Πετρέλαιο: Πενιχρά τα κέρδη για Brent και WTI παρά το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν

Πενιχρά ήταν τα κέρδη που κατάφεραν να σημειώσουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, παρά την απάντηση, τελικά, του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν, καθώς η Τεχεράνη αποφάσισε να υποβαθμίσει το περιστατικό, μειώνοντας το ρίσκο του γεωπολιτικού κινδύνου για το αργό.

Αν και λίγο μετά την είδηση της επίθεσης του Ισράηλ το Brent βρέθηκε να κινείται με άνοδο άνω των 3 δολαρίων ξεπερνώντας τα 90 δολάρια το βαρέλι, οι λεπτομέρειες της επίθεσης, η οποία

ήταν μικρού μεγέθους (ειδικότερα σε σύγκριση με την αποτυχημένη επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ), και η ανταπόκριση του Ιράν, το οποίο έκανε λόγο για αποτυχία της, έφερε ξανά ψυχραιμία στην αγορά. Τα πρόσκαιρα κέρδη εξανεμίστηκαν, περνώντας μάλιστα για λίγο και σε αρνητικό έδαφος, πριν τελικά κλείσουν με ήπια κέρδη.

Η Μέση Ανατολή αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας προσφοράς αργού. Η σιωπηλή απάντηση της Παρασκευής στη Μέση Ανατολή μπορεί να ενισχύσει την άποψη ότι οι έμποροι είναι βέβαιοι ότι μια κλιμάκωση στην περιοχή μπορεί να αποφευχθεί.

Έτσι, το West Texas Intermediate για παράδοση Μαΐου σημείωσε άνοδο 41 σεντς στα 83,14 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

Το Brent για διακανονισμό Ιουνίου ενισχύθηκε 18 σεντς στα 87,29 δολάρια το βαρέλι.

«Η ανάλυσή μας προτείνει μια δίκαιη αγοραία αξία στα 83 δολαρίων ανά βαρέλι με βάση τα θεμελιώδη στοιχεία», δήλωσε σε σημείωμα ο Jorge Leon, ανώτερος αντιπρόεδρος έρευνας αγοράς πετρελαίου της Rystad Energy. «Στο εγγύς μέλλον είναι πιθανό να δούμε συνεχιζόμενη αστάθεια στην αγορά πετρελαίου λόγω αυτών των γεωπολιτικών παραγόντων».

Keywords
Αναζητήσεις
petrelaio-penichra-ta-kerdi-gia-brent-kai-wti-para-to-chtypima-tou-israil-sto-iran.htm
Τυχαία Θέματα