Εκεχειρία αγοραστών – πωλητών και στο Χρηματιστήριο – Οριακές διακυμάνσεις

Yπάρχουν χαρτιά που είναι στο +4% με μόλις 25 κομμάτια και στο -5% με 28! Έπειτα από μιάμιση ώρα έχουν αλλάξει χέρια μόλις 5,5 εκατ. ευρώ.

Στην μεγάλη κεφαλαιοποίηση δεν υπάρχει ούτε μία μετοχή που να υποχωρεί σοβαρά, με εξαίρεση το -1,3% της Βιοχάλκο.

Πολλές μετοχές, όπως η ΓΕΚ/Τέρνα, η ΔΕΗ κ.ά. κινούνται στα ίδια με τα χθεσινά επίπεδα και με όγκους αστείους. Αυτός είναι και ο λόγος, οι οριακές απώλειες των δεικτοβαρών μετοχών που δεν επιτρέπουν στον γενικό δείκτη να ξεφύγει κάτω από τις 855 μονάδες.

Όπως και

στις υπόλοιπες αγορές, οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής. Τι θα γίνει με το Brexit; Πάνω από 350 τράπεζες έχουν εγκαταλείψει το σίτι τα τρία τελευταία χρόνια από τότε που ο Κάμερον αποφάσισε να κάνει δημοψήφισμα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, οι αγορές εξετάζουν τη συμφωνία λέξη – λέξη. Οι απώλειες σε Φρανκφούρτη και Παρίσι πάντως, είναι οριακές.

Σε εκκρεμότητα παραμένει ακόμα το θέμα των εμπορικών σχέσεων Ηνωμένων Πολιτειών – Κίνας. Τα μπρος πίσω του Τραμπ, ειδικά μετά την ακατανόητη στάση του να αφήσει τους κόρδους συμμάχους τους στον πόλεμο εναντίον του ISIS, επιτείνει την επιφυλακτικότητα.

Η μετοχή πάντως, στο ταμπλό του Χ.Α. που δεν θέλει να πέσει είναι αυτή της ΔΕΗ, καθώς βγαίνουν μετοχές που θέλουν να την οδηγήσουν πάλι πάνω από τα 3 ευρώ. Ακόμα και η αντίδραση με την εντυπωσιακή άνοδο στην Audiovisual, τον Τζιρακιάν, Q&R, Βιοσώλ, Κέκπροπας και Άβαξ, γίνεται χωρίς όγκο.

Ίδια εικόνα για την μεγάλη πτώση κατά 10% στον Σπύρου, που υποχωρεί 10%, στα 0,23 με 6.700 τμχ., με 179 μετοχές υποχωρεί στο 0,82 η Ρεβόιλ και απώλειες άνω του 8%, με 6.312 τεμάχια υποχωρεί η Autohellas, στα 6,94 ευρώ.

Από τις μετοχές που διακινούνται 44 υποχωρούν και 36 ενισχύονται.

The post Εκεχειρία αγοραστών – πωλητών και στο Χρηματιστήριο – Οριακές διακυμάνσεις appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα