Τα φαντάσματα του ξενοδοχείου Grand Chalet της Κηφισιάς ματαίωσαν τον πλειστηριασμό

Κανείς δεν βρέθηκε να πλειοδοτήσει για  να αποκτήσει το άλλοτε φημισμένο ξενοδοχείο που ήταν σημείο αναφοράς για τους κοσμικούς Αθηναίους για 45 και πλέον χρόνια.

Το ξενοδοχείο βγήκε σήμερα ξανά σε πλειστηριασμό από την Τράπεζα Πειραιώς με τιμή πρώτης προσφοράς τα 5,28 εκατ ευρώ. Και ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών, όπως ακριβώς είχε γίνει και τον περασμένο Ιανουάριο.

Το πολυτελές ξενοδοχείο που άνοιξε το 1962 σήμερα ρημάζει

στην κυριολεξία. Οι μόνοι που το επισκέπτονται είναι επίδοξοι κυνηγοί φαντασμάτων, οι οποίοι προσπαθούν να βιντεοσκοπήσουν υπερφυσικά όντα και σε βίντεο που αναρτούν στο διαδίκτυο κάνουν αναφορά σε σκοτεινές δυνάμεις…

Όμως το ξενοδοχείο δεν το βούλιαξαν τα …φαντάσματα αλλά η κρίση του 2008. Τότε άλλαξε ιδιοκτήτη και πέρασε στην «Κεφαλάρι Κτηματική ΑΕ».  Τρία χρόνια αργότερα, το 2011 έκλεισε οριστικά τις πόρτες του. Και βγαίνει στο σφυρί για ένα ομολογιακό δάνειο ύψους 14,715 εκατ ευρώ (έκδοση Φεβρουαρίου 20028).

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στα συνοδευτικά έγγραφα του πλειστηριασμού, το ξενοδοχείο βρίσκεται στην θέση «Πάτημα» ή «Επάνω Αμπέλια» της Κηφισιάς, μέσα σε οικόπεδο 6,3 στρεμμάτων και ανήκει στην εταιρεία «Κεφαλάρι Κτηματική- Οικοδομική- Τουριστική- Ξενοδοχειακή και εκμετάλλευσης κέντρων εστίασης ΑΕ».

Το κυρίως ξενοδοχείο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο. Στο υπόγειο (εμβαδού 369,63τ.μ) βρίσκονται οι βοηθητικοί χώροι και οι αποθήκες. Στο ισόγειο (766 τμ) βρίσκεται η ρεσεψιόν, το εστιατόριο, αίθουσα συνεδριάσεων, μαγειρείο και 3 δωμάτια. Και στα 1.300 τμ του πρώτου και δεύτερου ορόφου βρίσκονται τα δωμάτια του ξενοδοχείου και βοηθητικοί χώροι.

Στην πίσω πλευρά του οικοπέδου υπάρχει η πισίνα των 400τμ. Στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και της πισίνας και κάτωθι αυτών υπάρχουν υπόγεια σε δύο επίπεδα τα οποία περιλαμβάνουν υπόγεια γκαράζ αυτοκινήτων.

Το ακίνητο βαρύνεται με υποθήκη υπέρ της «ΜΑΡΦΙΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» για 14.400.000,00 ευρώ. Προσημείωση υποθήκης υπέρ ως άνω για 1.680.000,00 δολάρια ΗΠΑ.

Επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς, υπό την ιδιότητά της ως Εκπροσώπου των Ομολογιούχων Δανειστών και Διαχειρίστριας Ομολογιακού Δανείου, οι όροι του οποίου περιέχονται στο από 05.02.2008 Πρόγραμμα Έκδοσης Κοινού Ομολογιακού Δανείου μετά Συμβάσεως Κάλυψης και Πρωτογενούς Διαθέσεως και ορισμού Διαχειριστή Πληρωμών και Εκπροσώπου των Ομολογιούχων, όπως ισχύει με τα Παραρτήματά του.

 Το ανεξόφλητο κεφάλαιο του δανείου ανήκει πλέον στην αλλοδαπή εταιρεία με την επωνυμία «DORY ACQUISITIONS DESIGNATED ACTIVITY COMPANY», που εδρεύει στο Δουβλίνο. Η εταιρεία αυτή έχει στην κυριότητα, νομή και κατοχή της το σύνολο των ομολογιών, τις οποίες απέκτησε δυνάμει πώλησης και εκχώρησης από την Τράπεζα Πειραιώς με την από 29.07.2019 σύμβαση πώλησης και μεταβίβασης απαιτήσεων από δάνεια.

Διαβάστε επίσηςΣτο σφυρί σήμερα το ξενοδοχείο Grand Chalet της Κηφισιάς, που έχει θαμώνες… κυνηγούς φαντασμάτων
Keywords
Τυχαία Θέματα
Grand Chalet, Κηφισιάς,Grand Chalet, kifisias