Ιdeal: Πως οι επενδυτικές επιλογές του Λάμπρου Παπακωνστνατίνου έχουν φέρει 26% απόδοση

00:04 2/6/2022 - Πηγή: Mononews

Περίπου 2 φορές πάνω τα λεφτά τους και 26% απόδοση έχουν φέρει οι επιλογές του Λάμπρου Παπακωνσταντίνου στους επενδυτές. Το σχήμα της Ideal μετά την είσοδο του έμπειρου τραπεζίτη και χρηματιστή που έχει υπό την ομπρέλα του την Astir Vitogiannis – Coleus Packaging (Ν. Αφρική), τις ADACOM – Netbull (κυβερνοασφάλεια) και Three Cents Artisanal Beverages (αναψυκτικά) κατέγραψε το 2021 110 εκατ. ευρώ πωλήσεις και 15,5 εκατ. EBITDA.

Τα οικονομικά αυτά στοιχεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ιντεάλ κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να είναι αισθητά ανοδικά στη φετινή χρήση, ενώ  guidance για το πώς

θα κινηθεί η χρονιά αναμένεται να δοθεί με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ά 6μήνου. Ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου ως άνθρωπος της αγοράς πιστεύοντας στις ευκαιρίες του ελληνικού χρηματιστηρίου από το 2017 άρχισε να ξεδιπλώνει τα σχέδιά του.

Έχοντας στο πλευρό του κορυφαία ονόματα της εγχώριας επιχειρηματικής σκηνής, όπως ο Μιχάλης Τσαμάζ και ο Τάκης Αράπογλου προέβη μεθοδικά μέσω του  equity fund που συνέστησε την Virtus International Partners εξαγορές δυναμικά αναπτυσσόμενων ελληνικών εταιρειών και όχι μόνο, εισάγοντας την επενδυτική του φιλοσοφία στις ήδη υφιστάμενες διοικήσεις τους.

Με αυτόν τρόπο η  αξία που δημιουργείται, όπως άλλωστε λέει ο ίδιος, έρχεται με:

«(i) καθοδήγηση της διοικητικής ομάδας, συμμετοχή σε επίπεδο λήψης στρατηγικών αποφάσεων και υποστήριξης σε ουσιώδη θέματα διοίκησης,

(ii) συνεχή παρακολούθηση των δεικτών απόδοσης,

(iii) παροχή χρηματοοικονομικών συμβουλών,

(iv) ενίσχυση της διοικητικής ομάδας με νέα στελέχη,

(v) πρόσβαση στο ελληνικό και διεθνές δίκτυο συμβούλων και managers που συνεργαζόμαστε,

(vi) εισαγωγή ή/και ενίσχυση εταιρικής διακυβέρνησης και βέλτιστων πρακτικών,

(vii) μη συμμετοχή στην καθημερινή διοίκηση των εταιριών που επενδύουμε».

Ήδη, ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου έχει επενδύσει περισσότερα από 110 εκατ. ευρώ. Ενώ έχει στα σκαριά τουλάχιστον δύο ακόμα εξαγορές χωρίς όμως, να είναι σε θέση να πει κάτι συγκεκριμένο. Μέχρι στιγμής όμως, ο κύκλος εργασιών της Astir Vitogiannis που το 2021 πραγματοποίησε 60 εκατ. ευρώ τζίρο και 11 εκατ. ευρώ EBITDA, μετά την εξαγορά της Coleus αναμένεται να ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 75 εκατ. ευρώ.

Τα προϊόντα της εταιρείας Three Cents ήδη εξάγονται σε περισσότερες από 34  χώρες και το 2022 αναμένεται οι πωλήσεις στο εξωτερικό να υπερβούν τις πωλήσεις στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα θα κάνει ρεκόρ πωλήσεων. Το 2021 η εταιρία έκανε ρεκόρ πωλήσεων με € 7,7 εκατ. και EBITDA με € 1,5 εκατ. Επενδυτικός στόχος είναι η άνοδος των πωλήσεων μέσω επενδύσεων σε marketing και promotion και η ισχυροποίηση του brand σε διεθνές επίπεδο. Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για πωλήσεις φέτος πάνω από 9 εκατ. ευρώ. Η ADACOM – Netbull είναι δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κυβερνοασφάλειας και των υπηρεσιών εμπιστοσύνης.

Η ADACOM είναι από τις παλαιότερες και πλέον γνωστές εταιρείες στον χώρο των trust services και cybersecurity, με μεγάλο πελατολόγιο στην Ελλάδα και το  εξωτερικό. Η Netbull είναι μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας με εξειδίκευση στα managed security services που προσφέρονται μέσω του δικού της πολυβραβευμένου κέντρου ασφαλούς λειτουργίας «eIASIS». Η εταιρεία είναι γνωστή και από τις υπηρεσίες της για την απόκριση συμβάντων, καθώς διαχειρίστηκαν μερικές από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις στην Ελλάδα.

O συνδυασμός αυτών των υπηρεσιών με το χαρτοφυλάκιο λύσεων της ADACOM Trust Services και Cybersecurity μας επιτρέπει να είμαστε πλέον μοναδικός πάροχος στην Ελλάδα με τέτοια ολιστική προσφορά η οποία μπορεί να βοηθήσει οποιοδήποτε μέγεθος οργανισμού να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις κυβερνοασφάλειας του εξελισσόμενου τοπίου απειλών. Το 2021 σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών ήταν € 17 εκατ. και EBITDA € 2,4 εκατ. και εκτιμούμε ότι το 2022 τα μεγέθη θα είναι σημαντικά μεγαλύτερα. Επενδυτικός στόχος είναι η συγχώνευση της Netbull με την ADACOM και η περαιτέρω επένδυση στον χώρο τα κυβερνοασφάλειας και την πληροφορικής.

Διαβάστε επίσης

IDEAL Holdings: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Netbull έναντι 6,3 εκατ. ευρώ

Κυνηγώντας το rebound της ΔΕΗ

Χρηματιστήριο: Κόπωση στις τράπεζες, πάνω από τα 14 ο ΟΠΑΠ, σε ποια small caps βγαίνουν αγορές

Keywords
Τυχαία Θέματα