Κύκλωμα με super cars με γνωστό γιατρό και τηλεπερσόνα

20:09 4/4/2021 - Πηγή: Mononews

Μεγάλο κύκλωμα που έκανε απάτες με πολυτελή αυτοκίνητα, στο οποίο συμμετείχαν ένας γνωστός έμπορος αυτοκινήτων των βορείων προαστίων, ένας γιατρός που ήταν και υποψήφιος με μεγάλο κόμμα στη δυτική Αττική, ακόμη κι ένα πρόσωπο που συμμετείχε κατά καιρούς σε θεματική τηλεοπτική εκπομπή, εξάρθρωσε το τμήμα ασφάλειας του Αεροδρομίου, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή.

Ένας Βούλγαρος μηχανικός, ο Πακιστανός βοηθός του και δύο ακόμη άτομα εμπλέκονται στο μεγάλο κύκλωμα που διέπραττε απάτες με super cars

όπως Bentley, Porsche, Ferrari, Dodge Viper.

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα;

Ο έμπορος (υποτίθεται πως) πωλούσε ακριβά αυτοκίνητα στον γιατρό, με την εικονική αγοραπωλησία να φτάνει τις πολλές χιλιάδες ευρώ. Ο γιατρός πάρκαρε το αυτοκίνητο (π.χ. μια Bentley) στο πάρκινγκ του αεροδρομίου και έφευγε για Αλβανία όπου έκανε συχνά ταξίδια για δουλειές. Όταν επέστρεψε από ένα από τα ταξίδια του, υποστήριξε ότι το πολυτελές αυτοκίνητο είχε κλαπεί.

Δήλωσε την κλοπή και καθώς το αυτοκίνητο ήταν ασφαλισμένο, ο γιατρός πήρε αποζημίωση από την ασφαλιστική 70.000 ευρώ. Δεν γνώριζε όμως ότι η δράση του κυκλώματος είχε μπει στο στόχαστρο των αρχών και από τις κάμερες ασφαλείας, οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του κυκλώματος επί μήνες, είχαν δει έναν από τα μέλη της σπείρας να κλέβει τη Bentley

Οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας του Αερολιμένα Αθηνών μετά από έρευνα που διήρκησε ενάμιση μήνα κατάφεραν να βάλουν στο χέρι το κύκλωμα να περάσουν χειροπέδες σε έξι άτομα – μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενώ οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε επιχείρηση με ταυτόχρονη είσοδο παρουσία δικαστικών λειτουργών στις οικίες των εμπλεκομένων, σε αποθήκη στη Μεταμόρφωση αλλά και στην εταιρία. Από τις έρευνες κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων ηλεκτρονικών υπολογιστών και 122 πολυτελή οχήματα τα οποία εξετάζεται η νομιμότητα κατοχής και η προέλευση τους.

Από την προανάκριση προέκυψε επίσης ότι με πανομοιότυπο τρόπο άλλες δύο φορές στο παρελθόν εκτός από εκείνη που συνελήφθη, μέλος της εγκληματικής ομάδας, είχε προσπαθήσει να αποζημιωθεί από ασφαλιστικές εταιρίες. Τα μέλη της οργάνωσης ελάμβαναν πού αυστηρά μέτρα και μιλούσαν στις επαφές τους κωδικοποιημένα. Μάλιστα τους αστυνομικούς τους αποκαλούσαν «ποντίκια» λέγοντας χαρακτηριστικά «Προσοχή, μη μας ακούσουν τα «ποντίκια».

Μετά τις έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων, στην αποθήκη και στην προαναφερόμενη εταιρεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

122 οχήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα πολυτελή
4 δίκυκλα
τρέιλερ μεταφοράς οχημάτων
ηλεκτρονικός υπολογιστής
πλήθος εγγράφων και πινακίδων κυκλοφορίας
κυνηγετική καραμπίνα
πλήθος κινητών τηλεφώνων
Για όλα τα κατασχεμένα αυτοκίνητα, εξετάζεται η νομιμότητα κατοχής και προέλευσής τους.

«Για άλλη μια φορά το ελλιπέστατο σε έμψυχο δυναμικό τμήμα ασφαλείας αερολιμένα κατάφερε ένα καίριο χτύπημα σε οργανωμένη εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε ασφαλιστικές εταιρίες με πολυτελή αυτοκίνητα. Η πολύμηνη επαγγελματική παρακολούθηση και έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του τμήματος αποδεικνύει τον υψηλό επαγγελματισμό τους και παράλληλα δείχνει το δρόμο στην ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας να ενισχύσει αυτό το σημαντικό τμήμα, που εκτός όλων των άλλων προστατεύει και τη βασική είσοδο της χώρας από το εξωτερικό», δήλωσε μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα