Ποιος είναι ο Γκίντι Κοέν του αμερικανικού fund Skybox που κέρδισε τον διαγωνισμό για τη Singular Logic

Αλλάζει σελίδα η τεχνολογική εταιρεία Singular Logic η οποία περνά στον έλεγχο του αμερικανικού fund Skybox.

Το συγκεκριμένο fund που εδρεύει στην Καλιφόρνια και έχει ως ιδρυτή και CEO

τον ισραηλινής καταγωγής Γκίντι Κοέν έκανε τη μεγαλύτερη προσφορά στο διαγωνισμό για την πώληση της κατά 99,61% θυγατρικής εταιρείας του επιχειρηματικού ομίλου της MIG.

Αν και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αύριο τρίτη εν τούτοις φαίνεται ότι ο προτιμητέος επενδυτής έχει ήδη κλειδώσει. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι το skybox έχει προσφέρει το μεγαλύτερο τίμημα από όλους τους άλλους υποψήφιους μνηστήρες προκειμένου να αποκτήσει τον πλειοψηφικό μετοχικό έλεγχο στην Singular Logic την οποία και θα πάρει cash free, dept free. Δηλαδή, χωρίς να βαρύνεται με δανειακά βάρη αλλά και χωρίς ταμειακά διαθέσιμα.

Για πολλούς το αμερικανικό fund αποτελεί στοιχείο έκπληξης από τη στιγμή κατά την οποία εκδήλωσε πρόθεση να ενδιαφερθεί για την εταιρεία λίγο πριν από την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών αλλά εν τέλει οι εξελίξεις πιστοποιούν ότι ήταν από τους μνηστήρες που την ήθελε περισσότερο.

Ειδικός στον τομέα της πληροφορικής και των τεχνολογικών εξελίξεων εν γένει ο Γκίντι Κοέν έχει κάνει σπουδές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, έχει αποκτήσει master ενώ το 2002 ίδρυσε το fund μετά από επιτυχημένη καριέρα σε εξειδικευμένες αμερικανικές εταιρείες. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από την ίδρυση του fund ο Κοέν ήταν CEO της Vigil Technologies, η οποία προσέφερε αναλυτικές λύσεις στην αγορά για τις εταιρείες του Global 2000.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία για την πώληση της Singular Logic το αμερικανικό fund θα προχωρήσει σε επιβεβαιωτικό due diligence και εκτιμάται ότι σε περίπου 3 εβδομάδες θα έχει υπάρξει η πλήρης ολοκλήρωση του deal. Τουλάχιστον επί του παρόντος δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος του τιμήματος αν και οι πληροφορίες λένε ότι αυτό κρίνεται ικανοποιητικό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόσταση του πρώτου από τον δεύτερο είναι μεν μικρή αλλά απόλυτα διακριτή.

Σε κάθε περίπτωση η πώληση της Singular Logic αναμένεται να φέρει ανακατατάξεις στον υφιστάμενο χάρτη της ελληνικής αγοράς.  Ανακατατάξεις που πηγάζουν από το γεγονός ότι η τεχνολογική εταιρεία , εκτός από την τεχνογνωσία που διαθέτει σε ό,τι αφορά την υποστήριξη των εκλογικών αναμετρήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο, κατέχει μεγάλα μερίδια στο Software για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στα ολοκληρωμένα έργα, όπως επίσης και σε καθετοποιημένες αγορές του κλάδου, οι οποίες παρουσιάζουν έντονο  επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Ειδικά μάλιστα τώρα που τα έργα ψηφιοποίησης στη χώρα ανεβάζουν ρυθμούς, όπως τουλάχιστον καταδείχθηκε εν μέσω της πανδημίας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο νικητής του διαγωνισμού εκτιμάται πως θα κερδίσει «πόντους» και ερείσματα στην συγκεκριμένη κλαδική δραστηριότητα, στην οποία ο υφιστάμενος επιχειρηματικός  «χάρτης» μπαίνει σε διαδικασία αναδιάταξης, με την εταιρεία να είναι πλέον καθαρή και απαλλαγμένη από τα τραπεζικά δάνεια που τώρα ανέρχονται στα 28,8 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης και με ένα εξειδικευμένο υπαλληλικό προσωπικό 430 ατόμων.

Οι προσφορές αξιολογήθηκαν από τη MIG, σε συνεννόηση με την πιστώτρια τράπεζα Πειραιώς, ενώ το δικό της ρόλο είχε και η Euroxx χρηματιστηριακή που ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος στη διαδικασία πώλησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα