Όμιλος Calilo: Αναζητώντας τη χρυσή τομή ανάμεσα σε ανταγωνιστικότητα & βιωσιμότητα

00:01 2/3/2024 - Πηγή: Mononews

Για την ανάγκη εύρεσης της χρυσής τομής ανάμεσα στη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού τουριστικού προϊόντος και στην απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων βιώσιμης ανάπτυξης από την πλευρά των επιχειρηματιών μίλησε στο mononews η Έρρικα Μιχαλοπούλου, Διευθύντρια Στρατηγικής Ανάπτυξης και Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου Calilo.

Προτεραιότητα του ομίλου, που διοικείται από την οικογένεια Μιχαλοπούλου, είναι ο επενδυτικός «αυτοπεριορισμός», σύμφωνα με την κ. Μιχαλοπούλου. Αυτός είναι και ο λόγος που ελήφθη η απόφαση να αξιοποιηθεί μόλις το 1% της έκτασης που ανήκει στον όμιλο, θεωρώντας πως αυτή είναι

η μόνη οδός για να θωρακιστεί η βιωσιμότητα στην Ίο, παρότι πρόκειται για μία απόφαση «μεγάλου κόστους».

Βασικός άξονας περιβαλλοντικής στρατηγικής αποτελεί για τον όμιλο Calilo η μείωση της χρήσης του πλαστικού, με σκοπό η Ίος να καταστεί μεσοπρόθεσμα ένα νησί μηδενικής χρήστης πλαστικού. Μέχρι σήμερα, η κατανάλωση και χρήση πλαστικού έχει μειωθεί κατά 30% στα καταλύματα της εταιρείας. Επιπλέον, στο κάδρο μπήκε από νωρίς η ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση του νερού, έτσι ώστε να επιβαρύνονται κατ’ ελάχιστον οι υδάτινοι πόροι του νησιού, ενώ μέσω δεξαμενών συλλέγεται βρόχινο νερό που αξιοποιείται από τις επιχειρήσεις του ομίλου.

Μεταξύ των υπόλοιπων πρωτοβουλιών που έχει λάβει ο όμιλος είναι η τοποθέτηση πυροσβεστικών κρουνών και συστημάτων πυροπροστασίας, η δημιουργία περιπατητικών μονοπατιών και η προστασία της χλωρίδας και της πανίδας του νησιού. Σε αυτό το πλαίσιο, υλοποιείται το Electra Project, που δίνει δεύτερη ζωή σε δέντρα και θάμνους, τα οποία μεταφυτεύονται. Ήδη έχουν μεταφυτευτεί περισσότερα από 80.000 δέντρα και θάμνοι, ενώ έχουν διασωθεί 625 ελαιόδεντρα που θα κατέληξαν σε καυσόξυλα. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί ένα κέντρο προστασίας ιπποειδών που φιλοξενεί περισσότερα από 20 κακοποιημένα και εγκαταλελειμμένα γαϊδουράκια.

Αναφερόμενη στις επιπτώσεις που είχαν στα ελληνικά νησιά αστοχίες που έγιναν στον κλάδο του τουρισμού, η κ. Μιχαλοπούλου τόνισε πως πρέπει όλοι – ταξιδιώτες κι επενδυτές – να βλέπουν τον τουρισμό μακροπρόθεσμα, έτσι ώστε η Ελλάδα να εξακολουθήσει να βρίσκεται στους κορυφαίους πέντε προορισμούς παγκοσμίως.

Η ίδια, μίλησε, τέλος για την επιστροφή από την Αμερική, όπου ζούσε και δραστηριοποιούταν τέσσερα χρόνια, καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που διεκδικούν θέσεις ευθύνης σε νευραλγικούς κλάδους του επιχειρείν. Τόλμη, αποφασιστικότητα και δημιουργικές ιδέες είναι τα κλειδιά της εξέλιξης και της ισότητας, όπως καταλήγει.

Keywords
Αναζητήσεις
omilos-calilo-anazitontas-ti-chrysi-tomi-anamesa-se-antagonistikotita--viosimotita.htm
Τυχαία Θέματα