeias, Visa – Mastercard, Νικόλαο, Τατιάνα, Μ+Μ,tenErg mytil, Intrakat, gevka, kremydas, Harry Vafeias, Visa – Mastercard, nikolao, tatiana, m+m