Έβρος: 6.955 αποτροπές εισόδου και 24 συλλήψεις σε 24 ώρες

11:01 5/3/2020 - Πηγή: Mononews

Έντονη ήταν η κινητικότητα στα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο για ακόμα μία ημέρα, με τους μετανάστες να προσπαθούν μαζικά να περάσουν τα σύνορα προς την ενδοχώρα, με τις Αρχές να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα το 24ωρο από τις  6 π.μ της Τετάρτης μέχρι τις 6 π.μ το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή του Έβρου εμποδίστηκαν 6.955 απόπειρες παράνομης εισόδου στο εσωτερικό της Ελλάδας ενώ συνελήφθησαν 24 άτομα

οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Συνολικά για το πενθήμερο από τις 6 το πρωί του Σαββάτου μέχρι την αντίστοιχη ώρα της Πέμπτης, έχουν αποτραπεί 34.778 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα ενώ έχουν σημειωθεί και 244 συλλήψεις.

Αναχώρηση μεταναστών από το λιμάνι της Μυτιλήνης

Συνολικά 13 άτομα, 12 άνδρες και μια γυναίκα έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν σήμερα από το λιμάνι της Μυτιλήνης για το λιμάνι του Δικελί σε εφαρμογή της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.

Ας σημειωθεί ότι από την 1η Ιανουαρίου, σε εφαρμογή της κοινής αυτής δήλωσης, έχουν επιστραφεί στην Τουρκία 126 άνθρωποι των οποίων απορρίφθηκαν σε δεύτερο βαθμό είτε αποσύρθηκαν τα αιτήματα ασύλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα