Νεκρό και τέταρτο στέλεχος της Lukoil: Βρέθηκε απαγχονισμένος ο αντιπρόεδρος Βιτάλι Ρομπέρτους

Ένας ακόμα μυστηριώδης θάνατος κορυφαίου Ρώσου στελέχους του ενεργειακού τομέα καταγράφηκε αυτή την εβδομάδα, καθώς σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του ο αντιπρόεδρος της Lukoil Βιτάλι Ρομπέρτους.

Σύμφωνα, μάλιστα,  με το Newsweek, ρωσικά κανάλια στο Telegram ανέφεραν την Πέμπτη ότι ο Ρομπέρτους βρέθηκε «απαγχονισμένος».

Αυτή ήταν η τέταρτη περίπτωση θανάτου κορυφαίου στελέχους της Lukoil, από την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου

2022, τον οποίο η εταιρεία είχε επικρίνει.  Είχαν προηγηθεί τον Μάιο του 2022 ο θάνατος του Αλεξάντερ Σουμπότιν, σε ηλικία 44 ετών – ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο υπόγειο ενός σπιτιού ενός σαμάνου – τον Σεπτεμβρίο του 2022, ο θάνατος του  Ραβίλ Μαγκάνοφ, πρόεδρου της Lukoil – μετά από την πτώση του από παράθυρο νοσοκομείου – και τον Οκτώβριο του 2023, ο θάνατος του νέου προέδρου του ΔΣ,Βλαντιμίρ Νεκράσοφ – με πληροφορίες για οξεία καρδιακή ανεπάρκεια.

Την Τετάρτη, η Lukoil ανέφερε σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της ότι ο Ρομπέρτους πέθανε «ξαφνικά» σε ηλικία 54 ετών, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Ρομπέρτους εργαζόταν στον πετρελαϊκό κολοσσό για περισσότερα από 30 χρόνια, ξεκινώντας ως οικονομολόγος, και ότι του είχαν απονεμηθεί «κρατικά και υπηρεσιακά βραβεία για την επιτυχία του στην ανάπτυξη του εγχώριου συγκροτήματος καυσίμων και ενέργειας».

«Στη μνήμη μας θα παραμείνει ένας ταλαντούχος ηγέτης, ένας πολύπλευρος άνθρωπος, ένας συμπαθής σύντροφος» αναφέρεται σε δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα της Lukoil. «Η ομάδα της LUKOIL εκφράζει βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του».

Διαβάστε επίσης

Έρχεται το EU wallet και για τους πολίτες των χωρών μελών της ΕΕ

Γερμανία: Συνεχίζονται οι απεργίες στα αεροδρόμια – Ακυρώνονται εκατοντάδες πτήσεις

Πολεμικό Μουσείο: Ορίστηκε το νέο ΔΣ με απόφαση του Νίκου Δένδια

Keywords
Τυχαία Θέματα