Κορονοϊός: Εν αναμονή δήλωσης του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την στάση της Εκκλησίας

Δήλωση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την στάση της Εκκλησίας απέναντι στην επιδημία του κορονοϊού αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επομένων ωρών.

Χθες, στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Εκκλησία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η διατύπωση του πρωθυπουργού άφησε πλήρως ικανοποιημένη την Ιεραρχία που διαμηνύει ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα προκειμένου η Ελλάδα να μπορέσει να αμυνθεί

σωστά απέναντι στον φονικό ιό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε ως εξής: «Κλείνω με μια αναφορά σε ένα θέμα που απασχολεί πολύ τον δημόσιο διάλογο. Προσωπικά, τις τελευταίες μέρες ένιωσα έντονη την ανάγκη να επικαλεστώ την πίστη μου για να αντλήσω δύναμη και να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων. Είμαι σίγουρος ότι και πολλοί από εσάς αισθανθήκατε το ίδιο.

Ως πρωθυπουργός, όμως, οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες. Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις, ισχύει και για τις εκκλησίες μας.

Σήμερα, δεν δοκιμάζονται τα «πιστεύω» μας, αλλά η πίστη μας στην υγεία του ανθρώπου. Η αγάπη προς τον «πλησίον» στην οποία ομνύει και η ίδια η Ορθοδοξία.

Γι’ αυτό και τα θρησκευτικά καθήκοντα πρέπει κι αυτά να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα. Και να επιτελούνται, όσο είναι εφικτό, απ’ το σπίτι, ώστε να περιορίζονται οι μεγάλες συναθροίσεις. Η Εκκλησία των πιστών, άλλωστε, είναι μεγάλη».

Keywords
Τυχαία Θέματα