Κοντά σε συμφωνία για τη Γάζα, αισιοδοξεί το Κατάρ

18:29 8/4/2024 - Πηγή: Mononews

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ Μαζέντ Μοχάμεντ αλ-Ανσαρί δήλωσε στο BBC ότι μια νέα πρόταση στις συνομιλίες για κατάπαυση πυρός στη Γάζα μπορεί να γεφυρώσει το εδραιωμένο χάσμα μεταξύ των δύο αντίπαλων πλευρών.

Ειδικότερα, δήλωσε ότι το Κατάρ παίρνει θάρρος από την πρόσφατη πρόταση, προσθέτοντας: «Αν με ρωτήσετε αν είμαι πιο αισιόδοξος σήμερα απ’ ό,τι πριν από μερικές μέρες, θα έλεγα “ναι”».

Ο εκπρόσωπος

του Κατάρ είπε σε συνέντευξη στο BBC News ότι το Ισραήλ και η Χαμάς εξετάζουν προσεκτικά την τελευταία πρόταση.

Ο Αλ-Ανσαρί, ο οποίος είναι επίσης σύμβουλος του πρωθυπουργού του Κατάρ, εξήγησε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκονται πλέον πολλές προτάσεις, μεταξύ των οποίων και μια νέα αμερικανική πρόταση.

Σημειώνει μάλιστα ότι η πίεση από τις ΗΠΑ είναι πάντα καθοριστική για την επιτυχία οποιωνδήποτε συνομιλιών. Δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες για τις συνομιλίες, αλλά εξέφρασε την ελπίδα πως σύντομα θα επιτευχθεί συμφωνία για την πρώτη φάση ενός σχεδίου εκεχειρίας τριών φάσεων – η πρώτη φάση θα επικεντρώνεται κυρίως σε ανθρωπιστικά ζητήματα.

«Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση στην τελευταία γραμμή των συνομιλιών», διευκρινίζει ο Αλ-Ανσαρί.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ σε Πιερρακάκη: Λαϊκισμός δεν είναι το να ακούς την κοινωνία και να αναδεικνύεις τις υποσχέσεις που δεν γίνονται πράξη

Chanel-LVMH: Πόλεμος στην πολυτέλεια για τα «χρυσά» ακίνητα της 5ης Λεωφόρου

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Μ. Βορίδη: Άξια η εργολαβία που του έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός, να κρατά τα ακροδεξιά μπόσικα

Keywords
Αναζητήσεις
konta-se-symfonia-gia-ti-gaza-aisiodoxei-to-katar.htm
Τυχαία Θέματα